Strecháči, čo poviete na tento sprchový kút?

páči sa mi tá sklenená pevná stena, predpokladám, že to bude nenáročné na údržbu, máte niekto skúsenosti s tým? Vychádza mi sklenená stena široká 80cm a 60cm priestor na vstup neviem či to bude dosť, či nenašpliechame:-O
Odpovedať
Moji rodicia takto maju a naspliechaju,hlavne otec. Vstup maju viac ako 6cm, stenu 80tku.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to krasne. My chceme takisto takuto pevnu stenu, vychadzalo nam cca tolko ako vam, no po konzultacii sme sa rozhodli posunut priecku aby sme mali sklo 100 a vstup 80 cm. Vyjde nas to sice trosku drahsie, ale ten cenovy rozdiel o posunutie priecky nam stoji za to, aby sme mali kupelnu podla nasich predstav, ktora je navyse aj ergonomicka. Tiez som si myslela ze cca 80 cm a 60 cm bude stacit, ale nestacilo by to.
Odpovedať
@atlaska presne toho som sa obávala
Odpovedať
@miyajima velmi sa mi to dizajnovo paci, No nic musim najst niekde este min.40cm :-) . Sklenú stenu kde kupujete?
Odpovedať
Profilova fotka
@patriczia celu kupelnu nam bude robit jedna firma, navrh aj realizaciu a aj material. Ale myslim ze aj v normalnom sklenarstve by mali mat skla na toto urcene.
Odpovedať
@patriczia ci naspliechate, zavisi od toho, ako temperametne sa zvyknete sprchovat :) vstup 60cm je minimum, ta zastena 80cm tiez, ale malo by to stacit. hlavne treba dobre vyriesit vyspadovanie sprchoveho kuta a umiestnenie a typ odtoku, od toho bude dost zavisiet kolko vody sa dostane na podlahu mimo sprchovacieho kuta. co sa tyka udrzby, ak ho budes chciet mat stale pekne a ciste, bude ho treba po sprchovani utierat. my mame sklene dvere v sprchovacom kute, udrzbu riesime tak, ze po kazdom sprchovani sklo zotrieme gumovou stierkou, takze ho potom nemusim umyvat nejak extra casto a nastastie to zvlada aj moj manzel. nie kazdemu by takato rozcvicka po sprchovani vyhovovala, ale ak sklo po sprchovani nechate tak, kvapky vody na nom zaschnu celkom urcite a ak ho budes chciet mat ciste, bude ho treba pravidelne umyvat.
Odpovedať
@lucianakoniku skoda ze sa to neda niekde vyskusat :-) co sme boli v hoteli kde to mali tak mali tie steny fakt dlhsie. Je mi jasne, ze stierka bude niekde poruke na pravidelnu udrzbu. Skusim este vyspekulovat ako by som to mohla vyriesit inak.
Odpovedať
Možno keby to sklo bolo o niečo ešte dlhšie, nebolo by všade naspliechané. Ale zvyčejne my chlapi sme tí, ktorým nejaké kvapky na zemi nerobia problém :-D ale vás by to asi dosť hnevalo ;-)
Odpovedať
@patriczia takze poviem Ti svoj nazor na vec. 1. Stena: mozaika, krasna. Aj mne sa to paci, je to velka retro moda. Ale mam len zenu bez upratovacky. To jest ze nezoberem si na svedomie aby tam hrdlacila pri cisteni mozaiky. Cize. Ak mas upratovacku ok, ak nie, na steny co najlepsie dat velkoplosne obklady. 2. Sklena stena. Ja sam planujem takuto kupelnu: avsak sprchovy kut o rozmere 140x90 ! Cize sklena stena bude mat sirku 140 cm aj to este vaham ci nezobrat 160 cm verziu aby clovek mal svoj komfort pri sprchovani a nemusel sa tentockovat! Vchadzat sa bude tiez takto zboku cez otvoreny priestor sirka á 75 cm... A Ty tu pises o sklenej stene 80 cm a vstupe zboku 60 cm? Ved to je zly vtip. :-D :-p Samozrejme ze budes vysplechovat, ten sprchovaci komfort a pohoda tam vobec nebude. Prepac za uprimnost ale je to blby napad.
Odpovedať
@snowy66 asi som to nespravne napisala ale neriesim obklady ale len sprchovu stenu. Upratovat to budem ja preto hladam riesenie aby som nemusela drhnut kolajnicky na posuvnych sprchovych dverach :-| . Dakujem za nazor beriem to fakt ako blby napad. 8-)
Odpovedať
@patriczia my mame 160cm kut, 100 sklo a 60 vstup a naspliechame. obklad mame len po koniec kuta (90cm), potom tam je omietka a parketova lista a farba na stene je oduta a lista tiez. byvame 5 rokov, neurobilo sa to hned... mam pocit ze hlavne z hlavovej to prska. Sklo by som urcite odporucila s povrchovou upravou takou trvalejsou (nie len tie sprejom nastriekane), to ti sklenar nespravi. Napr co viem, tak Huppe zapeka povrchovu upravu a Kermi pouziva nano technologiu a dava 10 rocnu zaruku na povrchovu upravu.. vtedy staci pouzivat na cistenie len jar a teda v pohode.
Odpovedať
Ja mam sklo dlhe 120cm a je to tak tak. Sirka sprchacu je 100cm a vstup 85cm Fotku to otaca. Neviem preco. Skoda
Odpovedať
Článok sa načítava...
Inak ide aj o sprchovu ruzicu. Ked som mal taku lacnu tak z nej siel silny prud a spliechalo to o hlavu vsade. Teraz mam "dazd" a ten nespliecha, pekne stecie a zmoci celu hlavu a telo. Fakt rozdiel v sprchovani. Sklo sem tam po sprchovani zotriem stierkou a je krasne ciste.
Odpovedať
@patriczia sak ano, kolajnicky su to najhorsie, som mal sprchovy kut taky a nikdy viac. Preto idem teraz riesit toto sklo, ale ty mas moznost tiez to urobit elegantne, nemusis hned brat kolajnickovy system, uzavri to cele a daj sklene dvere otvarave, aj ked to bude drahe bude to stat za to.
Odpovedať
@zaniram dakujem za radu uz som sa s pevnou stenou rozlucila, pozriem huppe alebo kermi s otvaracimi dverami. Nie je totiz vacsieho jedu ako ked nieco prerobis a zistis ze to nie je to prave orechove :-(
Odpovedať
@igigi mas pravdu urcite to bude aj ruzicou, mam vyhliadnutu hansgrohe rain dance uz len zistit kde ju maju za dobru cenu ;-)
Odpovedať
@snowy66 sklene dvere otvarave von maju u nas v sprchach vo fitku skoda len ze ked to otvoris voda stecie na zem... bavi ma rozmanitost na tom prerábaní, kazdy vecer googlim nieco ine :-D
Odpovedať
@patriczia pozri si radsej kermi, dvere su otvarave dnu aj von, rada Filia je co s tyka pantoveho programu cenovo prijatelna a je vyhoda, ze mozes nechat otvorene dvere do vnutra a tam to stecie a kut sa vyvetra...
Odpovedať
Zotierať sklo po každom sprchovaní ? Kde žijete. Anticalc od Ravaku to istí...
Odpovedať
@jojo76 tak tato sranda sa Ravaku nevydarila,blby reklamny tah
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?