Sklo v kúpeľni

Mate niekto v kupelni na stenach namiesto kachliciek sklo? Ma nejake nevyhody?
Odpovedať
Profilova fotka
Obkladačky keramika sklo sú prelínajúce sa materiály.Sklo má vlastnosti obkladačky ,obkladačka má vlastnosti skla.Ide len o estetiku a do tohoto si nedajte mudrovať.Je to vaše tak si to urobte podľa vás.
Odpovedať
Vyhodu skla vidim hlavne v tom ,ze ziadne spoje, skary a je krasne. Len neviem ako je to s tou hmotnostou, istotou, ze sa udrzi prilepene, ked chcem co najmenej kusov.
Odpovedať
Profilova fotka
No, ked pozriem na sprchovy kut a stopy po kvapockach a vodnom kameni - tak ani netreba dalej hladat a tou najvacsou nevyhodou je upratovanie. Aj ked zase netusim, ake by to bolo na stenach, ked to neprichadza do priameho kontaktu s vodou - ale podla mna na to staci aj para, ktora sa zarucene pri kupani ci sprchovani tvori a teda tie kvapocky tam su..
Odpovedať
@blondiee83 ja chcem farebne sklo, takze kvapocky nebude vidiet. Vodny kamen neviem, ale pripada mi to jednoduchsie udrziavat ciste ako kachlicky so sparami.
Odpovedať
@anglicanka1981 ako cele velke platne skla? nejaky spoj tam musi byt,jedine ak das skolo len na niektore miesta,napr.umyvadlo,potom v pohode, ale prave na velkej ploche bude ta voda vidno, a na farebnej viac ako na cirom skle. Udrzba je rovnaka ako v kuchyni,ked maju lacobel ci ine sklo.
Odpovedať
@atlaska chcem ho okolo vane a nad umyvadlom - na miestach, kde byvaju kachlicky. Co sa tyka farby, nejake take dymovo-matne, uvidim vzorkovnik coskoro. V kuchyniach si to chvalia vsetci, co maju. Ja tiez budem mat a na zaklade toho ma napadlo ,ze preco nie aj do kupelne? Ja vyslovene kachlicky nemam rada a nechcem ich nikde v byte.
Odpovedať
@blondiee83 mam sklenenu stenu na sprchovom kute a podla mna je to prave skvele na udrzbu. Len tu stenu si musis vybrat z dobreho materialu.
Odpovedať
@idom jasne sprchac je super, prebehnem stierkou po kazdej sprche a hotovo, ale robil by si tak cele steny v kupelni? Sklo proste po uschnuti pary vyzera inak ako kachlicka, dokonca kachlicky matna biela-na nej to strasne vidno, naopak matna seda-gres ci leskly gres bezovy uplna pohoda.
Odpovedať
@anglicanka1981 ja mam jednu kupelnu vacsinu len farbu Dulux, ale oblozene kupelne su proste "luxusnejsie" vyzeraju lepsie ako ta s farbou. Tie velkoformatove obklady teraz su krasne, ine je male kachlicky a ine je pekny velky gres.
Odpovedať
@atlaska nemam s tymto skusenost nakolko mame rekuperaciu a z parou teda problem nie je.
Odpovedať
Profilova fotka
@idiom Z akeho materialu mas stenu v sprchovom kute? Ja tiez rozmyslam nad sklenou stenou v kupelni. Podobne ako anglicanka1981 nie som velky fanusik kachliciek.
Odpovedať
@idom aj ja mam reku, ale veru zarosene zrkadlo po sprche dvoch ludi mam.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@atlaska mne sa ziadne kachlicky nepacia, preto hladam cim ich nahradit na stenach aj na dlazke. Sklo je krasny material, premyslam aj o sklenenom umyvadle. A ak len bodky z vody, to mi nevadi, kym sa tam nechyta plesen ci vodny kamen. Ja nemam potrebu ani vodovodne kohutiky mat dokonale leskle. A zastenu na vani ma tiez nikdy nenapadlo utierat stierkou.
Odpovedať
@atlaska ale nelestis to zrkadlo po kazdej sprche, ci ano?
Odpovedať
@anglicanka1981 vodny kamen sa samozrejme na sklo chyta preto ludia stierkuju spchove kuty. To sklo nemusi byt zle za uyvadlom,ci vanou, ale udrzuje sa podla mna horsie ako gres. Ale zas nebudes ho mat vela. Zrkadlo nelestim, ale po 3-4 dnoch je skarede od tej pary, zrkadlo pri umyvadle v miestnosti bez sprchy,vane-vlhkosti netreba cistit aj mesiac.
Odpovedať
A este uvazujem, ci su tapety vhodne za sklo, kedze odtiene sa mi az tak nepacili.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
@anglicanka1981 ahoj riešila si to sklo nakoniec do kupelne? tiez som anti kachlička :) sice budu v kute sprch velkoformat a na podlahe, ale inak potrebujem poriesti priestor nad umyvadlom a nad vanou myslela som ze tam nalepime lakobel lenze nad vanu ide bateria hansgrohe shower select taka tak štvorcova a su tu obavy ze pri montaži to sklo praskne...sklenar mi povedal ze otvor do skla nie je problem ale muz nadava ze co ked to praske ked sa bude osadzat bateria...dik
Odpovedať
Profilova fotka
@ivamarr myslim, ze sklo je dost velky risk. A nie len pri osadzani ale aj celkovo do buducnosti. Taktiez dalsou velkou nevyhodou je podla mna udrziavanie skla na takychto miestach. Kazdu chvilu mozes chodit a lestit ho a myslim, ze aj tak nebude take ako na zaciatku :-S
Odpovedať
Sklo nie je dobry napad lebo aj nalepene sa moze rozbit, hlavne ak je mozny niekde uder na hranu a je tam dost viditelny vodny kamen (pokial sklo nema strukturu). Ja som vzdy chcel bezsparovy sprchovy kut, tak som uvazoval o pouziti 12 mm technistonu v jednom kuse namiesto obkladu. Da sa myslim vyrobit v rozmere max cca 300x140 cm. Ale nakoniec som od toho upustil a pouzil som obycajny obklad 30x90 z dovodu jednoduchsich oprav. Ale keby som isiel na efekt tak by som skusil nejaku strukturu technistonu, nie je to az take drahe.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?