Spojená kúpeľňa s WC, čo poviete?

ahojte, rozmýšľame nad spojením kúpeľne a WC.... tým by sme dosiahli vlastne dojem väčšieho priestoru.... Teraz máme oddelené. Čo myslíte, výhody nevýhody? Ako nevýhodu vidím smrad - hehe :-) teda, keď niekto vykoná veľkú potrebu, a ja si po ňom pôjdem umyť ruky, či neodpadnem :-) Ale ako výhodu vidím väčší priestor. Budem vďačná za každú radu, ďakujem
Odpovedať
@zuzka_puska je dobre mať aj, aj. Po desiatich rokoch spoločného chcem jedno samostatne. Smrad sa dá rýchlo vyvetrať a prekryť osviežovačom, O tom to ani nie je, ale skôr o súkromí. A tiež neplatí, že sa fekálne baktérie roznášajú na kefky, teda platí, ale len v takej istej miere ako keby boli tie kefky kdekoľvek v byte. Aspoň tak to preukázali laboratórne testy.
Odpovedať
@zuzka_puska za slobodna sme mali doma oddelene,ked som sa vydala v novom bolo spojené,mala som z toho hrôzu,ale zvykla som si a do domu sme si dali opäť spojené,po wc môžeš rovno skočiť do sprchy bez toho aby bolo treba prechádzať do inej miestnosti ( výhoda aj pri deťoch),z pôvodného samostat.wc sme urobili komoru čiže úspora miesta...
Odpovedať
@zuzka_puska V dome sa zídu 2 WC. Jedno samostatné WC a druhé v kúpelni môže byť ako záložné na občasné havarijné používanie. Ak je kúpelňa malá, dá sa vyvetrať ventilátorom alebo vetračkou.
Odpovedať
ja myslim tiez ze ak uz byvaju viac ako 2 ludia v domacnosti ze treba (aj) samostatne, hlavne kvoli tomu ze sa potom so stupajucimi poctom ludi nasobi situacia ze chces bud kupelnu alebo wc a tu blokuje niekto kto vlastne nepouziva to co prave potrebujes:)
Odpovedať
Ak máte doma iba jedno WC, tak je lepšie samostatne. Ak máte 2 WC misy, tak jedna môže byť v kúpeľni.
Odpovedať
Profilova fotka
Urcite oddelene ... teda ak nebyvate sama :) Ranna hygiena vo dvojici je prijemnejsia :D (bez zachoda) Pri ceste do prace rozhoduju minuty ...
Odpovedať
byvala som v byte aj so spolocnou aj s oddelenou. idelane je mat wc spojene s kuplenou ALE zaroven mat aj hostovske WC...a muža vyháňať smradiť tam. ak sa nedá, tak jedine oddelené.
Odpovedať
@skorecova :-D :-D :-D Ze muza poslat smradit tam. Tebe to vonia po tulipanoch, nie? :-D
Odpovedať
@lubomird @skorecova Ja celkom rozumiem co tym chcela naznacit 😊😀
Odpovedať
@zuzana1291 no ja teda nie :-D
Odpovedať
@zuzka_puska Ahoj. Ak by som mala mať len jednu kúpeľňu, určite by som do toho nešla. Samostatné wc je lepšie, aj čo sa návštevy týka. My to máme v projekte tak, že zo spálne sa nám ide do šatníka, a druhé zasúvačky do kúpeľne (sprcháč + wc). Druhá kúpeľňa bude pre budúce deti (vaňa). A ešte jedno wc na chodbe pre hostí, deti, ale i nás ;-)
Odpovedať
Oddelene! ... nikomu by sa predsa nepacilo ak sa chcete ist osprchovat alebo si napustit vanu ale pred vami bol niekto kto to tam trosku zamoril .. hned vas to prejde :-D :-D :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
urcite urcite oddelene to neni o com uvazovat vsetko podstatne uz bolo povedane takze smelo do toho :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak budeš mať vzduchotechniku dá sa poriešiť tak, aby si mohla mať spolu. Ináč oddeliť.
Odpovedať
@zuzka_puska Tak na jednej strane sa dosť zveličuje ako keby sa na nadýchnutie tohto biologického smradu umieralo. Osobne by mi skôr vadilo, teda pripadala by som si nepríjemne ak by bol niekto na návšteve a nemal by inú možnosť. Ja osobne zvládam horšie veci ako nadýchnutie smradu po potrebe, zvlášť ak ide o moju rodinu. My máme dole len WC a hore spojené WC s kúpelňou a nič nám nechýba. Všetko sa zbytočne špičkuje do extrémov a je potrebné zvážiť čo najviac vyhovuje vám a nie niekomu cudziemu na tomto fóre. Ak by to bol priestor na zväčšenie neúžitkového priestoru ako chodba, zvolila by som radšej oddelené WC, ak na zväčšenie kuchyne alebo obývacej izby, tak potom skôr spojené. Všetko je vec názoru a to len a len vášho...
Odpovedať
ak máte ešte jedno samostatné WC, tak áno. Ak ťa do toho tlačí len !dojem" väčšieho priestoru a reálne ten priestor nebude väčší resp. nebude sa dať využiť, tak určite nie.
Odpovedať
@bubulka722 to je práve to, že Vy máte ešte JEDNO ODDELENÉ.
Odpovedať
dakujem vam vsetkym pekne za rady ci napady :-) No, rozhodli sme sa nakoniec pre oddelene WC od kupelne, kedze byvame v bytovke a nemame moznost mat dva wecka :-)
Odpovedať
@fidorka7 Ano ak staviaš dom, tak máš na výber, ak prerábaš byt, tak chceš využiť efektívne každý m2.
Odpovedať
@bubulka722 poznám jedno i druhé... preto som písala, že spoločné len vtedy, ak má ešte jedno samostatné. A zasa, v tom byte sa poväčšinou tá "úspora" miesta nepohybuje v m2, skôr v cm2.
Odpovedať
@zuzka_puska dobré rozhodnutie... určite ho oceníš v budúcnosti. prajem pekné a spokojné bývanie.
Odpovedať
@fidorka7 Napísala si dva paradoxy. Ak šetrím priestor, tak na mieste kde sa zdržiavam najmenej. No ja osobne netrávim v kúpelni svoj voľný čas, ale pripúšťam, sú aj takí.
Odpovedať
@fidorka7 Tak ale ako som písala, je to len ich rozhodnutie podľa ich potrieb a názoru. Nerada by som preto prezentovala svoj názor ako jednoznačne správny. To čo si myslím ja sa nemusí stotožňovať s názorom niekoho iného. Rozhodnúť sa musia sami , to aj urobili a ja to plne akceptujem. Takto by si to mala brať aj ty.
Odpovedať
@bubulka722 autorka chcela pôvodne získať spojením kúpeľne a Wc väčší priestor. No neviem o akých paradoxoch sa bavíme, pretože tieto miestnosti v byte najmä v bytoch z čias socialistických sú také malé, že ich prípadným spojením nezískaš závratný megapriestor ani v tejto spoločnej miestnosti, ani na jej úkor v ostatných miestnostiach...
Odpovedať
@bubulka722 no neviem ja tieý rovnako ako ty prezentujem len ten svoj pohľad, názor. Osobne mi je jedno, ak niekto spojí WC s obývačkou :-D :-D :-D
Odpovedať
@zuzka_puska No ak to nebude vadiť Vám tak si to dajte do kúpeľne. Ale aj tak väčšina ľudí uprednostní súkromie a menšiu miestnosť oddelenú od všetkého. Aj návšteve bude príjemnejšie sedieť v menšej miestnosti a nestresovať čo s prípadnými pachmi v celej kúpeľni. My osobne sme za oddelenú miestnosť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?