Prerabka kupelne, nova dispozicia

Zdravicko. Chystam sa na prerabku kupelne. Momentalne je to panelakova klasika - wc 110*80cm a kupelna s vanou 160*160cm. Za wc je umakart, inak vsade panel. Chcela som mat viac miesta a umyvadlo pri wc, tak som si vymyslela ze teda tieto miestnosti spojim a dam sprchac. Byvam sama, byt je maly, takze oddelene wc nejako netreba, a bolo by aj menej dveri v chodbe. Vymyslela som si to ako na obrazku, aj majstri povedali ze moze byt, len dvere treba trocha posunut, ale cim viac nad tym premyslam, tym som si menej ista ci to bude dobre. Treba aj priecku burat, aj merace presuvat/otacat, tak si chcem byt ista, ze to bude stat za to. Mate niekto kupelnu tychto rozmerov usporiadanu ako na tomto navrhu? Vyhovuje vam to priestorovo, dobre sa vyuziva? Na nete to takto skoro vobec neviem najst, a ked nahodou, tak je ta kupelna vacsia nez moja.
Odpovedať
ja by som WC misu este trosku odsunula od pracky aby si sa do nej vedela dostat a pridala by som bidetovu sprsku. Ked si aj nou nebudes podvozok umyvat, na to aby si naplnila vedro s vodou je idealna, obzvlast ak mas nizku bateriu na umyvadle a sprchac
Odpovedať
Stretol som sa s takýmito kúpelňami nie raz - ľudia si chválili. Problém nastal v momente, keď sme išli vymieňať stúpačky a bolo treba búrať prístup do jadra. Tam, kde vzduchotechnika zostala pôvodná, to stačilo otvoriť od WC - mali sme síce ruky obdraté kvôli ťažšiemu prístupu, ale od sprcháča sa nepoškodilo nič. V prípade výmeny aj vzduchotechnického potrubia to, bohužiaľ, ináč ako od sprcháča nešlo. Zložiť nové spiro potrubie by sa síce zboku dalo, ale vybrať staré von sa dá len od sprchového kúta. Takže asi tak...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

ja by som WC misu este trosku odsunula od pracky …
@zita19 hej bidetku isto chcem, nenapadlo mi ze aj na vedro ju mozem pouzit. Zachod by bol tak aby sa pracka dala cela vytiahnut keby daco.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

Stretol som sa s takýmito kúpelňami nie raz - ľud…
@dedo758 stupacky menili par rokov dozadu, ale vzduchotechniku nie. Ani sa o nej nikto zatial nezmienil. Je mozne aby sa to vobec nemenilo, ci raz to isto pride? Videla som, ze ked sa stupacky robia za uz prerobenym WC, tak to vedia pekne vyrezat a dat naspat, so sprchou by to tak neslo? Ze by sa zhodila bateria a vedla sa to otvorilo alebo co.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rakarak:

@zita19 hej bidetku isto chcem, nenapadlo mi ze a…
@rakarak u nas sa bidetova sprska pouziva castejsie na plnenie vedier ako na umyvanie podvozku, ale ked sme mali pred dvoma rokmi v lete crevnu virozu aj ten co pol roka remcal, ze na akeho frasa nam to je uznal, ze oplachnut tu vystipanu *** je lepsie ako ju drat toaletakom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rakarak:

@dedo758 stupacky menili par rokov dozadu, ale vz…
@rakarak Ťažko povedať, ale skôr sa už vzduchotechnika meniť nebude, ako bude. Závesné WC potrebuje ináč kanalizačnú odbočku, ako je teraz, tiež sprcha. Ale prerobiť sa to dá. Skús dať foto stúpačiek, možno poradím ešte trochu...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@rakarak u nas sa bidetova sprska pouziva castejs…
@zita19 tak to verim :D
Odpovedať

@rakarak Ťažko povedať, ale skôr sa už vzduchotec…
@dedo758 hej, muselo by sa to otocit tiez. Prikladam tie fotky.
Odpovedať
A ešte aj plynomer treba otočiť o 90 stupňov, teda prerobiť prívodnú rúru od stúpačky. Treba poriadne zvážiť, či do to ísť...
Odpovedať

A ešte aj plynomer treba otočiť o 90 stupňov, ted…
@dedo758 to mi majstri vraveli, ze by nemal byt problem, ze pri novych stupackach to niekedy ani netreba odplombovat, tak dufam, ze by to tak fakt bolo. Ale vela velkych zmien to cele obnasa, tak sa bojim, aby potom ta nova dispozicia stala za to.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?