Stredna pozicia paky baterie je "vyosena"

Dobry den, V byte mam vyosene stredne polohy baterie - obe baterie v kupelni.Tak ako je to vo fotke, ak je paka "v strede" ide len studena voda, zato sa da otacat ovela viac dolava. Stredna poloha, kdej ma voda najvhodnejsiu teplotu je zakreslena cerveno a este je pri manipulacii citit prave v tom mieste akoby hrbol a paka zbehne dolava, alebo doprava, pravo v tom mieste akoby nechcela zostat. Da sa to nejak vyriesit? /fotka je ilustracna/
Odpovedať
@stewko Ak je v zaruke tak ak si kupoval zo seriozneho obchodu v reklamacii problem nebude inak si myslim ze sam na kolene s tym nic nespravis , a ak je v zaruke ani by som do toho nesahal ,
Odpovedať
Profilova fotka
@stewko Aka je to bateria? Nie nahodou IKEA? Ich baterie su tak robene, kvoli setreniu teplej vody, ale to su iba umyvadlove stojankove.
Odpovedať
@peterpinke ze nezacnu robit vypinace na svetlo take, ze bude treba do nich trikrat tuknut, inak sa svetlo nezasvieti... tiez to bude setrit elektriku, ked niekto tukne no zvyku len raz.
Odpovedať
@stewko Tá batéria nie je chybná, tak to má byť. Máš batérie, ktoré majú strednú polohu pre vlažnú vodu a na krajoch je studená a horúca. My máme tiež takúto istú ako ty (sú to batérie výrobcu Gama Myjava), že základná poloha je v strede, kedy ide len studená voda. Ak chcem teplú, treba páku posunúť doľava. V určitom bode je zarážka, ktorá zabráni prepnutiu na horúcu vodu. Dá sa aj za tú zarážku posunúť páka, ale treba tú zarážku prekonať. Na našej batérii sa dá tá zarážka nastaviť. Taktiež je zarážka pre prúd vody. Je to preto ,aby si pri pustení vody neprepol hneď na maximálny prúd. Tá sa ale nastaviť nedá. NEviem, či si si tie batérie dával sám, alebo si ich už mal, ale treba si na to zvyknúť. Ak si si ich dával sám, tak si predsa musel vedieť, ako fungujú, že základná (maximálna pravá) poloha je presne v strede.
Odpovedať
@gashtaan By si sa divil, ale existuje to. Na eBayi som kúpil diaľkový ovládač na svetlá, ktorý som nainštaloval do lustra. Ak zapnem svetlo, rozsvieti sa jedna žiarovka. Ak vypnem a zapnem znovu, rozsvietia sa všetky 3 žiarovky. Diaľkovým ovládačom môžem navyše prepínať medzi módom 1 žiarovka, 2 žiarovky a 1+2 žiarovky. Vyzerá to takto (len tento model je 12V a ja mám 220 V): http://www.ebay.at/itm/12V-2-CH-Light...
Odpovedať
Dakujem, Co mi vadi je, zepri otacani od studenej do teplej je zhruba v strede akoby odpor presne na teplote, ktora mi najviac vyhovuje. Na tu polohu sa to velmi zle nastavuje :-( Nieco ako ked chcete el. vypinac prepnut do polohy ani zapnute ani vypnute - tak presne v strede.
Odpovedať
@stewko Keby si rozobral batériu, tak tá zarážka sa dá vybrať z kartuše, ak ti to veľmi prekáža. Dá sa to aj inak vyriešiť, napr. priškrť prívod studenej vody, čím znížiš tlak v batérii pre studenú vodu a dosiahneš, že tebe vyhovujúca teplá voda bude tiecť už skôr, ako dosiahneš tú zarážku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?