Smaltovaná vaňa Kaldewei. Má s ňou niekto skúsenosť?

Ideme prerábať jadro a potrebujem poradiť ohľadom vane. Chcem si dať smaltovanú vaňu Kaldewei, ale všetci ma odhovárajú, že smaltované si dnes už nikto nedáva. má niekto skúsenosť s touto vaňou?
Odpovedať
Profilova fotka
a co je argumentom tych co ti ju odhovaraju? ja mam sice obe vane akrylatove (na byte a teraz aj na domceku, kt. prerabame), takze by som nemenila... ale zn. kaldewei je znama... maju kvalitny material... urcite by som sa jej nebala - kvoli kvalite...
Odpovedať
akrylát je teplý a vaňa je ľahšia, smalt je studený, ale to by mi nevadilo.Skrátka plat a akrylát je modernejší.
Odpovedať
Profilova fotka
niekde som citala, ze tieto smaltove vane sa zvyknu vypenovat tepelno izolacnou penou... aby drzali teplo, pri napusteni vani teplou vodou... a ak mate domace zvieratko - napr. psa... a zvyknete ho kupat vo vani... tak akrylatovu urcite nekupujte... poskodila by sa po niekolko nasobnom pouzivani... na toto je smaltova vana akurat :-)
Odpovedať
zvieratko nemáme, ale neviem počula som že plastové resp.akrylátové vane nemusia byť stabilné a môžu po čase zájst. Viac ma to ťahá k tej smaltovanej vani i keď sa väčšinou sprchujeme, len vane sa neviem akosi vzdať. Len keď sa v obchode pýtam na smaltovanú vaňu, každý sa na mňa s údivom pozrie, že tie už dnes nikto nekupuje.
Odpovedať
Profilova fotka
pretoze trend je fakt asi na ten akrylat... plast urcite nekupuj... len akrylat - ten nezajde, ak nebudes cistit agres. prostriedkami... ja mam vanu uz 7 rokov a je ako nova... ale aj pri smaltovych daj pozor... nie je smalt ako smalt... ale tie kaldewei su kvalitne, dam sa nepomylis.
Odpovedať
Ďakujem za radu, musím sa už sama rozhodnúť. Chcela som len vedieť či si ešte niekto v dnešnej dobe takúto vaňu kúpil. Ale budem ešte zvažovať medzi Kaldewei alebo kvalitnou akrylátovou i keď už veľa času nemám.
Odpovedať
Profilova fotka
skus pozriet potom vane akrylatove ravak alebo riho
Odpovedať
ola, my sme kupili tuto vanu a ked sme sa rozhodli, ci vanu alebo sprchac, tak uz sme neriesili material - jednoznacne smalt - na poskriabanie je zaruka 30 rokov, to na akrylate nik nedava - ak akrylat, tak len fakt kvalitnu znacku a to uz potom ide do penazi co sa tyka tepla, ten smalt ti dlhsie drzi teplo i ked ked don vstupujes len na osprchovanie, moze sa zdat na bosu nohu trosku chladnejsi - ale ja mam z toho smaltu lepsi pocit a nemenila by som, mali sme doma smaltovanu 25 rokov, kym sme zrekonstruovali
Odpovedať
cokobebe a máte tú vaňu aj s pearl efektom alebo bez, nezničí sa po čase ten nástrek, a nevieš mi náhodou ešte poradiť či sa na strop do kúpeľne oplatí dať sádrokartón s bodovým osvetlením alebo centrálne svietidlo, mám obavy že so sádrokartónom to bude horšie na údržbu a nemám sa s kým poradiť a či to trochu odhluční od susedov.
Odpovedať
mame aj pearl efekt - prave na ten je zaruka, mali sme moznost si vyskusat v predajni ju pocmarat alebo poskrabat a vidiet vysledok - tato skuska ma presvedcila i ked doma som to radsej neskusala :-p co sa tyka stropu, je to pekne ale neviem ci potrebne, my uprednostnujeme jedno centralne svetlo a potom dve bodovky nad zrkadlom, sadrokarton na strope nie je problem udrziavat, nema sa ako zamocit ani zaspinit ale tie svetla idu dost do penazi, takze sme ich nedali a tiez sme nemohli vrtat listy do bocnych stien, lebo maju hrubku len cca 4-5 cm a na druhej strane nam vypadavali obrovske "betonove kolace"
Odpovedať
Profilova fotka
ola1: sadrokarton- urcite zeleny, je odolny voci vlhkosti... finalna uprava - stierka... takze detto ako na klasicky strop, ci steny... ak chces odhlucnit od susedov - potom treba uvazovat aj s protihluk. izolaciou... to ti urcite zase poradia v dajakych stavebninach, aby to splnilo efekt...
Odpovedať
Nám bude jadro robiť firma a keďže to nebude lacné, chcem si pozisťovať čo by tam mohlo byť a čo nie - oni nám navrhli určité veci ako aj sadrokartón na strop s 5 svetielkami a my si máme povedať či to chceme alebo nie, určite by sa tým znížila aj cena a ten sádrokartón ma láka len kvôli tomu, že som si myslela že nás to trochu odhluční od susedov, bývame na prízemí a počujem všetko možno aj zo 4 poschodia, doteraz máme 1 centrálne svetlo a ešte ide o to, že keď predtým niekomu vytiekla voda všetko stieklo ku nám. ale už teraz majú väčšinou poprerábané jadra tak je to lepšie, čo sa týka firmy tak oni sa zaoberajú prerábaním jadier tak budú vedieť, len ak niektoré veci nemusím mať alebo nepotrebujem tak nemusím s nimi súhlasiť a zbytočne za to platiť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
co sa tyka hluku, presne viem o com pises, my byvame na druhom - prerabame si sami a robime vsetko preto aby sme minimalizovali hluk, je vsak pravda, ze z tej kupelne ho az tolko nejde, naviac ho ide zo stupaciek (privod a odvod vody - odpad) a tam sa sa teda riadne vyblaznili - kazdu "ruru" sme zaizolovali samostatne + pod sadrokartonovu konstrukciu sme dali este vrstvu mineralnej vlny - musim povedat, ze je to na nepoznanie od toho, co bolo ked to bolo odokryte mozno prave kvoli vytapaniu by som ten podhlad nerobila
Odpovedať
a tú sadrokartonovú konštrukciu ste dávali na zadnú stenú vo wc alebo na strop, vypytujem sa lebo som úplný laik a chcem sa vyhnúť väčším chybám a samozrejme si aj skvalitniť bývanie.
Odpovedať
my mame stupacky medzi kupelnou a wc, takze nie na zadnu stenu ale na bocnu
Odpovedať
ahojte kočky, nemá niekto z Vás hranatú vaňu ? Rada by som vedela, či je taká vaňa pohodlná, keď v nej ležíte ;-) dakujeeeeeem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Kocky, viem, ze mozno to tu celkom nepatri, ale my sme si tiez vybrali kvalitnu smaltovanu vanu Kaldewai Puro 691 s pearl effektom 170x80. Je krasna, odporucam. Len architektka nam vymerala zly rozmer, tak sme museli objednat vacsiu :-( Tu prvu nam vsak predajca nechcel vziat spat, tak ju ponukam vo svojom bazari...je uplne nova, s plnou zarukou, kupovana v juli 2014. Ak by ste mali niekto zaujem, ozvite sa..
Odpovedať
Kupovali ste si niekto aj prislusenstvo k vani Kaldewei, ako madla a pod......ma zmysel si to kupovat?
Odpovedať
Profilova fotka
@luciager Ak to naozaj potrebujete, tak áno. Inak je to zbytočnosť :) Madlo viac poslúži skôr na stene a podhlavník... to je na pováženie :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Máme s nimi zlú skúsenosť. Kúpili sme smaltovanú vaňu Kaldewei Cyaono, po 2 rokoch začala na jednej strane hrdzavieť. Nechápali sme z čoho, reklamovali sme to. Dozvedeli sme sa od pána z Kaldewei, že nám vlastne prehrdzavela vaňa z dôvodu zle prevedenej montáže. Vnútorné okraje vane by sa mali nechať voľné a nemali by sa vyplňovať lepidlom alebo inou hmotou, údajne niektoré lepidlá rozleptajú oceľ zospodu a vaňa potom časom prehrdzavie. Volali sme obkladačovi, ktorý nám osádzal vaňu a povedal, že tam používajú štandardne kleber na jeden okraj, presne tam to hrdzavie. Oznámil nám, že riešenie neexistuje a vraj posledných 6 rokov majú viac takýchto reklamácii. V návode to síce píšu, ale asi by na to mali lepšie upozorniť, keďže sa to stáva. Takže druhú vaňu budeme kupovať určite nie smaltovanú a nie Kaldewei.
Odpovedať
@gunka ale to nie je chyba znacky Kaldewei,ale chyba cloveka,ktory je neznaly vo svojom fachu a nepozna material,s ktorym pracuje. Kaldewei je spicka na trhu
Odpovedať
@ola1 Vytipuj si, aku chces a porovnaj s Bette ;-) Osobne ma tato znacka viac zaujala, onedlho mi pride, tak sa tesim :) :). Bette vsak nema hocikto, co sa tyka ceny, viem poradit.
Odpovedať
@hoblinka13 kaldewei uz poslednych 6 rokov ma obcas presne tieto iste reklamacie, takze neviem, ci je to 100% chyba montaznikov. Za ten cas uz mohli vymysliet ako tomu zabranit, napr. lepsie zviditelnit sposob montaze na samotnej vani.
Odpovedať
Profilova fotka
@igorf a ktory model Bette si vybral? Mne sa paci BetteLux.
Odpovedať
@miyajima Tato je nasa: Bette-Vaňa Starlet 165x70 - potrebovali sme nieco rozmerovo OK. K tomu sifon Bette s napustanim vane z boku. Bette ma dokonca riesenie napustania dokonca aj zo spodu - krasne veci, ale treba mat aj peniaze na to: https://www.youtube.com/watch?v=LdIFx... :) :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?