Prosím o pomoc s návrhom kúpelne

Ahoj, práve riešim konečný návrh kúpelne, s ničím nie som 100 % spokojná, tak by som chcela poprosiť o radu. Tento návrh mi príde najlepší, len mám pocit, že to WC oddelené priečkou bude príliš tmavé. Kúpelňa bude zariadená v jednoduchom vidieckom štýle, takže luxfery určite nie :-p. Do toho priestoru napravo od dverí by som chcela dať nejakú truhlu na sedenie a odkladanie uterákov. Kúpelňa bude určená pre deti. Okno je naplánované 1,25 m, široké, 1,5 m vysoké, určite tam nechceme taký ten úzky pás. Okno aj dvere musia ostať na daných stenách, ale môže sa s nimi hýbať. Vopred ďakujem za vaše návrhy.
Odpovedať
Profilova fotka
@zoja17 no ja by som vymenila umývadlo so záchodom. predsa len nech je záchod bližšie pri okne a tiež to nebude prvá vec, čo ti udrie do očí. predelila by som to stenou, ale iba do výšky očí, keď niekto sedí na záchode (cca 100 cm). my budeme riešiť niečo podobné. ešte neviem, akú stenu dáme, či sklobetón až do stropu, či len 100 cm, ci nejaký lacobel...
Odpovedať
@kamilka22381 ďakujem, to s tým WC, že to bude prvá vec napadlo aj mňa, ale na druhú stranu sedieť na záchode hneď pri okne tiež nemusí byť príjemné. Bude to bungalov, síce bude 6 metrov od prístupovej cesty pre jeden dom /čiže žiadna veľká premávka/ ale aj tak.
Odpovedať
Profilova fotka
@zoja17 ved to okno predsa nebude priesvitne, ci? by ma ani nenapadlo, ze ho nedate mliecne. my budeme mat okno vo vyske 150 cm, sirka 140 a vyska 70. ja by som aj vanu posunula nizsie ku dveram. za dverami sa bude tazko manipulovat s tou truhlou na uteraky.
Odpovedať
Profilova fotka
@zoja17 -okno mate obrovske. neviem naco ma sluzit, ale svetlo zo slnka si v kupelni moc aj tak neuzijete. -zachod radsej blizsie k oknu. -vana je pre deti dobra vec, ale radsej by som dal sprchu...zaberie menej priestoru a do sprchy mozte polozit ''lavor'' a mate aj vanu....verim (stretol som sa stim uz neraz), ze aj ked maju ludia vanu, tak namiesto toho, aby napustili celu vanu vody, aby v nej okupali svoje ratolesti, tak do tej vane dali mensiu vanicku, alebo lavor. vyhody asi nemusim popisovat.
Odpovedať
Profilova fotka
Okno by som o nieco zmensil, umyvadlo s wckom maju dobre umiestnenie urcite by som ich neprehadzoval. Tu priecku nizsiu cca120cm pripadne ziadnu, bude to cele vzdusnejsie a vanu by som domuroval na celu stenu a vznikne odkladacia cast.
Odpovedať
@kamilka22381 práveže by sme ho chceli priehľadné. Žila som nejaký čas v zahraničí a tam bolo úplne normálne mať veľké priehladné okno do kúpelne a kľudne pod ním napríklad vaňu. Ja som zas prekvapená, že by muselo byť priehľadné. Asi naozaj platí iný kraj, iný mrav. :-D
Odpovedať
@martin153 ďakujem za reakciu. Okno takto navrhol náš architekt, predpokladám, že je to kvôli súmernosti, pretože aj ostatné okná na tejto strane budú takto široké. Aké okno by stačilo podľa vás? Vaňu chceme takú s tým výklenkom na sprchu, to bude hlavné využitie, ale manžel na vani trvá, pretože si ju občas napúšta.
Odpovedať
@inceram ďakujem. A na koľko by ste to okno zmenšil Vy? Na tú piečku som prišla tak, že je dosť ľudí čo kritizujú záchod v kúpeľni, že je to nehygienické. Tak tá priečka mi prišla ako kompromis, keď už tam to wc musí byť.
Odpovedať
Profilova fotka
Mno..ja osobne by som mozno skusila aj vanu pod okno (tolko by ste mozno prezili ze musite vyliezt hore a otvorit okienko a potom ho zavriet), nech zacina od laveho rohu, wcko na tej stene kde je... a umyvadlo na pravo, vedla umyvadla bude este kopec miesta na truhlicu a v rohu medzi vanou a umyvadlom moze byt pekny vesiak na osusky :)
Odpovedať
@zoja17 ja by som okno dala tak max. 80 cm siroke a mozno ani nie tak vysoke, je to zbytocne podla mna. ved aj tak v tej kupelni clovek travi iba nevyhnutny cas, volny cas tam asi travit nebude :-) viete, co mam na mysli. ak by bolo vyssie, pokojne by vam tam vosla este nejaka skrinka pripadne, casom zistite, ze toho ulozneho priestoru nikdy nie je dost :-) vymenila by som to wc s umyvadlom a nerobila by som medzi nimi tu stenu, maximalne murik tak do vysky 1,2 metra. vanu by som ponechala, alebo dala hned za dvere, trochu ma tam irituje ta medzera medzi vanou a stenou. a dalsia moja verzia. vanu by som dala na tu stenu, ako je okno, ktore by som asi tiez pousnula dolava, aby nebolo uplne nad vanou a dalo sa zo vzniknuteho priestoru otvoirit. napravo od dveri wc, s tym, ze by sa dvere posunuli viac dolava a na lavu stenu by som dala to umyvadlo. a dvere tak, aby sa otvarali von.
Odpovedať
Profilova fotka
@zoja17 takze bude urcena aj pre manzela, nielen pre deti ;-) ako mas v popise. som myslel, ze je len pre deti a ze vy budete mat svoju osobnu a tu si urobite podla svojich poziadaviek. kedze aj pre manzela a on vanu rad, tak nieje o com. no okno nemusi byt tak isto velke. ak su uz ine okna na tej stene, tak jedno mensie nebude spatit. (alebo by stacilo, len aby bolo uzsie, vyska moze byt ta ista, ako ine okna). ale aj veke moze byt. to je na vas. ak ten zachod nebudete prehadzovat, tak aspon tie dvere nech su prave. teraz ich mas lave, cize ked otvaras dvere hned vidis na zachod. ked das prave, tak ak bude niekto na zachode a zabudne zamknut, tak ho nebude hnet vidiet, ked niekto otvori dvere a moze este vcas zakricat, ze obsadene. a nikomu sa neublizi na dostojnosti :-)
Odpovedať
budem mať podobne v kúpelke normálne vysoké okno ako ostatné kvôli vizáži zvonku tie úzke strieľne sú dobré len na severnú stenu, kde je ešte max. okno zo špajze a schodov... WC určite pod oknom, ak sa človek upravuje pred toaletou, zvyčajne zvonka z ulice nič nikto neuvidí a stále je možnosť si okno zatieniť nastavením žalúzií pod oknom oveľa lepšie ako pri dverách - ak niekto netuší že sedíte na tróne a vbehne tam, ste úplne na rane po otvorení dverí zástena medzi wc a umývadlom, tak vysoká ako parapet okna... iné je, ak by bolo wc na opačnej strane za dverami - možno by sa zmestilo do tej medzery pri vani :--)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@martin153 my budeme mať vlastnú kúpelňu, s veľkou walk-in sprchou. Manžel si raz za mesiac napustí vaňu, tak je zbytočné mať dve. A deti ju využijú viac, preto bude v ich kúpelni. Prehodiť dvere je dobrý postrech, zvážime ;-)
Odpovedať
@henry_sk mne sa práve tiež tie strielne nepáčia, takže okno bude určite normálne veľké, len ho teda možno trocha zmnešíme. WC sa medzi vaňu a stenu nezmestí, to skôr prehodíme otváranie dverý.
Odpovedať
@zoja17 dvere je lepšie keď sa otvárajú k umývadlu, ale dá sa s tým žiť radšej pouvažovať to wc k oknu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?