Prerabanie kupelne

Dobry den. Chceme sa s manzelkou po 2 rokoch byvania v novom byte pustit do prerabky kupelky a wc.Kupelka aj s WC uz boli prerobene tak 10 rokov dozadu.No teraz by som to chcel urobit podla seba.No mam obavu.Nechceme to vsetko burat,nakolko uz to je vsetko vymurovane,chceme vlastne ale vymenit vsetko ostatne...kachlicky,sanita...Stare kachlicky chceme poobijat a vsetko vymenit okrem toho murovania.Mate nejake rady ako na to vsetko,ci to pojde,ci neposkodim steny z druhej strany atd...
Odpovedať
@morpheusygf velmi tazko sa radi. Ak je to spravene ledabolo, pojde to lahko. Ak je to spravene na fest, skor to vsetko zburas, ako "len" poobijas. Takze vsetko bohuzial skor zistis, az ked ro zacnes robit. A skor sa priprav na horsi vatiant.
Odpovedať
@morpheusygf znami teraz prerabaju... Kupili byt, jadro je murovane a bolo robene pred 5 rokmi , relativne nove... Ale predchadzajuci majitelia sa dali na alkohol, teda sanitu stihli znicit tak ze vyzera ako storocna, vana obita, umyvadlo zazltnute, baterie ani nehovorim... Tiez im vadila farba obkladu, bol cierno- fialovy, strasne tmave farby na panelakove jadro. Tak teda vsetko menia. Dalo im to zabrat, kym vsetko odobrali, obklad drzal riadne dobre.... ale stenam sa vobec nic nestalo. Akurat teda stenu zvnutra orypali, museli ten povrch pekne vyrovnat.... A prerabali aj wc lebo chceli zavesne a v btw bolo klasicke... tak do zadnej steny museli vyrezat otvor na splachovvi system. Ale to tiez dali :-) nic nie je problem, ak mate trpezlivost a chcete mat doma pekne. Teraz si dali taky svetlo sivy-oranzovy obklad. Podla mna sa do toho kludne pustte, stoji potom za to ta drina , ked sa pozriete na novu krasnu kupelnu :-)
Odpovedať
Nezabudnúť vopred upozorniť susedov na začiatok prác, predpokladanú dobu realizácie a poprosiť o zhovievavosť na zvýšený hluk a prach.
Odpovedať
@neprd to mozu a nemusia urobit... ;-) Ked sme my prerabali, poprosili sme o zhovievavost, dali sme oznam, a bolo nam to akurat na nic. Prisiel sused, ze kazdy den od 9 do 11 mu spi dieta, ci mozeme byt ticho. Ok, sme ludia vyhovieme... Ale prisiel druhy sused, ze jeho dieta spi od 11 do tej 2-3 ci mozeme byt ticho.... A zavrsil to sused ktory od 3 do 6 potrebuje ticho lebo robi len nocne kazdy den, a potrebuje spat. to vyhadzalo, ze mame byt ticho vlastne cely den. A nam trebalo burat jadro, stavat jadro, rezat otvor.... vymienat okna a rezat schodik na balkon. Ked sme nieco robili hned chodili vyzvanat susedia, ze nam povedali aby sme v tom a tom case boli ticho. este dodnes na nas nadavaju, ali sme k nim boli hnusni. Ale uznajte, kebyze vyhovieme vsetkym tak by sme mohli cely den cakat a pit kavu , a to bolo pre nas nemozne. Tak bohuzial, oznam sme zvesili a neriesili susedov, bohuzial museli vydrzat! Teraz preraba sused pod nami, nase dieta spi , on vrta, bucha, trieska rovno pod nasom spalnou a pocut to v celom byte. A nechodim sa stazovat ani rosit nech su ticho. Osobne- keby som prerabala este raz, ziadny oznam nedam. Nie je to povinne a ak natrafite na blbych susedov, budete mat smolu.
Odpovedať
Je ešte možnosť lepenia obkladu na obklad ale to by som mal vidieť.Ak potrebuješ poradiť ochotne prídem a pozriem sa na to a potom sám si vyberieš ktorá varianta bude pre vás najlepšia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?