Sprchový kút verzus vaňa

Profilova fotka
Nevieme sa rozhodnúť či pre kút alebo vaňu. Kúpeľňa je dosť malá má cca 4 m2. Vaňu chcem hlavne pre deti, sprchový kút pre nás dospelých.
Odpovedať
@anic1 tak to vyries nejako takto http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/s... Napr. tato vana je nizsia ako klasicka, aby sa lepsie do nej vstupovalo (Ideal standars connect)
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez som mal tuto dilemu, vyriesil som to uzavretym vanovym sprchovacim boxom, robi sa ako obdlznik alebo rohovy. Z tych lacnejsich ho robi aj artec cena cca 700e
Odpovedať
Profilova fotka
Nad takýmto niečím sme aj uvažovali. Ďakujem za radu...:o))
Odpovedať
Ja moc vaňu nevyužívam, ale niektorým vyhovuje práve vaňa viacej, relaxovať tam... Ale ak budete šikovní, sprochový kút sa dá spraviť aj tak, aby ho deti mohli využívať ako vaňu. Meter dlhý sprchový kút pre deti je dosťačujúci ;-)
Odpovedať
@anic1 urcite by som odporucila tiez to co @stanica my mame aj sprchu aj vanu a ani bez jednej si to neviem predstavit
Odpovedať
Profilova fotka
bez vane by som asi nechcela byt, ak nemoze byt aj vana, tak sprchovy kut by mi nestacil, hoci sa vo vani nekupem tak , ze v nej lezim, ale vela inych veci sa da vo vani robit, co v sprchovom kute horsie, alebo vobec. napr. niec preprat vacsie, alebo tak.... Ak sprchovy kut, tak jedine taky ten , co ma hlbsiu vanicku.... aby sa tam dala aj napustit voda :) vacsinou su to tie hydromasažne,ale bacha, neoplati sa setrit na lacnom, lebo ti po 2 r praskne a bude prerabka :-p .. kamoska ma na byte riesenie co dala stanica a je to super :)
Odpovedať
Ake ma rozmery? Teda pomer stran. V niektorych pripadoch to ide. Vana so zastenou. Nepises co vsetko ma v tej kupelni byt.
Odpovedať
je to podla mna otazka priorit ... co komu viac vyhovuje. My mame 7rokov len sprchovy kut - 120x80cm. Uplne nam vyhovuje, vana mi vobec nechyba. Ked sme mali male dieta, vanicku som dala do sprchava, sadla si vedla nej a dieta sa pekne prehralo s poharikmi a krhlickou. Ked bolo male mimino, detsku vanicku som si polozila na umyvadlo a tak som kupala. So sprchacom max. spokojnost. Kebyze sa mam rozhodnut znova, urobim to tak isto.
Odpovedať
Profilova fotka
@lalu no klast vanicku na umyvadlo, je najlepsia cesta k urazu.. umyvadlo nie je tak pevne uchytene v stene, aby udrzalo casto vaho dietata aj vody.... riskovala si dost ... Tiez mame sprchovy kut 120x80, ale neviem si predstavit, ako by som tam kupala dieta, kedze otvor je tak 50cm. jedine tam vliezť a kupať sa s nim, alebo minimalne byt vedla tej vanicky vnitri nejako zohnuta, alebo tak.... no strasne nepohodlne....
Odpovedať
Profilova fotka
@anic1 ahoj, my sme to vyriešili sprchovou zástenou ku klasickej vani http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/u...
Odpovedať
@katrin21 nemyslim si ze som riskovala ... ako kazdy aj ja chcem pre svoje dieta to najlepsie. Mame umyvadlo osadene v doske, ktora je uchytena z troch stran. Pod umyvadlom skrinku. Skus si to predstavit ako kuchynsku linku.... Pisala som o miminku, mimino som nenechavala same vo vanicke, ale som ho jednou rukou drzala. KEd bolo dieta vacsie a vedelo samo sediet, davala som detsku vanicku do sprchacu. A tam sa uz prehralo ako som pisala vyssie s poharikmi a krhlickou. Opat pisem je to otazka priorit ... co komu viac vyhovuje.
Odpovedať
Profilova fotka
@lalu aha, tak jasne, ze je to inak uchytene, ked je tam skrinka a doska,ale aj tak to nikdy nebude pevne ako doska :) ono to v podstate drzi len na sroboch :) ale jasne, chapem :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@anic1 4m2 na kupelnu je dost malo. Vana ti zaberie skoro 2m2... Treba zvazit ci sa ti tam vana vobec zmesti ak tam dste ide aj umyvadlo a wc. Inak vo vani sa aj osprchujes, v sprche sa neokupes... Ak sa zmesti, daj vanu so sklennenou zastenou. Nieco taketo http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/m...
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 pristavujeme a viac nás to nepustí, preto je taká malá. Uvažujeme či dáme WC spolu alebo zvlášť. Vaňu by sme dali menšiu možno len 150 a nejako skosenú, aby nezaberala miesta. To je pravda, že vo vani sa aj osprchujem... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@anic1 Ak sa da tak wc daj mimo. Ziskas viac miesta. 150 vana je o nicom. Tam sa clovek nenariahne...
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 len ja sa vo vani nechcem kúpať, my sa iba sprchujeme, je iba pre deti a na nejaké menšie pranie... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@anic1 aha, jasne. Deckam staci 150ka. Ale to wc by som aj tak dal mimo.
Odpovedať
http://www.ravak.sk/sk/vana-praktik-n http://www.ravak.cz/cz/vana-lilia
Odpovedať
Profilova fotka
@ups to je pekné, ak sa môžem spýtať koľko vás to vyšlo spolu s vaňou.
Odpovedať
Profilova fotka
@anic1 už nemám tie čísla v hlave, ale pozriem doma a napíšem.
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 150cm staci, lepsie ako nic, ked sa neda inak :) nejde o to natiahnutie sa vo vani, ja napr. tiez neležim vo vani a aj dlha mi je kratka :-D ale pre deti je aj tych 150 fajn :)
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 jasne, ked sa neda, tak sa neda. Ale keby sa dalo...
Odpovedať
Profilova fotka
@anic1 takže: vaňa kaldewei saniform plus - 167,2 eur, nohy k vani - 37,3 eur, sifón hansgrohe s krytkami - 59,46 eur zástena riho scandic - 306 eur určite sa to dá aj v lacnejšej aj v drahšej variante, ale mne sa páčila konkrétne táto vaňa a zástena :-)
Odpovedať
@anic1 vo vani sa okupes, osprchujes aj veci operies, sprchovy kut ti posluzi len na sprchovanie:)takze ja by som volila vanu:)
Odpovedať
pri rekonštrukcii sme sa pobrali cestou bez vane, radšej rozmernejší pohodlný sprchový kút
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?