Smaltovanie vane - aké máte skúsenosti?

Ahojte, vie mi niekto poradiť či sa oplatí smaltovať vaňu? Aké sú nevýhody a výhody?
Odpovedať
Najväčšia výhoda je, že nie je potrebné osádzať novú vaňu. Na druhej strane, z časového hľadiska je na tom horšie smaltovanie, nakoľko je možné vaňu používať cca po štyroch dňoch. Novo osadenú vaňu viete bezpečne používať už na druhý deň (eventuálne aj v deň osadenia). Závisí od okolností. My sme v minulosti dávali smaltovať a splnilo svoj účel.
Odpovedať
@pemo83 v máji 2016 natierala nemenovana firma M...X zo Žiaru nad Hronom svokrovcom vaňu. Vyzeralo to pekne. Zobrali za to 80 eur. Po 5 mesiacoch to už tak nevyzerá. Majiteľ sa zatĺka, vyhovára, vymýšľa. Neviem či to niekto dokáže urobiť kvalitne. Aspoň aby to vydržalo ich záruku a to 1 rok. Takže ja nedoporučujem. Však posúďte z fotiek aké je to " pekné ". ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
dlho som rozmyslal, ako sa moze oplatit vybrat vanu a nechat ju smaltovat. Ale teraz zacinam chapat, vy ju chcete dat natriet . Smalt je nieco sa tavi, cize doma sa to spravit neda. A nech sa to druhe oznacuje akokolvek honosne (npr citam studeny smalt), nie je to smalt a nebude to mat take vlastnosti.
Odpovedať
@milan209 toto je fuserska praca,zrejme zanedbali pripravu a poriadne nepripravili povrch,ale pre zlu skusenost netreba zatracovat smaltovanie.a oni pouzili bezne dostupny nater,smaltovanie je nieco
Odpovedať
asi som to zle nápísala, ja to potrebujem dať potiahnuť. Časovo nám to je jedno keďže sa budú prerábať aj iné veci a čas nás netlačí. Ide mi o to ako dlho to vydrží a či sa to vôbec oplatí.
Odpovedať
@rybkal Súhlas. Nám takto "smaltovaná" vaňa bez problémov vydržala 4 roky. Až do nedávnej rekonštrukcie, kedy sme ju menili.
Odpovedať
Všimla som si na vani odlúpený taký kúsok až do čierna. Dá sa aj to zakryť. Viete mi povedať aj ako sa pohybujú ceny?
Odpovedať
@rybkal samozrejme ze je to fušerina. Keďže to robí po celom Slovensku predpokladám že to nie je jeho prvá ani posledná "práca ". Reklamu máva v tom celoslovenskom reklamnom Zmatkovičovom plátku. Samozrejme že názov smaltovanie je klamlivy. V podstate je to len valčekom nanesena farba. A keďže to vyzerá tak ako to vyzerá tak by to nemalo stať ani 5 eur. Každopádne to ideme reklamovať a keď ani to nepomôže tak sa budeme súdiť. Nejde o 80 eur ale o princíp. Predpokladám že chlapík spolieha ze kôli takej somarine sa každý na neho vykašle. Ale to sa mýli.
Odpovedať
@pemo83 Zakryje všetko. My sme šli cez www.renovacia-vani.eu/smaltovanie-vane/ Cena 70,- Je to však len niečo ako agentúra, ktorá Vám zoženie ľudí. My sme boli spokojní, robili aj dve vane u svokrovcov a tiež spokojnosť. Samozrejme, viac sa oplatí nová, ak sa v dohľadnej dobe nechystáte renovovať. Za 140,- eur máte novú 3,5mm s 30 ročnou zárukou. Plus treba pripočítať cenu práce, ak nerealizujete svojpomocne.
Odpovedať
Osobne by som kúpil novú. Už len kôli záruke. Natieranie vane mi pripomína prerabku umakartoveho jadra jeho nafarbenim resp. oblozenim obkladackami. Cigánska robota.
Odpovedať
@pemo83 oplati,ale len s poriadnym remeselnikom,ktory robi poctive smaltovanie a pochybujem,ze takeho niekto este videl... Ak idete prerabat aj kupelnu,tak by som investovala do novej
Odpovedať
Profilova fotka
@rybkal ako sa robi to poctive smaltovanie v kupelke, ked pri nom treba povrch vypalit pri cca 800C ? To o com sa tu pise podla mna s tym nic nema spolocne, to vsetko budu len nejake natery na baze nejakeho epoxidu, ale rad sa necham poucit...
Odpovedať
Článok sa načítava...
vymenit vanu je rychlejsie ako ju "smaltovat", pouzitelna je okamzite. Vymena vane je robota na pol dna, max cely. To kvazismaltovanie je robota na cely den a staci na nu pocas tych kritickych 24 hodin (4 dni) kychnut a vseta robota je tatam. A ak sa este nejaka chybicka pri praci vloudi... Uznam, nie je to lacnejsie ale za mna ziadny studeny smalt nie je to co je smalt vypaleny na pozadovanu teplotu.
Odpovedať
@pemo83 a co toto? http://www.renovaciakupelne.sk/hanak/...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?