Rekonštrukcia bytové jadra - pomoc

Zdravím chcem sa opýtať z akých hrubých porfixov ste robili bytové jadro / stena na ktorú ide kuchynská linka-stena ktora delí wc so záchodom - stena predná kúpelnová na ktorú pojdu posuvné dvere ja som rozmýslal nad 12,5-10-10 cm... nejaké vhodné rady na co si dat pozor ked pridu majstri .. ake najvacsie chyby sa robia? ..aby som ich vedel odkontrolovat ako muurovat okolo sachty? moze sa uplne pri nu murovat len zo strany kde idu stupacky nechat priestor?
Odpovedať
Hrubku steny treba navrhnut s ohladom na to kde budu umiestnene "zariadovacie predmety" - umyvadlo - vylevka, WC - resp podla toho v ktorych stenach sa bude viest odpad. Na odpadovú rúru potrebujes velkost drážky minimalne 55 mm - odpad na kuchynsky drez je napriklad priemer 50 mm...takze v stene kde sa bude viest vnutorna kanalizacia 50mm by som volil sirku steny minimalne 12.5 cm a tam kde bude vnutorna kanalizacia 40 mm (bezne umyvadlo) v stene postacuje 10 cm. Tam kde je uchytena kuchynska linka - ja osobne by som dal 15 cm. ... ale uz som videl davat aj 8 cm. a na co si davat pozor pri majstroch - Uplne na vsetko.
Odpovedať
dakujem a este mam otazku chcem 160cm vanu aka musi byt minimalne siroka kupelna ?? 165cm?
Odpovedať
Daj radšej sadrokartón. Na jadro je to podľa mňa lepšie ako rozbíjať steny pre vodu a odpad. Ak chceš kontrolovať tak by si mal vedieť si to aj sám urobiť, ak nevieš tak si zavolaj stavebný dozor.
Odpovedať
@nasuda23 ja som do 160 cm kupelne narvala 160cm vanu. pred obkladanim, aby vosla.
Odpovedať
@manilla ale správne by si to takto nemala dávať. Vaňa má byť priložená k obkladu, nie naopak. V prípade jej výmeny budeš musieť vybíjať obklady, no hlavne ti to v prípade nejakej reklamácie neuznajú. @nasuda23 Ak rozmýšľaš dopredu, tak si k rozmeru vane pripočítaj hrúbku obkladov po stranách + lepidlo, takže cca po 1,5cm na každú stranu. Príklad na 160cm vaňu ti teoreticky stačí 163cm, ale ja by som tiež odporúčal tých 165 ako píšeš.
Odpovedať
@flu5ky mne je to jedno, mensiu som nechcela, kedze ma uz na tu vanu prehovorili (ja som chcela sprchac) ked sa bude kupelka prerabat o nejakych 10 rokov, aj tak sa to bude robit nakomplet. kazdemu sa paci nieco ine. a reklamovat nic nebudem, kedze je to viac ako 2 roky, a robili sme si to sami.
Odpovedať
@manilla tak to je potom v poriadku :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?