Prosím, poraďte mi - sprchová vanička, aký materiál???

Vybrali sme si tento sprchový kút od Aquatek http://www.kupelnasnov.sk/aquatek-dyn... Murár nám odporučil Ravak, čo boli naozaj úžasné sprchové kúty, ale celková cena panelákovej kúpelne sa nám už zdala byť trošku cez. Preto sme zvolili tento variant. Neviem, či s ním máte skúsenosť, budem rada, ak mi poradíte, ale väčší problém mám s "dopasovaním" vhodnej sprchovej vaničky. Čítala som na nete všetky možné fóra a stále neviem, či liaty mramor alebo akrylát s prímesou liateho mramoru, keramiku alebo čistý akrilát. Najmä z toho liateho mramoru som zmätená - bola som viac-menej rozhodnutá preň, ale teraz čítam, že vraj mení farbu, nedá sa ničím čistiť, len špeciálnymi výrobkami... Je to naozaj tak? Budem vďačná za každú osobnú skúsenosť!
Odpovedať
Profilova fotka
@audrie87 Zdravím Vás, podrobnosti k výberu vaničky nájdete na mojej stránke http://www.prvaskolaokupelniach.sk/ prezentácia ako si vybrať vaňu. Aquatek http://www.kupelnasnov.sk/aquatek-dyn... je dobrý výber, len pri rozmere 80x100 by možno nebolo zlé použiť žľab miesto vaničky. Prečítajte si aj článok na našom webe. Čo sa týka údržby liateho mramoru, je náchylnejší na poškriabanie tzm. nepoužívať pieskové prípravky. Lacné vaničky z liateho mramoru časom jemne žltnú hlavne ak máte v kúpeľni okno a na vaničku svieti :) Kvalitnejšie značky nie tzm. nemusíte sa báť dokým si kúpite vaničku na stránke Mateja Bittnera Kúpelnasnov, alebo na kupelne-sanita. Predávajú len overené značky. Ak potrebujete poradiť aj niečo iné napíšte mi :)
Odpovedať
@audrie87 A prečo neurobíte murovanú vaničku so žľabom?Obložiť napr.mozaikou vo farbe obkladu či podlahy.Ak sa dobre urobí máte doživotnú záruku funkčnosti aj vzhľadu.
Odpovedať
@audrie87 ja som sa rozhodol pre liaty mramor, farbil by ti vtedy ak by si nechala chemikalie, farby a pod. dlhsie posobit, ale urcite nie ked sice zasvinis ale to hned aj zmyjes. Je to stabilnejsi material ako akrylat, uz len pre velkych a tazkych ludi :) v podstate rozmer tej vanicky ktoru mam ja 90x160 ani neexistuje v akrylate iba v liatom mramore vysmaril som za to sice riadne prachy ale stoji mi to za tu kvalitu. Tiez som uvazoval nad zlabom ako tu niekto radi ale neutyram predsa svoju zenu ze bude musiet cistit dlazdice v sprachaci + nejaku mozaiku kazdu chvilu, upratovacku nemame. Vyzera to cool ale neverim ze udrzba a hygiena toho sprchaca je jednoduchsia nez splachnut jednoliatu vanicku.
Odpovedať
Profilova fotka
@audrie87 Vanička z liateho mramoru je do panelákovej kúpeľne veľmi dobrou voľbou. Odolná, pevná a jednoducho sa udržuje. Zmestiť by sa mala aj do rozpočtu ;) Zmena farby - len ak si farbíte vlasy doma a zmývate si čerstvo nafarbené vladsy v sprchovom kúte Čistenie - bežnými prostriedkami určenými na sanitu/pre kúpeľnu (židne abrazíva typu piesky, tvrdá chémia)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ahojte, aky material by ste, prosim, doporucili do bytu, ktory sa bude prenajimat? Vo svojom byte by som si ustrazila, aby na liatom mramore neostavala farba po farbeni vlasov, ani sa to nedrhlo pieskom a pod, ale ludia su rozni a u najomnikov to nebudem vediet zarucit. Aka by bola najlepsia volba - vzhladom na cenu, kvalitu a udrzbu? Dakujem :-)
Odpovedať
@eugenie Daj to vykachlickovat.
Odpovedať
@17juraj17 Cize by si doporucoval bez vanicky? S drazkou/zlabom alebo gulickou? Tak myslis?
Odpovedať
@eugenie Forma odtoku je uz len kozmeticka zalezitost. Volil by som najjednoduchiu alternativu. Proste najlacnejsie riesenie kedze to nebude pre vas. Na funkcnost to nebude mat vliv a udzba bude jednoducha. Vrazil by som do stredu kruhovy odtok a je.
Odpovedať
@17juraj17 Mne prave pride ta forma odtoku ako "showstopper". Moc sa v tom zatial nevyznam (ved preto som aj opat na MS), ale z toho, co som precitala mi vyslo, ze v panelaku sa velmi tazko robi drazka/zlab, pretoze by ten sprchovy kut musel byt cely zdvihnuty oproti podlahe, aby sa do podlahy zmestil sifon (ze sa to dodatocne uz neda vysekat, ak nie je byt na prizemi..). Alebo - aby bola dlazka v kupelke vsade rovnako vysoka - musel by byt schodik medzi kupelkou a chodbou (odkial sa do kupelne bude vchadzat). Tak si to myslel? Ze aj napriek schodiku/vyvysenemu sprchovemu kutu by to bolo lepsie riesenie ako akakolvek vanicka?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?