Riešenie kúpeľne - zamurovať okno či nie?

Profilova fotka
Idem si k vám po radu. Ide o dom z roku 1963. Rozmýšľame, ako najlepšie vyriešiť kúpeľňu na poschodí. Na 1. obrázku je súčasný stav (naľavo špajza, napravo súčasná kúpeľňa), plánujeme preburat priečku medzi nimi. Takto vznikne miestnosť 2,8x3,4m s dvoma malými okami. Okno napravo je od steny vzdialené 1m. Tým pádom vznikne dosť veľký sprchový kút. Manžel ale uvažuje okno zamurovat a tak by bola vaňa so sprchacom v jednej línii a aj kút by bol menší. Druhou vecou je veľkosť vane. Je lepšie dať kratšiu vaňu a medzi sprchový a vaňu dať ešte poličku ako na 3.obr. alebo nechať dlhšiu vaňu? A poslednou vecou je umiestnenie žľabu v SK. Viem, že veľa vecí je o osobných preferenciách, ale nový pohľad na vec mi určite pomôže, takže vďaka za každú odpoveď.
Odpovedať
@kikuska8 vanu menšiu (ak vôbec) a okno aspoň jedno zachovať, a ja by som ho zväčšil (mám rád svetlo v kúpelni) a zmeň otváranie dverí.
Odpovedať
@kikuska8 ked uz sa bude robit taka rekonstrukcia, preco to nepreorganizujete nejak inak? Okna by som rozhodne zachoval, skuste oslovit nejake kupelnove studio alebo projektanta, rozmer je dobry, da sa tam vymysliet kadeco...
Odpovedať
Profilova fotka
@marek_norway chceli sme čo najmenšie zásahy a využiť existujúce vývody. Ale je pravda, že priestor vznikne veľkorysý, len financie limtujuce ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kikuska8 jednoznačne okno zachovajte, neskôr to oceníte :-) :-)
Odpovedať
Okno nechat to bez debaty, pretoze neskor v buduchnosti ti tam bude chybat ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Okna nechat.,naopak urobit co najviac svetla. Urobila by som ich až po zem. Mám tiez malé okno a velmi lutujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?