Sklo v sprchovacom kute, osadenie

Do sprchovacieho kuta planujem osadit sklo bez dveri. V kute bude podlahovy odtokovy zlab. Sklo bude vysoke 2 m a siroke 1,3 m. Zatial planujem sklo osadit do spadovych nerezovych list v podlahe a v jednej stene - chcem sa vyhnut vzperam napriec kutom atd. Ako sa ma sklo osadzat? Ake sklo pouzit? Kde ho kupit? Kde kupit spadove listy v dlzke min. 130 cm?
Odpovedať
@dominik_boksansky take sklo a listy kupis v hocijakom kupelnovom studiu. Znacka je napriklad Huppe alebo SanSwiss. Vzperu urcite daj, inak to bude velmi nebezpecne. Ak sa niekto v kute smykne a narazi do skla, hned sa rozsype. Ak nechces vzperu napriec kutom, mozes ju dat smerom hore.
Odpovedať
aqatek si pozeral? napr. http://aquatek.sk/sk/sprchovacie-kuty...
Odpovedať
@fuxomt este ma napadlo dat sklo az po strop a tam to ukotvit.
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky to nebude moc rozumne, v sprchovacom priestore sa ti bude drzat vlhkost. Ja idem robit bez vzpery akurat kalene sklo bude 10 mm. Ma to tak kamarat a po odskusani si myslim ze je to OK. Vzpera je dizajnová tragédia... 8-)
Odpovedať
@abobo tiez si myslim, ze nie je vhodne to davatg az po strop kvoli vlhkosti. Tu vzperu tam nechcem to je hruza :). Ako to budes kotvit a aky rozmer ma kamarat? Je to pevne?
Odpovedať
@dominik_boksansky vspery su rozne, neni to take zle...
Odpovedať
@lubomird no bez vzpery je to krajsie :)
Odpovedať
@dominik_boksansky ano, ale istota je gulomet...
Odpovedať
@lubomird mas to bez dveri? Aka siroka je ta zastena? Nespliecha voda vonku?
Odpovedať
@dominik_boksansky ano, bez dveri. Siroka je meter, a vysplechne minimalne von, podlahovka rychlo vysusi.
Odpovedať
Mali sme bez vzpier 80cm a umyvanie skla bolo teda zaujimave, cakala som kedy treskne, pruzilo to, 130 si neviem predstavit. Mame 110 cm, nie v stene ale v priestore, vzpery do steny a vobec to nevyzera zle. Spadove listy sme zhanali dlho, az taky samozrejmy sortiment v kup.studiach to nieje.
Odpovedať
kalene ti urcite nepraskne ani bez vzpery ,teda pokial netresknes po rohu..otazne je ale ako sa to bude hybat ked tam vzperu nedas...osobne by som to pri tej sirke bez vzpery nedaval ale pri kalenom sa rozbitia bat nemusis...kalena osmicka udrzi tank a ver ze doslova...jedine co spravi ked sa o nu opres je ze sa prehne...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@dominik_boksansky ja mam rozmer 120 x 200 a kamos 100 x 200. Pevne je to dostatocne, samozrejme predpoklada sa ze nik sa o to nejde opierat. A keby aj, sklo sa to fakt len prehne ale nestreli. Aby sa rozsypalo, musel by si do neho tuknut ostrym hrotom.
Odpovedať
Profilova fotka
este ma napada nechat vyrezat do rohu sklenenu policku a tu prilepit o sklo a obklad. V potstate zabijes dve muchy jednou ranou. Mas odkladaci priestor na sprchace + vystuzis stenu a dizajn neutrpi... :-)
Odpovedať
@abobo na sampony som spravil niku do steny. Je to podla mna jednoduche na udrzbu. Nic nevycnieva, ziadne kovania :). Ono ked tak nad tym rozmyslam ta vzpera napriec by nemusela byt az taka hrozna mozno by mohla byt aj ucelna. Celkom si to viem predstavit, ze ked pojdem do sprchy prevesim si cez nu uterak =D. Nepotrebujem ziadne dalsie drziaky na uterak pri sprch. kute. No musela by byt naozaj jednoducha. Ehmmm
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky nie kovova vzpera nieeee. Este si teoreticky viem predstavit vzperu z kaleneho skla prilepenu o obklad a o zastenu v hornom rohu. Ale kovovu nikdy. No nad nikou do steny som rozmyslal aj ja, ale neviem ci tam nebude tiect dovnutra voda ktora bude stekat pos stene... Ja som sa este nerozhodol ci ju urobim, alebo nie. Ale ze by to bolo bezudrzbovejsie si nemyslim. To ze to nezavadza tiez neni argument ked je vacsi sprchac napr. 1,2 x 1,2 m... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky mas foto tej niky v sprchaci? Rozmyslam nad tym a je to u mna nanajvys aktualne. Modelujem to v 3D a neviem stale sa mi to akosi nepozdava...
Odpovedať
@abobo poslal som ti na mail.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?