Sprchový kút 75 x 90 cm

Je podla Vas 75 x 90cm dostatocny priestor na sprchovanie? Mame osadenu vanicku od Ravaku, dali sme 75 x 90, lebo kupelna ma len 6m2 a je v nej aj pracka, susicka, kotol, wc, umyvadlo. Zatial nemame vybrate dvere na sprchu, uvazovali sme o pevnej 75cm a otvaracej casti 90cm. Ale stale sa pohravame s myslienkou tu vanicku vyhodit a dat vacsiu. Bolo by to vysekavanie dlazby, roboty a roboty... Zatial sme štíhli :) a deti su male, pouzivame vacsinou vanu, ja obcas aj ten sprchac bez stien, ale co bude o 20 rokov, ak budeme "objemnejsi" a nemotornejsi, ako to uz vo vyssom veku byva? Co by ste poradili?
Odpovedať
@sona76 Ahoj . Podľa mňa to je dosť maličke. My mame doma 120x80 a naši majú klasiku myslim, že 80x80 a zdá sa mi to maličké. Ale možno preto, že mi máme doma taký väčší, ale aj druhýkrát by som dala väčší. Je to pohodlnejšie.
Odpovedať
@kathrin6 ano, mas pravdu, cim priestrannejsi, tym lepsi, to je jasne...zavidim, ze mas doma taku paradu (v dobrom samozrejme) A urcite, ked mas s cim porovnat, tak vsetko mensie bude nepohodlnejsie. Dakujem za nazor :)
Odpovedať
to je straaaasne malicke. ved tam sa ani pohnut neda ,otocit.
Odpovedať
@stanislavao pohnut sa da, aj otocit :), mozno kym mame normalne telesne rozmery...a asi by ich nevyrabali... Ma niekto skusenosti s danym rozmerom?
Odpovedať
@sona76 mame 80x95 a je to uplne v pohode, kludne si viem predstavit aj tych 75, pokial ovsem nemate postavu velryby.. :-D
Odpovedať
@sona76 nemame vanickovy, ale murovany s vnutornymi rozmermi 78x88 a je to dost na tesno. :-| ak by bola moznost - volila by som vacsi. u nas zial nebola. na vyber bolo bud toto, alebo nic. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sona76 ono tych 75x90 sa celkom da, ale spravne uvazujete, co bude casom, ked mozno zvacsite objem a uz nebudete taki ohybni. A tiez je otazne, kolko mate v tej kupelni miesta. Ak by ste mali vysekavat kachlicky a zvacsit sprchac na 80x90 tak sa to ani neoplati babrat sa s tym. Ale ak sa Vam podari z toho spravit takych 100x90 alebo viac, stoji to za zamyslenie. Alebo to nechat zatial tak, ka ked sa Vam za 20 rokov bude zdat kupelna stara a nepekna, tak s radostou povyhadzovat stary obklad a celu kupelku zrekonstruovat.
Odpovedať
@sona76 mame murovany sprchac bez vanicky, mali sme mat 80x90, nakoniec nam majstri "vyrobili" 75x90,,,,,a ziadny problem zatial,,,v druhej kupelke mame 80x88 a je to tiez o.k.,,,akurat dvierka mame s otocenim aj dnu aj von,,, ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
To sú dostatočne veľké miery .Do takého sa zmestia aj dve osoby.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Pred 10 rokmi sme prerabali v byte kupelku a kedze sme chceli aj vanu, tak z priestorovych dovodov sme tam dali takuto vanicku a ziaden problem. Ani tehotna manzelka nemala problem so sprchovanim sa. Trosku sme sa zapotili s hladanim dvierok, nakoniec sme kupili 90x90 so sklom 6mm a posuvnymi dvierkami (teda dokopy 4 sklene casti) a jednu cast skla nam vyrobil sklenar (bezpecnostne kalene sklo ss neda rezat, preto vyrobil z lepeneho skla uzsie sklo), akurat nas prekvapila cena - v BA Hornbachu cca 530€, objednane podla toho isteho kodu v rakuskom Hornbachu to stalo 275€..
Odpovedať
@sona76 úplne to stačí , kamarátke sme robili 70x70 cm a v pohode som sa tam aj ja zmestil, je pravda že čí väčší tým lepší ale každý len podľa svojich možností, a aspoň ťa to bude nútiť aby si moc nepribrala :-D alebo je ešte tá možnosť dať len jednu pevnú stenu walk in myslím že tak sa to nazýva , v tejto dobe je veľa možností len si treba otvoriť ústa bez toho sa nič nedozvieš . skús ísť do f. Ptáček nám tam dobre poradili @stowasser to je normálne že tam to dostaneš o polovicu lacnejšie oni tam nemajú vysokohorskú prirážku ako na slovensku :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@raz0r1911 pri sprchaci ale nejde o to "sa zmestit" :). Osobne by som pod 90x90 nesiel.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@sona76 osprchovať sa dá aj 70x70cm ako sa tu píše. Ak okúpať sa dá v 140cm vani. Všetko je ale vec komfortu. Berte to tak, že sprchový kút budete používať denno-denne. Každý deň sa budete uskromňovať a znižovať si vlastný komfort pri sprchovaní. Nehľadiac na to, že časom môžete byť objemnejší, alebo sa Vám nebodaj stane úraz a budete potrebovať viac miesta na osobnú hygienu atď. Ak je možnosť rozšírenia, určite zväčšite aspoň na tých 90cm. Prípadne 100x80-85 už podľa dispozičného riešenia. Variantov je veľa. Skús si prečítať: http://www.kupelnovy-manual.sk/aky-ro... možno na niečo prídete. Každopádne 75cm je veľmi, veľmi málo.
Odpovedať
@majkoj ja tiež nie ale keď sa nedá tak sa nedá v paneláku si niekedy nevyberieš
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?