Rohové lišty do bielej kúpeľne

Musíme si vybrať rohové lišty do kúpeľne. Budeme mať bielu kúpeľňu a myslela som, že biele lišty by sa tam najlepšie hodili. Ale obkladač mi povedal, že biele lišty sú len plastové a že plast by on do moderného interiéru nedával. že krajšie sú kovové (neviem už, či hliníkové alebo aké). Ja si ale myslím, že tie by sa nám tam nehodili. Neviem si to predstaviť. Aké lišty ste si vy dávali do bielych kúpeľní? Možno by pomohol aj obrázok pre lepšiu predstavu. Ďakujem.
Odpovedať
1
2
žiadné!!!! dá sa aj bez líšt
Odpovedať
Hlinikove by som nedal ani ja. Dajte nejake foto - detail ak mate.
Odpovedať
lišty nám neodporúčali tiež v kup. študiu. My budeme mať tiež bielo-šedú kupelnu, ale ja chcem kovové /vysoký lesk/ lištičky okolo prímurovky geberitu a okna. nad tým budem mať zrkadlo, takže to trochu splynie. Mne sa páčia kovové. Vyrábajú rôzne profily a dá sa vybrať aj z bielych líšt. Daj si, čo sa ti páči.Každý má iny vkus. Ukazovala mi v štúdiu robený obklad bez líšt-rezaný do 45 stupn. uhla, ale bolo to ostré a určite pri utieraní by som sa mohla aj poraniť. Tak to som hned zavrhla.
Odpovedať
Jolly hrany a do vnutornych ziadne...
Odpovedať
Dali sme bez líšt na jolly hrany. Už po pár týždňoch bývania boli hrany na dvoch miestach naštrbené. :( Nechápem ako, veď v kúpelni sa človek "neotáča s fúrikom" ;) Tie hrany sú proste veľmi háklivé. V exponovanej kúpelni s deťmi by som zvážila nerezové hrany - asi by som ich zakomponovala do designu.
Odpovedať
@ivetaba To by som pripisal kvalite obkladu... My uz mame jolly hrany vyse roka a su nadherne bez vystrbeni....
Odpovedať
Dnes sa dá už hocičo prestriekať na inú farbu :)
Odpovedať
Je to možné. Problém je, že kvalitu obkladu vo vzorkovej predajni len tak ľahko neodhadneš. A nie všade sa dáva gres aký máme na dlažbe a ktorý sa vŕta len s veľkým odhodlaním a vodou chladeným vrtákom. Ľudia kupujú rôzne obklady, preto by mali zvážiť aj tie módne jolly hrany.
Odpovedať
Budete davat bezsparovu dlazbu? Tak urcite jolly hrany, ak nebude bezsparova tak nerez,alebo hlinik, ony su tieto listy ine ako ti plastove, vidno z nich len tenucky pasik, nie celu listu 1cm ako na plastovych. Zalezi vela od obkladu, do romantickej kupelne sa nerez nehodi. A aj od materialu, mame 5 kupelni a 3 wecka s jolly hranami a odstrbene nemame nikde.
Odpovedať
Fuuuha... ze 5 kupelni...:-D
Odpovedať
@chumo v dome len 4, ta piata je u nasich - robilo sa to naraz aj s kupou materialu.
Odpovedať
Fuuuha... ze 4 kupelne... :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
to foto by velmi pomohlo
Odpovedať
@pkubekova Vsak si precitajte celu diskusiu a foto najdete...:-D
Odpovedať
Profilova fotka
listy su aj kovove s povrchom biely leskly lak. Take "L"-kove, vyzera to dobre v bielom obklade.
Odpovedať
foto zatiaľ nemám, lebo sme ešte nezačali obkladať. dnes som sa bola pýtať v kúpeľňovom štúdiu a tam mi povedali, že biele jedine plastové. kovové sa mi do našej kúpeľne vôbec nehodia. a čo sú to tie jolly hrany? je to zbrúsenie obkladu na 45 stupňový uhol? tak toto som nechcela, lebo sa obávam,že by to bolo ostré a kvôli deťom som opatrná. plastové lišty sú menej kvalitné? alebo prečo je väčšina za inú alternatívu?
Odpovedať
:-D S tym fotom som sa sekol... Beriem spat...:-D
Odpovedať
Profilova fotka
My mame eloxovaný hliník, su veľmi pekne a som spokojna. Joly hrany som tiež nechcela, pretože som sa bála vyštrbenia v budúcnosti. S lištami by mal byť pokoj.
Odpovedať
Plastove nieu take pekne. Ak sa bojis ostrosti tak ani kov nedavaj,inak to nieje ostre ako noz, na tom sa neda porezat. Navyse je to pekne,elegantne riesenie,ak to obkladac vie pekne urobit. k mas napr bezsparovy gres,niektore rohy ani netreba zrezavat,daju sa obklady pekne ulozit a zasparovat.
Odpovedať
@mamahanka včera som bola v kupel.študiu a mali katalog na lišty-chod pozrieť niekde do iného študia-zrovna som si všimla oblé biele kovové a také nenápadné boli /nejaký nemec výrobca tuším/
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
nas ukecali na listy - ale na niektorych miestach som im kazala to strhnut, okolo vane napriklad sa mi nepacili - tak to prerobili a je to bez...len prelozene kachlicky a sparovacka... je ro pekne na muriku ktory oddeluje WC a okolo okna...inde sa i to nepacilo a ked je odtien listy taky ako kachlicky, tak je to pekne aj plastove, my mame odtien broskyna k bezovym kachlickam a je to pekne
Odpovedať
Profilova fotka
my sme dali biele plastove a lutujem to kazdy den. du hnusne a obkladaci to brutalne odflakli, takze vznikli nepekne detaily okolo okien atd...
Odpovedať
@cinnamon ,presne máš pravdu,lišty PVC sa dávali za komančov,alebo sa dávajú v nákupných centrách na toalety. Aj je obklad gres,odporúčam žolíkhrany,pretože je to tvrdý obklad,ak je to hlina,odporúčam na rohy hliník,alebo chrom,aj takéto listy sa dajú kúpiť v rôznych odtienoch,ale v tvare písmena ,,L" ,napr. v Prespore,v BA.
Odpovedať
Profilova fotka
My mame 2 kupelne a v nich snad vsetko spominane. V jednej mame jolly hrany, ale tiez som uz nasla vystrbene miesto. Ale vypada to krasne. No jolly hrany mame v kupelni, kde je malo hran. V dalsej kupelni mame ku bielym obkladackam biele listy a tiez to vypada fajn. Obavala som sa toho, no obkladackari to pekne urobili. V sprchovacom kute zas mame hlinikove listy (mame vymurovanu vanicku) a tiez je to ok. Keby som si mala vybrat podla krasy, tak beriem jolly hrany a ak kvoli bezpecnosti, tak listy. A ako sa pise hore, listy nemusia byt take tie komunisticke oble, ale su take pekne hranate do L.
Odpovedať
Profilova fotka
kuk album mame aj biele aj hlinnikove
Odpovedať
Profilova fotka
ja som daval vsade nerez.
Odpovedať
teraz sa casto davaju hlinikove matne _elox_ !!!
Odpovedať
Profilova fotka
OBKLADAČ VO VAŠOM BYTE/DOME BYVAŤ NEBUDE (ak to nieje zaroven manzel) :) PLASTOVÉ LIŠTY SÚ STÁLE OBĽÚBENÉ , JE TO VEC VKUSU KOVOVĚ LIŠTY SÚ VÝRAZNÉ , NIEKOMU VADIA . Pekny den Prajem intero.sk :-)
Odpovedať
takže nakoniec sme zohnali kovové lišty v bielej farbe a je to veľmi pekné. mali sme veľmi kvalitného obkladača a krásne nám urobil celý obklad, som maximálne spokojná. som rada, že sme sa nenechali prehovoriť na tie hliníkové lišty, vôbec by sa tam nehodili.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?