Radiátor v kúpeľni a jeho alternatíva ?

Ahojte rád by som sa opýtal ,či náhodou nemáte niekto namiesto radiátora v kúpeľni / kde sušíte uteráky atď / alternatívu. Možno ma napadla blbosť ale ja by som nechal namiesto radiátora vložiť pod obklad na stenu odporové drôty a na obklad vešiačiky na uteráky. Keď sa ohreje obklad bude to slúžiť na presušenie mokrých uterákov a zároveň to bude ohrievať miestnosť. Budeme mať v kúpeľni podlahové el. kúrenie. Zdá sa Vám tento nápad ako dobrá voľba alebo ,čo vy nato.
Odpovedať
Profilova fotka
myslim ze to fungovat bude ale kym nahrejes celu stenu minies kopec energie. Jedine ze planujes nechat to bezat stale. Ale taky rychly efekt vysusenia ako pri radiatore zrejmeasi nedosiahnes.
Odpovedať
@blackomt co je zle na rebrik.radiatore?ved nemusis mat pusteny nonstop...ja mam tiez el.rohoz v kupelni a kedze chcem aby bolo podlaha tepla a teda slo podlahove rebrik mam na casovac, ide len cca dva krat 45min cize vysusi uteraky ale nehreje nonstop teda neovplyvnuje velmi kurenie a aj podlaha je tepla
Odpovedať
@abobo Nechcem nahriať celú stenu ale iba miesto kde budú uteráky zavesené / cca. 120x120cm prípadne podľa rozmeru obkladu.
Odpovedať
@rasto7764 Nevidím a nehľadám nič zlé v rebríkovom ale keď mne sa tie obyčajné moc nepáčia a tie dizajnové zas tá cena :-N
Odpovedať
@blackomt Alternatíva je tiež obyčajný radiátor a nad ním vešiak. Ináč sa mi zdá, že rebríkový radiátor neslúži veľmi na sušenie uterákov, pretože je to zdĺhavá manipulácia a dva uteráky je už problém zavesiť.
Odpovedať
@blackomt a nieco taketo? http://www.pmh-co.eu/sk/kupelnove-rad...
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt Môžem Ti dobromyseľne prezradiť, že sa trápiš úplne - ale úúúplne zbytočne...? Určite tam v tej kúpeľni budeš mať iné dizajnové dominanty, ako napr. umývadlo, vaňa, batérie, dlažby... obklady... A až sa do tej kúpeľne nanosíte, tak tam pribudnú uteráky, župany, kozmetika, čistiace potreby, zubné kefky, holiace potreby... špinavé prádlo... Stačí, aby si vybral také vykurovátko, ktoré sa nebude biť s charakterom zariadenia a bude to O.K. - všetko ostatné sú fakt zbytočné starosti. ;-)
Odpovedať
tiez si myslim, ze sa trapis zbytocne a hladas si robotu :) osobne si myslim, ze rebrikovym radiatorom sa enda nic pokazit
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt http://www.modrastrecha.sk/blog/majko...
Odpovedať
http://shop.fenix.sk/e-shop/cid/152.x...
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 my mame taketo nieco na susenie uterakov http://www.chytreelektro.sk/chytreele...
Odpovedať
Profilova fotka
@rebecca363 si mu dala moc jednoduche riesenie, on potrebuje asi zabit viac casu :) ci?
Odpovedať
Článok sa načítava...
V zime uteraky vyschnu pekne aj zavesene na drziaku a v lete, :-( ked treba radiator,lebo je vysoka vlhkost su radiatori studene.
Odpovedať
@rebecca363 No a čo keby som išiel v noci rozospatý do kúpeľne a nabúral do vešiaka a mohol by tiež vzniknúť problém, kto má najvyššie miesto a kto je pod ním a čo keby som si to poplietol?
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 pre pripad rozospatosti si treba namontovat orientacne svetla resp. pouzit vypinac :-D dvere sa ti tiez neotvoria same a napriek tomu do nich nenaburas, pretoze vies, ze tam su, nie? :-) a ten problem s popletenim uterakov beriem ako vtip 8-)
Odpovedať
treba si uvedomit ze materail ako porobeton alebo tehla vam bude pohlcovat vacsinu tepla nakolko vzduch je vacsi izolant ako pevny material. Podla mna vacsina tepla pojde do murov ako do miestnosti
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
@blackomt ako si to nakoniec vyriešil ? Pohrávam sa tiež s touto myšlienkou...
Odpovedať
@lordxor Nakoniec som sa nato vyprdol. Nemám tam ani radiátor .
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt No tiez som si to nechal prejst hlavov. Verdikt je taky, ze tam nedam ziaden riadiator, len obycajny susiak. Bude rekuperacia, tak ratam, ze tomu dost pomoze... Dal som ale na stenu zasuvku, ked bude najhorsie, tak tam dam radiator so spiralou.
Odpovedať
Profilova fotka
@lordxor to je tiez moznost, neviem si to celkom predstavit akoby to bolo keby ozaj to bolo pod obkladom, ci by to malo zmysel, taky efekt jak si predstavujeme ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@machac0 ved prave... bez realnej skusenosti nemam chut takto experimetnovat :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?