Rozmiestnenie kúpeľne - pomoooc

Ahojte "strechári", prosím vás o radu pri rozmiestnení kúpeľne... Pri desiatom návrhu som už bezradná... Stále to nie je ono... Kúpeľňa má rozmery 2300x3460, pričom s oknom a dverami sa dá hýbať. Ďakujem za postrehy a nové návrhy... Rada by som zanechala väčší sprchový kút - s dlhším sklom len z jednej strany (min 140 cm). Je to podľa vás postačujúce, aby pri sprchovaní nebola potopa v kúpeľni? Vaňu sme chceli pôvodne rohovú, ale tá mi to tam nejako stiesňuje... Vo vizualizácii by bolo sklo sprch. kúta čiastočne položené na vani... Ďakujem
Odpovedať
Ja by som skrinku, ktora je vedla umyvadla dal pod umyvadlo, presunul ho pod okno tam kde je vana ale trochu blizsie k wc a vanu dal tam do roho kde je teraz skrinka, nic ine mi nenapada
Odpovedať
WC samostatne. S oknom. Kúpelňové dvere trochu doľava. Sprchový kút za dvere namiesto radiátora Vaňu tam, kde je teraz sprcha. Vedľa okno, pod okno skrinku. Vedľa okna umývadlo. K dverám na stenu medzi WC a kúpelňu radiátor.
Odpovedať
Profilova fotka
nedávaj okno nad umývadlom, lebo nedáš zrkadlo. ani nad vaňu ho nedávaj, lebo nedotiahneš na otvorenie.
Odpovedať
@iwkav mate len tu jednu kupelnu, alebo bude este jedna, alebo aspon samostatne WC?
Odpovedať
Profilova fotka
@iwkav
Odpovedať
vacsie okno pre viac svetla a dvere na 80 aby si presiel i s invalidnym vozikom keby nahodou
Odpovedať
@iwkav Okno si mozes urobit o dost vacsie. Klucku vzdy dociahnes, pretoze bude v strede medzi kutom a vanou. A oproti budes mat nad umyvadlom zrkadlo, ktore ti bude svetlo z okna odrazat do miestnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin153 tak tento navrh sa mne osobne paci asi najviac. vznika vela miesta na pohyb, co je v kupelke fajn, hlavne ak sa v nej stretnete viaceri
Odpovedať
Nech sa pozeram ako pozeram ja som fakt saromodny. Sale nechapem modny trend vsetko sproste nas... do jednej miestnosti. To pri projektovani domu sa nedaju vytvorit miestnosti ak uz clovek chce jednu s vanou druhu so sprchou a zachod samostatne ? Kristova noho ved na misu treba 1 m2 . Jakoze dnes uz aj macka ma vlastnu izbu. Preco to nejde pri kupelkach ? @iwkav Mas vcelku velku kupelnu. Bud to proste predel, lahsie sa to ulozi alebo to urob bez vane a tam usetris najviac miesta.
Odpovedať
Profilova fotka
z tych vsetkych navrhov, ktore su tu sa mi najviac paci ten, ktory pridal @martin153. je vidno, ze sa aspon trochu vyzna v zariadovani domacnosti hlavne z toho praktickeho hladiska.
Odpovedať
@krakovskaa Len tam uz nebude ten kut walk in, bude ho treba zatvorit
Odpovedať
Profilova fotka
@maminecka2 sak sa da vojst aj z boku. a len pre inspiraciu, ako by to mohlo vyzerat
Odpovedať
Článok sa načítava...
@martin153 Ano, vsak ja rozumiem x-) Tiez mame takto kut, mame zasuvacie dvere. Len autorka temy pisala o kute s jednym sklom. Inak pre mna nepouzitelne, ja milujem ked sa mi tam poriadne nahreje, a to musi byt kut zatvoreny.
Odpovedať
@dedo758 WC je aj samostatné s oknom, žiadne strachy ☺ Kúpelňové dvere trochu doľava. Sprchový kút - volila som naschvál kvôli oknu, aby para išla lahko von
Odpovedať
@bobs54 vanu dal tam do roho kde je teraz skrinka - medzi WC a vaňou by bol malý priestor keďže je rozmer len 2300.
Odpovedať
Teraz som niečo takéto vymyslela: Vaňa 125x140 sprchač 90x140 umyvadlo 90 skrinka 70 (aby tam vošiel aj kôš na prádlo ) vešiak na uterák s zmestí vedľa umyvadla (medzi dvere a umyvadlo), rovnako aj pri vani (medzi vaňou a WC) k oknu sa bude dať pekne dostať radiator medzi sprcháčom a skrinkou dvere 70-tky Okno by mohlo byť aj 140, veľkéé a véééľa svetla
Odpovedať
@peterte Kúpeľňa iba táto, WC je ešte aj extra samostatné s umývadlom
Odpovedať
@edulo Podobne som rozmýšlala aj ja ☺ Toto riešenie ma napadlo hneď pár min.čo som tu zavesila to pôvodné. Už som to potom zabudla prehodiť ☺
Odpovedať
@17juraj17 Priestor je dostatočne veľký, len to treba vhodne "umiestniť". ☺ A WC bude ešte aj samostatné☺
Odpovedať
@martin153 Je to pekné riešenie, ale pre mňa ba údržbu nepraktické. Snažila som sa, aby kút tvorilo iba 1 sklo, bez pantov, kolajničiek, madiel, rámov a podobných vecí. Ale veľmi pekné =)
Odpovedať
@maminecka2 Nám sa nestíha nahriať keďže vždy dávame rýchlosprchu a môj manžel sa sprchuje vo vlažnej vode ☺☺
Odpovedať
Profilova fotka
ja len, že keď niekto vojde do kúpeľne, aby hneď nevidel ten záchod. trošku to skryť. a vaňu chcete rohovú? je to tvoje rozhodnutie. ja som za rovnú, ale my sa kúpeme raz za mesiac. kámoška si zas nemôže vynachváliť rohovú, ale takú fakt veľkú, kde vojde s manželom a popíjajú vínko. a uterák si nedávaj medzi wc a vaňu. nie je to hygienické takto blízko wc. a ten radiator, rozmýšľaj či otvoríš potom skrinku. ináč v poho, keď ste s tým vyrozumení. :-)
Odpovedať
@iwkav cez aky program si kreslila ?
Odpovedať
@iwkav Tak rychlosprchu uz (zial) poznam aj ja :-x , ale aj tak mi je zima v tej "nezatvorenej". Ale dizajnovo je to super.
Odpovedať
@matkope Cez: www.navrhinterieru.sk Je to online s bezplatnou registráciou pre súkromné účely =)
Odpovedať
@kamilka22381 @iwkav Ak chcete, aby wc nebolo "hned na ociach", dajte dvere, ktore sa otvaraju dovnutra kupelne smerom k toalete. Pri otvoreni dveri ju kridlo zakryje.
Odpovedať
@edulo @kamilka22381 - pre mňa toto nie je rušivé. Práve výhoda, že prídem a nemusím obchádzať dvere aby som išla na WC. WC a táto kupelna bude len pre domácich a navyše u nás wc nie je nikdy je špinavé aby som sa musela hanbiť a ani také škaredé nevyberieme, aby sa naň nedalo pozerať :-) :-) :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?