Predĺženie k batérii

kúpil som umývadlovú batériu Hansgrohe focus 100 a mám krátke hadičky k rohovému ventilu. chýba mi cca 2 cm. Nechcem to nadpájať ďalšou hadičkou , neexistuje nejaké predĺženie k rohovému ventilu ?
Odpovedať
@tino2 hadičky sú dosť dlhé len ti dali na hovno vývod ale nejde rovno vymeniť hadička na batérií za dlhšiu?
Odpovedať
@tino2 ved pouzi dlhsie hadicky, naco by si to nadpajal? ci to mas nejake kvalitne hadicky, ktore je skoda nepouzit? ak hej, tak pochromovane 3/8 predlzenie nie je problem kupit.
Odpovedať
Nebolo by lahsie vymenit hadicky za dlhsie ako to nadpajat?
Odpovedať
@jumt @gashtaan umývadlo som dal na výšku 88, ak by bolo 85 ako dáva vodár normálne stačilo by to. Na batérii nevidno že by šli vymeniť, tie trubky tam idú dosť hlboko a radšej by som ich nemenil https://www.siko.sk/umyvadlova-bateri...
Odpovedať
@gashtaan nejaký link ? Mám tu aquaterm a siko ale nič také som tam nenašiel
Odpovedať
@tino2 https://www.pvmsystem.sk/flexi-hadice
Odpovedať
@tino2 urcite to ide vymenit, proste ich vysrobuj... myslel som, ze mas nejake drahe nerezove hadicky, ked sa tak okunas ich zahodit 🙂 https://www.hornbach.sk/shop/Predlzen...
Odpovedať
@tino2 Z každej batérie idú odmontovať hadičky. Kúp o niečo dlhšie a máš to. Je to otázka pár euráčov. Akékoľvek iné riešenia ťa vyjde rovnako draho.
Odpovedať
@gashtaan neviem je to hansgrohe tak snáď sú kvalitnejšie ako v OBI za 2 €
Odpovedať
@tino2 Nie sú kvalitnejšie. Sú také isté ako aj na lacných batériách...
Odpovedať
@chrobak7 no kukni foto, hadičky sú hlboko to aby som rozmontoval celu batériu a dotoho sa mi nechce ale našiel so takéto predĺženie, to by mohlo ísť nie ?
Odpovedať
@tino2 hadicky idu odsroubovat rukou, je tam zavit s okruzkom. Kup dlhsie a vymen.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@nicearty si si istý ? https://www.modrastrecha.sk/forum/kup...
Odpovedať
@tino2 zaujimave. Myslel som, ze hadicky sa daju normalne “odtocit” z kazdej baterie. Dobre vediet.
Odpovedať
@tino2 kks, ak je to naozaj tak, ja by som tu bateriu vratil, je to fail... vseobecne nechcem v dome pouzivat casovane bomby v podobe tychto hadiciek, a este aby mi ich vyrobca baterie nutil takouto hovadinou.
Odpovedať
neverím že by to nešlo vymeniť, to by si taká značka nedovolila, len to nebude len tak https://spares.hansgrohe.com/etk/INT/...
Odpovedať
@tino2 tak podla tej temy co si tu nalinkoval si to takato znacka na niektorych bateriach dovolila, jedine ze by @pedro2 kecal...
Odpovedať
@gashtaan monžno to nie je také jednoduché ako na iných batériach, ale možno to nieje potrebné na rozdiel od iných batérii (teraz nemyslím čo sa týka výmeny za inú dĺžku ale čo sa týka potreby výmeny kvôli prasknutej hadičke) . Inak by bol už plný net toho ako to vymeniť a skoro nič som nenašiel okrem toho čo som tu dal.
Odpovedať
@gashtaan @tino2 Vymeniť sa to samozrejme dá, vytiahneš závlačku ktorou je hadička k batérii uchytená a hadičku vytiahneš von. Len sa nedá kúpiť dlhšia hadička s rovnakým uchytením v batérii, iba rovnaká priamo od Hansgrohe ako náhradný diel - diel č. 14. na obrázku z linku čo si poslal.
Odpovedať
Každopádne tie origo hadičky Hansgrohe vyzerajú voči tým 3-eurovým klasickým neporovnatelne kvalitnejšie, sú síce tenšie ale tuhšie a pevnejšie.
Odpovedať
Kvalitnejšie síce vyzerajú, ale stále je vnútri guma. Kamarát-inštalatér žije aj robí vo Švajčiarsku. Tam bežne batériu s hadičkami nezoženieš - stále rúrky...
Odpovedať
@dedo758 to som videl aj v nemecku,nevies z akeho materialu su tie rurky? Normalne by som do toho siel, ak to neni raketova veda..
Odpovedať
Rúrky sú medené pochrómované, pri starých batériách boli napevno napájkované do batérie. Kedysi dávno som videl aj samostatnú rúrku so závitom, ale už veru dlho nie. Potom treba roháčik s matkou - ale to až keď rúrky zoženieš...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?