Sprchový záves - mimo trendu? :)

Do nasej hostovskej kupelne sa chystame dat sprchac a kedze sa neviem rozhodnut, aky typ, ci posuvne dvere, ci otvarave, napadlo ma ako riesenie zaves. Doteraz vidim len vyhody: ziadne blbe cistenie, len hodim do pracky, lacny, mozem meit dizajn kupelne kazdu chvilu... ma aj dake nevyhody? preco si to uz teraz ludia nedavaju? A su aj nejake extra predlzene pre vysokych sprchovatelov? :)
Odpovedať
1
2
Zdravim, Podla mna kedze je to do hostovskej izby by som ine ako zaves ani neriesil, vyhody ma ako pises a daju sa kupit aj ozaj pekne videl som jeden taky tien s nozom v ruke na motiv Psycho, akurat nevyhoda treba ho po pouziti nechat roztiahnuty a presusit aby ti neplesnivel pracoval som na hoteli kde boli len zavesy a v pohode.
Odpovedať
@salala to snad nie. v dnesnej dobe zaves do sprchy, ako pred 30 rokmi niekde na internate. zaves po stranach plesnivie, trha sa hore z usiek. zaves je prezitok a vyzera to dost uboho v kupelni. urcite si zvolte radsej sklene dvere, ktore budu aj po case pekne, lebo sa to da pekne vycistit.
Odpovedať
dovolim si nesuhlasit, my ideme dat zaves do novo-zrekonstruovanej kupelne na vanu, zaves je idealna vec, sklenene zasteny a podobne umele, usadza sa tam spina, kazi sa to, vobec sa mi to nepaci, musis to lestit aby na tom nebol videt vodny kamen... zavesy dnes su uz na takej urovni ze sa vobec netrhaju, tyc nemusis vrtat, je samonosna (roztiahnes ju medzi 2 steny a drzi), uz sa nerobia iba hnusne gumove zavesy ale aj pekne textilne ci aky je to material a vobec to nehnije, neni vidno na tom vodny kamen a maju krasne dizajny 8-)
Odpovedať
@stanislavao vo svedsku som v kazdom hoteli zatial videla len zaves nic ine. Tak neviem ci sa oni zasekli v 1980.
Odpovedať
Bezne nielen vo Svedsku ale aj inde byvaju zavesy v kupelniach aj 4* hoteloch. Aj v nasej hostovskej je zaves, vobec sa netrha, neplesnivie a keby sa aj odtrhol, vymenim ho ved to stoji par eur. Mame vsade otvorene sprchace, sklenene dvierka nikdy viac, prave tie plesneju, blbo sa cistia. keby sme mali viac miesta v tej kupelni ani zaves nedavam,ale je fakt malinka,ten zaves je potrebny.
Odpovedať
tiez to nepovazujem za prezitok, my budeme mat vymurovany sprchový kut, a kedze hned nebudememe mat 900e na sklenene dvere, budem to riesit zavesom... a ked sa to osvedci, tak mozno pri nom aj ostanem a usetrim 900e :) uvidime co ukaze prax
Odpovedať
Profilova fotka
@stanislavao :-D :-D :-D Ale tu nikto nehovorí, že si dáva do sprchy záves ako spred 30-tich rokov... :-D :-D :-D Aj obkladačky sú dnes už iné, aj umývadlá, aj batérie.... - a aj závesy. Ak neveríš, choď do obchodu, kde sa predávajú komponenty pre sanitu a budeš príjemne šokovaná, aké závesy dnes do sprcháčov dostať. (A koľko druhov...!) A môj názor? Jediným limitujúcim prvkom je, aby (pokiaľ možno) nebola sprcha na protiľahlej, ale vedľajšej stene ako záves, aby sa nenašpliechalo... Ale inak samé výhody... :-D :-D :-D
Odpovedať
my ideme dávať tiež záves viac sa my to páči ako to dnešné moderné je to moc studené budeme mať okrajovo vidiecky štýl a budeme mať na podlahe drevo a na stenách tatranský profil, len okolo vane budú dlaždice, je tam okno tak sa bude vetrať a urobíme si to tak ako sa to páči nám a nie aký je trend, moderné veci rýchlo vymenia nové a nemusia byť vždy aj dobré, hlavne že sa máme radi, :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ma to vyhodu, ze si mozes farbu/vzor zavesu menit podla potreby :-D a inak je to naozaj len vec osobneho vkusu.
Odpovedať
@salala ja vidim len a len vyhody. Ked sprchac tak len vymurovat a zaves. Ciste sklo je samovrazda, treba ho kazdu chvilu umyvat lebo tam vidno kazbu kvapku, plastove dvierka sa len kazia, vsetko to plesnie, smrdi. Ano aj zaves po nejakej dobe pouzivania treba vymenit ale stoji to par e nic tragicke
Odpovedať
hm, vacsina reakcii je pozitivna... ale vsetci vravite o vymurovanom kute... my tam ale kvoli malemu priestoru chceme dat vanicku stvrtkruh 90x90... pri vizualizaciach od zazracne_dieta som sa zamyslela, ci vobec dostanem tu tyc na zaves aj v oblukovom prevedeni... hladam na nete po obchodoch a nic!
Odpovedať
Tiez som riesila podobnu dilemu v hostovskej kupelni. Nakoniec aj z priestorovych dovodov sme dali zaves. Naozaj to ma iba vyhody. Vyperies. Ked sa nepaci tak vyhodis a das novy. Vacsinou som mala biele s nejakym vzorom az som nakoniec skoncila pri "waffleweave shower curtain" a tu mam asi dva roky. Jednoducha biela bavlna z waffle vzorom. Z vnutornej strany, teda zo strany sprchy je na tom priesvitna umelohmotna cast. Vyzera to super. Je to drahsie ako normalny zaves ale neporovnatelne krajsie. Viem ze v zahranici je bezne dostat, na Slovensku asi tazsie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@alzbetae znie to dobre... a ty si ho kupila mimo SR?
Odpovedať
@salala Ano v Tescu som ho zohnala, ale odvtedy som ho nevidela, iba tie plastove farebne tam maju. Tie pochromovane haciky co su na obrazku vyssie bud cez ebay alebo aj v hornbachu som videla.
Odpovedať
@salala možno takéto niečo? ;-) http://www.stavbaeu.sk/tyce-na-sprcho...
Odpovedať
tiez mame zaves, najprv to bolo ako docasne riesenie, kedze dvere stoja ozaj vela penazi a teraz sme si uz zvykli a neviem, ci este niekedy nejake dvere budeme riesit :-D Zaves vymenim, ked ma prestane bavit, alebo je spinavy, stoji par ecok, takze to nie je problem..
Odpovedať
@ettel @alzbetae dakujem za rady, ozaj su nad zlato, aj ked je to na prvy pohlad pri stavbe domu taka mala "blbost" ako haciky, ci tyc do sprchy:)
Odpovedať
@zazracne_dieta krásny jednoduchý návrh, je to iba hobby alebo sa tomu profesionálne venujete?
Odpovedať
@stanislavao doba sa vracia alebo by som skor povedal ze skor opakuje po urcitych rokoch .tak nechapem preco taky odpor.aj kachlove pece co bola pred 50timi rokmi normalna vec v osemdesiatych rokoch to vyslo z mody a zas sa to vracia alebo aj drevene stropi a podobne je to pekne a hlavne prirodne ked aj ten material zapracuje nieje to take strasne ako tie dnesne moderne sadrokartony ci tmely a silikony niekedy to uz po par rokoch vyzera ak keby to malo 100rokov.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivsija zdravim, dakujem za pochvalu :-) .. venujem sa tomu "profesijne" ;-)
Odpovedať
Dobrý deň salala Záves je v podstate asi "stálica". Je potrebné iba vybrať ten správny. Záleží na tom, či riešenie má byť priame - alebo rohové. Rohové sa upevňuje i do stropu. Nevýhodou, ktorú asi každý pozná, je "utrhnutie". Skúste sa pozrieť na www.fsb.de - v sortimente kúpeľňového vybavenia. Vyriešili to tým, že v prípade zaťaženia sa záves plastovými okami uvoľní od nosnej tyče a nedôjde k jeho roztrhnutiu.
Odpovedať
Profilova fotka
Sprchový záves je rovnako dobrým a vkusným riešením, ako sprchová zástena. V zámorí a severských krajinách oveľa používanejší... Je praktický, dostupný a oproti sklu/plastu má radu výhod... Viac som zhrnul na: http://goo.gl/IF946f BTW z hygienického hľadiska je oveľa vhodnejší, pretože sa dá oprať a tým zbaviť 99% baktériía plesní...
Odpovedať
A aku hlboku vanicku potrebujem, nech mi ten zaves nevyskakuje pri sprchovani von? ;-)
Odpovedať
@salala dnes kupis aj dlhy zaves, ved su aj sprchove....a kvalitny ,samozrejme aj vyssia cena,davam bezne prat a vzdy je krasny biely,drzi tvar,voda po nom stecie.....
Odpovedať
@maria123 teda na mysli som mala kvalitny textilny zaves,nie gumove
Odpovedať
Aj ja to povazujem za fajn riesenie a chystam sa to pouzit v nasej novej kupelni. Chcem pouzit ako zaves exterierovu latku, co sa predava ako metraz, posobi velmi prirodzene, nie ako tie poplastovane...ale pritom je absolutne vodeodolna a na vyber rozne vzory. http://eu.sunbrella.com/showroom/#out...
Odpovedať
ano, vyperies a je to čisté...som za sprchový záves, vôbec to není prežitok, skus zajst aj do secondhandov, tam ich je neúrekom, ako nové, kvalitné....krásne motívy :-)
Odpovedať
@maria123 mohla by si dať fotku? Teda ak sa dá.
Odpovedať
zháňam sprchový záves z bavlny, ktorá by mohla byť len z vonkajšej strany... vedeli by ste mi poradiť, kde taký záves zohnať?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@zazracne_dieta parádny návrh, presne čo som hľadala, čo sa týka "iba" závesu do sprcháča....veľmi sa teším, takto v pohode dáme vaňu aj sprcháč do bytovej kúpeľne ! :) ďakujem pekne
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?