Prerabka kupelne - riesenie pre rozvod teplej vody (radiator) ?

Ahojte, som tu novy tak neviem presne ako to tu funguje ale snad na to idem dobre : ) Nedavno som kupil jednoizbovy byt v Bratislave ktory idem prerabat a chcel by som najst nejake inspiracie na to co spravit s rozvodom teplej vody v kupelni. Pravdupovediac su to dve rury od podlahy po strop bez akehokolvek vyvodu. (prilozene foto). Rad by som ich urobil estetickejsimi a zaroven aj efektivne vyuzil. Rozmyslal som ci sa na nich da namontovat nejaky "radiator" ktory by z nich odoberal teplo a ja by som na nom vedel susit uterak napriklad. dakujem za vsetky rady.
Odpovedať
Nie je to tepla voda. Podla mna to su to stupacky na vykurovanie kupelne. Nieco podobne sme mali v byvalom byte. Na najvyzsom poschodi na to pripajali radiatory.
Odpovedať
@rob52 Ako napísal asdfb, nie je to teplá voda, ale potrubie ústredného kúrenia. Svokor má tiež v kúpeľni to isté. Do tých malých panelákových kúpeľní sa nedávali radiátory, ale vykurovali sa týmito trubkami. Veľa s tým nenarobíš. Odstrániť sa to nedá, lebo to by si odpojil všetkých nad tebou. Presmerovať by sa to ešte dalo, ale je to zásah do spoločných rozvodov. Jediné, čo s tým môžeš beztrestne a bez akéhokoľvek povolenia ostatných vlastníkov urobiť je, že to zakryješ nejakou konštrukciou - napr. drevenou, alebo SDK s vetracími vývodmi. Dá sa na to napojiť aj radiátor - buď načierno, alebo si to vopred vybavíš u správcu. Potom sa ti ale zmení vykurovaná plocha a treba na neho namontovať aj pomerový rozdeľovač tepla (ľudovo povedané merač tepla) a budeš za to platiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@rob52 asi viem co mas na mysli.. pripojit "nieco" co bude odoberat telo z povrchu tych rur a sirit ich v priestore (bez napojenia sa k ruram)... teoreticky je to mozne..ale musel by si si to dat spravit najlepsie medene (vodic tepla) ale obavam sa ceny za taketo riesenie.. ak chces teplo kup si ele. rebrikovy radiator ... ak teplo nepotrebujes tak sprav kastlik z SDK ako ti radi @chrobak7 ..este ma napadla moznost obratit sa na McGyvera mozno nieco vymysli - (teplo do celeho bytu) , len neviem ci teraz pred vianocami nebude bussy ;-)
Odpovedať
cokolvek na to pripojis, bude odoberat teplo len v stycnej ploche s tymi rurami, cize minimum (este sa to moze vyhriat salanim, ale to je ako prd do Sumavy). Pripajat na to nejaky radiator, cez ktory by prudila voda mozes len s povolenim spravcu, spolocenstva. Daj si tam rebrikovy radiator so spiralou na casovy spinac a rury nechaj tak, pripadne ich natri aby zapadli do koncepsie.
Odpovedať
dakujem pekne za vsetky rady. Zrejme to len natriem vhodnou farbou nech to nespati. Pripadne este v blizkosti dam vesiak na uteraky. diki este raz :)
Odpovedať
a podla mna su to staré trubky k otvorenej expanzke a už ich netreba , určite by som sa spýtal či sa nedaju odrezat.....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?