Problem v kupelni so špárovačkou, vie niekto prečo sa to deje?

Ahojte, asi po pol roku používania kúpeľne sa vyskytol problém so špárovačkou, ona ako keby zbledne, potom sa ako keby olúpe a zostane tmavá ( tá biela hmota smrdí ako silikón). Postupuje to pomerne rýchlo. Prikladám aj foto pôvodnej špárovačky a ako to vyzerá teraz. Vie mi buekto poradiť prečo sa to deje a ako postupovať ďalej? Ďakujem
Odpovedať
To bude najskôr pleseň.
Odpovedať
Profilova fotka
Aký druh škárovačky to je? Vyzerá ako príliš savá, takže cez ňu prejde voda do podkladu, následne pri odparení vynáša na povrch minerály z podkladu a robí to klasické výkvety.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja typujem, že bolo použité klasické lepidlo a nie špárovačka....orig. špárovačka je vodonepriepustná a nenasiakavá.....Lepidlo nasiakne a po vyschnutí to potom robí také fľaky....mne to robí v kotolni....
Odpovedať
Skús skôr otvoriť diskusiu, lebo mňa by tiež zaujímalo, že či ozaj bola špárovačka použitá, lebo pri nej som toto ešte nevidel.
Odpovedať
Profilova fotka
skus to nastriekat savom, ja by som tiez povedal, ze to najskor moze byt plesen 8-(
Odpovedať
Osobn si myslím že bola použitá nekvalitná fugovacka s vysokým obsahom portlandskeho cementu ktorý obsahuje vysoký podiel vápna. Keď sa dostane voda na fugovacku a vsiakne ju do seba vyplavy sa na povrch vápno. Volá sa to vapenny výkvet. Treba kúpiť cistič Fila a následne to naimpregnovat mohlo by to pomôcť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?