Sprchovy kut - aka znacka, typ vanicky

Dobry den, chcela by som sa spytat, aku znacku srpchoveho kuta odporucate - v pomere najlepsia cena a kvalita. Zaroven, ci je vhodne si kupovat zvlast vanicku a dat dorobit k nemu zastenu a dvierka, alebo kupit radsej komplet. Aky material vanicky odporucate? Zatial mi najlepsie vychadza liaty mramor. Co sa tyka znacky, zatial som pocula dobre ohlasy na Riho. Dakujem.
Odpovedať
1
2
@zuzska1 Nechces radsej skusit kreativnu tvrobu a nieco murovane, originalne a "svojstojne" ? ;-) Mne sa napriklad osobne tie opachy, nech su uz robene z cohokolvek, nepacia, totiz pri realnom pouzivani su nemotorne a "genialne" na udrzbu... Cena/vykon hovori jasne pre kreativitu 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Akurat vyberam :) @lietajuci_brizolit Teraz uz opachy skoro nie su, resp. si ich uz vela ludi nedava...My mame v uzsom vybere 2 kusy, nieco take...https://www.rasub.sk/sprchovacie-kabiny/new-trendy/obdlznikove-kabiny/seria-soleo-jednodverova-kabina/sprchova-kabina-soleo-90x80x190-cm-sklo-cire.html Ak by ste zvazovali nieco take podobne na stranke je strasne vela moznosti aj s vanickou aj bez...Tak stastne hladanie
Odpovedať
@nicicka Drzim palce pri vybere :-) Tebou navrhovana vyzera dostatocne "svojstojne" a kreativne 8-) Akurat ta vanicka..... neviem, kazdemu podla Gusta (Husaka) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lietajuci_brizolit Ďakujem, je tam veľa krajších kúskov len nás priestor nepusti...Nas bude bez vanicky, odtokový žľab bude v podlahe takže snáď to bude ok...
Odpovedať
@zuzska1 Ako si to nakoniec vyriesila? Mna mata tato otazka uz pomaly dva tyzdne a nepohol som sa este nikam. Najskor som zvazoval ze by som isiel do sprchoveho kutu bez vanicky lenze potom som to preberal s mojou polovicou a ta povedala ze v ziadnom pripade.. tak mam o dilemu viac nie len dvierka ale aj vanicku... nieco som uz pozeral lenze neviem najma po akom materialy sa obzerat aky ma ake vlastnosti?
Odpovedať
@vackoo ..podla mna je vanicka dolezita, aj ked jasne, ze sa najdu ludia, ktori nebudu so mnou suhlasit.. My mame vanicku v sprchovom a som rad, ze sme ju dali, ze sme to neriesili bez nej. Najma co vnimam uz za ten cas odkedy sprchovy mame a vyuzivame, ze vyhodou je, ze sme si zvolili vanicku, ktora ma protismykovu upravu, takze nemusim mat nejake obavy, ze sa ja, zena alebo deti v nej natiahneme, co neviem ako by som riesil, keby sme nemali vanicku..
Odpovedať
@vackoo @stereo_q My vaničku nemáme. V sprche máme rovnakú dlažbu ako v celej kúpeľni. Je vyspádovaná a tiež je protišmyková. Podlahové kúrenie je aj pod sprchou, takže podlaha je teplá a rýchlo vyschne. Na otázku, či je lepšie do sprchy dať vaničku alebo nie, neexistuje odpoveď. Je to vec vkusu a postoja. Ani jedno z riešení nie je lacnejšie alebo drahšie. Vždy záleží od toho, čo človek kúpi. Možno jednou malou nevýhodou vaničky je to, že rozmery sú typizované. Možno niekde vyrobia aj vaničku na mieru, ale nevidel som takú ponuku. Naopak - sprchovú zástenu robí každý výrobca aj na mieru. Takže ak má niekto nejaký atypický sprchový kút, je možné, že nezoženie presne takú vaničku. .
Odpovedať
@chrobak7 ..presne ako pises kazdy si musi spravit podla seba.. Podla toho, co povazuje za vhodne. My sme dali vanicku a vyhovuje nam to. Ty sice pises, ze mas tiez tu dlazbu protismykovu, daval si akoze na to nejaku upravu alebo samotna dlazba je klasifikovana ako protismykova? Pretoze osobne moc tymto specifikaciam, ze protismykova dlazba neverim odkedy otec kupil protismykovu dlazbu do chodby a jednu zimu som sa tam akurat tak pekne prejavil :-D
Odpovedať
@stereo_q Takze mam to chapat tak, ze vidis vyhodu v tom len z pohladu toho, ze je mozne mat na vanicke tu protismykovu upravu? ..alebo vnimas aj nejake ine vyhody, ktore samotne vanicky poskytuju? Chcel som sa na to pozerat aj z pohladu ceny, ze ta vanicka ma vyjde viac ako keby som to riesil bez nej, ale asi to nema zmysel sa na to takymto sposobom pozerat.
Odpovedať
@chrobak7 Ja by som si teda s tou teplotou podlahy moc nepomohol. Zacal som premyslat nad tym, ci skor sa neroznesie voda po kupelni kedze nie je nejaky hlbsi rozdiel medzi podlahou a sprchovym kutom ako je to pri vanickach. Aj ked je pravda, ze aj niektore vanicky nie su uz nejake extra hlboke.
Odpovedať
@vackoo Prečo by sa mala roznášať voda po kúpeľni? Veď vlezieš do kúta, zatvoríš dvere, osprchuješ sa, utrieš sa vnútri a von vyjdeš suchý. Odkiaľ by sa mala dostať von voda? Jedine, že by si vyšiel mokrý a prechádzal sa po kúpeľni. Ale to sa stane tiež, ak máš vaničku. Zástena položená na podlahe je zaizolovaná silikónom, spod zásteny nevytečie voda. Ak je to urobené dobre... =-)
Odpovedať
@chrobak7 Mam skor obavu z doliehania dvierok na podlahu. Dvierok mam na mysli odsuvaciu cast.. vies ci sa voda cez to nejakym sposobom nedostane. Akoze ako riesenie mna sa to paci. Len moja zena je proti skrz to, ze aj teraz ked sme boli v zime na chate a bol takto kut rieseny tak bola voda vsade a to tozvie z akeho dovodu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@vackoo Pod dvierkami je tenká lišta, ktorá je prilepená o podlahu, takže pod ňou voda nevytečie. Dvierka sú tesne za touto podlahou vo vnútri sprchového kúta, takže voda stekajúca po dvierkach steká dnu. Cez tú lištu sa von nedostane. Pozri priložené obrázky, na prvom ešte tesnenie na dvierka nie je nasadené. .
Odpovedať
Profilova fotka
@vackoo: ked mas obava z vytekania vody popod dvere to sprav ako ja, "vanicku" si vymuruj... u mna to bolo sice aj kvoli nedostatocnej hlbke podlahy pre zlab ale zdalo sa mi to takto praktickejsie, aj ked sa mi viac paci takato "bezbarierova" verzia :-) tak ci tak, vody by som sa nebol, je to predsa kupelka, takze tam tej vody je, staci ked sa ja kupem vo vani :-D
Odpovedať
@chrobak7 Vdaka za fotky a za informacie. Nevedel som, ze by tam mala byt takato lista, lebo na tej chate napriklad nebola ziadna. Akurat tak gumove tesnenie na spodku dvierok, ale evidentne to nestacilo, tak tam bol ten problem. Tak to budem musiet este doma prekonzultovat. @y2k hahaha :-D Tak ano aj mna je plna kupelna, ked sa kupem, ale zena je na vodu nesmierne citliva. A najma na odtlacky noh na zemi. A chcem to vyriesit tak aby bol klud v rodine.
Odpovedať
Profilova fotka
@vackoo: pre klud v rodine je pod dlazbou podlahove kurenie, to sa voda odpari raz dva :-) flaky nevidno, pri dalsom kupani sa zotru :-D
Odpovedať
@vackoo ..nie je to len z toho dovodu, ale je to jeden z dovodov.. Vanicka sa lahko jednoducho cisti a je odolna. To su take dalsie dovody preco som rad, ze sme sa tak nakoniec rozhodli. Z pohladu ceny sa na to nepozeraj, aspon teda moj nazor je taky, ze nie je vhodne tieto veci riesit podla cien, pretoze by to malo byt riesenie na roky, takze do toho sa tie peniaze oplati vrazit.
Odpovedať
@y2k To by som musel riesit uz davnejsie, nemyslel som si na zaciatku, ze podlahove kurenie moze mat suvislost este aj so sprchovym kutom :-) :-D @stereo_q V akom zmysle mas na mysli odolna? ..ved kazdy material je odolny nie? Z akeho materialu mas ty vanicku, lebo som to tu nejako nevycital, ze by si to pisal.
Odpovedať
Profilova fotka
@vackoo povedala by som, ze v dnesnej dobe je to uz viac menej tak ako si to opisal, ze kazdy material je odolny, avsak podla mna treba dodat, ze svojim sposobom. Podstatne je aspon teda pre mna aby ked uz mam riesit vanicku, aby bola odolna voci nejakej tej chemii, roznym cistiacim prostriedkom a najma taktiez aby bola odolna voci nejakemu uderu, oderu, keby mi nieco na nu spadlo :-x
Odpovedať
@drahhu ..vanicku mame keramicku.. Zalezi to od toho ake naroky mas. Odolny je kazdy, ale niektori viac, niektori menej to je proste tak. Ja som akoze celkom v pohode s tymto materialom, aj ked trosku to chladi, ked pred sprchovanim nepustim na chvilu vodu, aby sa zohriala, ale zase vedu z toho nerobim.
Odpovedať
Profilova fotka
@stereo_q toto asi nemalo patrit mne, ci? Mne je to plne jasne, ze kazdy mame ine naroky. Niekomu ako si napriklad ty pisal, ze vasa vanicka chladi. Su ludia, ktorym aj to vadi. Ze radsej pojdu do materialu nejakeho, ktory udrziava teplotu, ktory nejako nechladi. Ako si napisal je to o ludoch a o narokoch :-)
Odpovedať
@drahhu Ten oder trapi aj mna. Ale to by bolo asi potrebne skor riesit pri vani, nie? ..skor ako pri vanicke do sprchoveho kuta si myslim.. alebo? Ked uz sme ale pri tom, ktory material je taky, ze ked nieco nan padne, ze sa z neho neodlupi?
Odpovedať
@vackoo ..je to potrebne riesit aj pri malej vanicke, pri vani je sice viac pravdepodobne, ze do nej padne vonavka alebo nieco take sklenene, ale ani pri malej vanicke v sprchovom kute nie je vylucene, ze ti tam nieco take spadne a narobi paseku.. @drahhu ..to je normalne, ze ludia su rozni..kazdemu sedi nieco ine, ale o tom to je vybrat si presne to, co mi vyhovuje..
Odpovedať
@drahhu ..nemalo, nemalo.. Prepac. Som zle oznacil. Chcel som to @vackoo, lebo on sa pytal na to z akeho materialu mame my vanicku. Tak niekomu to vadit moze, ale nam nie, my sme si na to nejako zvykli a nemame problem. Staci trochu teplej vody na nu pustit a ona sa zohreje..
Odpovedať
@melanie9 Jedne jasne. Co sa tyka keramiky @stereo_q podla tvojej skusenosti je to ok? Mam na mysli co sa tyka nejakeho oderu.. nestalo sa, ze by sa ti odlupilo z nej? Premyslam nad tym furt, ze jak to urobit aby som sa dobre rozhodol. Zohreje sa, ale je to fakt len chvila? Nie, ze desat minut budem musiet nechat tiect vodu, aby sa aspon trosku zohriala =-)
Odpovedať
@vackoo ..desat minut? ..keramika sa zohreje po chvilke..a ked uz ja pisem, ze po chvilke, tak akoze dovidenia.. :-) ..ja som taka zimomrava, ze az..co sa tyka odlupenia, tak by som povedala, ze v tomto smere je asi ocelova vana taka naj, ze splna poziadavky v tomto smere..je pevna a nieco taketo ako oder nehrozi pri nej..
Odpovedať
@vackoo ..myslim, ze ano.. Na keramicku vanicku sme si zvykli pomerne rychlo. Je to len vsetko o tych tvojich narokoch ake mas v tomto smere. Zatial nie a dufam, ze ani nic take sa nestane. Aj ked uz viackrat nieco na vanicku padlo, ale zatial v pohodke to zvladla. Je to chvilka, to len co pustis vodu, ja si este vacsinou odbehnem do kuchyne alebo obyvacky nieco na sekundu a ked sa vratim, tak uz po chladnej vanicke niet stopy..
Odpovedať
Profilova fotka
@vackoo neviem ci by som to zrovna takto selektovala ako ty pises, ze vana, vanicka. Je to dolezite by som povedala, ze pri oboch. Najodolnejsie v tomto smere by som povedala, ze su asi ocelove, avsak napriklad aj keramika je odolna, avsak povedala by som, ze skor voci poskriabaniu. :-)
Odpovedať
@vackoo ..aj si sa niekam pohol? ..ci si teda aj nieco vybral, predsa len uz ubehol nejaky ten cas a myslim, ze toto je vec, ktoru treb a riesit a netreba ju nejako odkladat..vsetko ma svoje pre a proti..niekomu vyhovuje jedno inemu druhe..takze ide o to co tebe vyhovuje..daj vediet ako na tom si..
Odpovedať
mne vyhovuje značka ideal standard čo sa tyka pomeru kvalita/cena.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?