Stačí do kúpelne rebríkový radiátor?

Profilova fotka
Chcela by som poradit. Prerabame kupelnu a chcem pouzit len rebrikovy radiator. Je to v rodinnom dome a nie je tam ziadne ine vykurovacie teleso. Miestnost ma cca 4-5 m2. Bude mi stacit vyhriat takuto miestnost? bude napojeny na kurenie v dome. Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna vyhreje, ale kup si biely , nie nezerovy, lebo ten ma o 20% nizsiu tepelnu ucinnost. a vacsi nech je, nie maly :)..... je to rohova miestnost,alebo je medzi inymi izbami? aj je medzi izbami, malo by ti to stacit.-... sudim tak podla naseho radiatora vysokeho asi 170cm ktory hreje ako besny , dokonca ho musim aj priskrcovat, ale my mame aj podlahovku a spolu je to uplne az vela... :) a kupelnu mame obrovsku :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
Pre presný výpočet radiátora potrebujete poznať 3 rozmery: výšku, dĺžku a šírku priestoru, kde bude kúrenie umiestnené. Tieto 3 rozmery vynásobte, a tak dostanete objem miestnosti. Nakoniec výsledok vynásobíte 50W a dostanete približný výkon radiátora, ktorý potrebujete. Napríklad : predsieň dlhá 5m, široká 2,3m a vysoká 2,2m má objem 5x2,3x2,2=25,3m3(objem predsiene) x 50= 1265W. V tomto prípade potrebujete radiátor o výkone cca 1265W. V kúpeľni, kde je očakávaná väčšia výhrevnosť je lepšie počítať s výkonom 80 W. Orientačný výpočet by v tomto prípade bol 25,3 m3 x 80 W. Do tejto kúpeľne by bol vhodný radiátor s výkonom 2.024 W. Veľkú ponuku kotlov, radiátorov, kúpeľňových rebríkov a podla porovnávačov najlepšie ceny majú tu: http://bit.ly/1LAhDkq
Odpovedať
@skolaokupelniach Krasny "vypocet", sofistikovany. S takym vykonom vykurujem obyvacku+kuchynu+jedalen. Niekto aj cely dom. A to si hovorite, ze "skola". Mozno by ste sa do nej mali vratit.
Odpovedať
@skolaokupelniach 2kW do kupelne ????? To ja planujem do kupelne 3x2m 130W :-) A na cely dom mam 3,5kW http://eshop.sapho.cz/x14016-sk/elekt... Cisto elektricky (bez kvapaliny vo vnutri). 130W sa mi zda dost malo na rozmery 110x60cm, lebo vacsinou byva pri tychto rozmeroch vykon okolo 500W. Ale to sa jedna o obojzivelne rebriky s kvapalinou vo vnutri. Tak som zvedavy.
Odpovedať
Profilova fotka
Informácie, ktoré uvádzam sú správne a podložené výrobcami a predpismi. Články ktoré výpočet potvrdzujú, môžete sa inšpirovať a dozvedieť aj ďalšie potrebné prepočty pri rekonštrukcií bývania: http://mojdom.zoznam.sk/cl/10055/1355... http://laurens.cz/koupelnove-radiatory http://www.purmo.com/sk/ludia/najcast... vybrať výkonnosť radiátoru pre kúpeľňu? Tabuľky a výpočty http://vytapeni.tzb-info.cz/tabulky-a... PS.: Tepelný výkon radiátora a potrebný výkon elektrickej špirály potrebnej na ohrev média v radiátore je iný parameter. Vo výpočte sú uvedené ako príklad rozmery 5 x 2,3 x 2,2 m ktoré je dôležité upraviť za reálne rozmery miestnosti ktorú chcete prepočítať.
Odpovedať
Profilova fotka
suhlasim, ze najlepsou volbou bude biely rebrikovy, my ho mame a som spokojny, vyhreje celu kupelnu
Odpovedať
@skolaokupelniach Ste profik, mate robit OSVETU a nie citovat kvazi-akoze-odborne clanky. Potom tu 99% zalozenych tem vypada, ze: " mam bungalov 120 m2, ake kurenie mam vybrat.." Niekto vykuri pasiv zehlickou, fenom a varenim, niekto kupi 24kW splynovaci kotol na drevo, s 1500L akumulackou. Chapete, co Vam chcem povedat? Robte to poriadne. @jarosujo - sice ma nic po tvojom radiatore, ale odporucam 2 veci. Najprijemnejsie teplo je infrasalanie. Aj take existuju do kupelne. A ta kvapalina ma tiez svoje vyhody, hlavne akumulacia a nizke vykyvy teploty telesa.
Odpovedať
@matorado - No ja to planujem mat viac menej len na susenie uterakov. V byte som zatial nikdy nemal potrebu vykurovat kupelnu, snad to bude podobne aj v dome. A sanie rekuperacie si tiez daky ten vyhriaty vzduch z inych miestnosti potiahne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?