Predbežný pôdorys kúpeľne - vaše postrehy?

Profilova fotka
Ahojte vsetci rad by som pocul Vas nazor na moj predbezny navrh kupelne, aby sme vedeli v pripade kanalizacii, kam tahat rury atd. Viete mi povedat vase nazory na tento podorys? Dakujem
Odpovedať
1
2
no u nas doma by toto nepreslo, pride mi to vsetko rozhadzane, nic z nicoho nevyplyva a vsetky hrany su v priestore. ake su rozmery kupelne? sprchac takyto kockovy? nechcete radsej nejaky walk-in, priestoru je tam habadej. a vana musi byt rohova? preco je radiator pod oknom a daleko od sprchy aj vane?
Odpovedať
ale narychlo, wc tam, kde mas sprchac. tam kde mas vanu, dat walk-in sprchac. tam, kde su umyvadla, obycajnu obstavanu (alebo samostatnu) vanu. umyvadla a pracku ideal do jedneho bloku (schovat spolu pod jednu dosku) na tu stranu, ako je okno. to vsak zalezi od rozmerov miestnosti a okna, hlavne jeho vysky od zeme. ci je tam vobec mozne dat nad umyvadla zrkadla. ak nie, tak umyvadla posunut na tu stenu, ako sa ti otvaraju dvere a pracku a wc nejak sikovno nakombinovat. osobne nemam rada pracky, co len tak volne stoja uprostred velkej kupelne. krajsie je, ked sa "zabuduju" do nejakej niky, v ktorej sa zaroven vytvori miesto na pracie prostriedky a ostatne prislusenstvo, pripadne aj kos na pradlo.
Odpovedať
Profilova fotka
Tvoj návrh nie je zlý, no pôsobí to celé na mňa tak trocha rozhádzane. Vaňu by som isto neschovávala a dala by som ju naproti oknám. To by sa aspoň mne tak páčilo. Tým pádom by ti ostalo viac miesta na samotný sprcháč. Tie vaničkové nie sú dobré, takže by ste si mohli spraviť len taký zarovno podlahou a hlavne bol by väčší. Zrkadlo s umývadlami by som dala pekne pri dvere na stenu a wc s práčkou pod okná ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@janulienicka3 Ano ano ten sprchac bude zarovno s podlahou, tzv. Walk-in to len teraz som do toho softwaru tak hodil, aby sa vedelo o co ide...
Odpovedať
Za mna- priestor krasne velky a ty si to dal tak hala-bala. Najviac mi vadi wc v strede kupelne.To by som sa snazila dat niekde do rohu. Taku intimnejsiu zonu ;-) chyba mi v tvojom navrhu nejaka skrinka na uteraky. S tou rohovou vanou si to nerozmyslis? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@janulienicka3 Ahoj takto nejako si si to predstavovala?
Odpovedať
Profilova fotka
@tatiana1978 Asi hej rozmyslim... s tym WC uvazujem ze ju dam do rohu k sprchacu a vybavene. Tym pado ale vanu by som musel premistnit inam.
Odpovedať
tento druhy navrh je lepsi podla mna, ale mne tam vadi to WC take na ociach, hned ako vrazis do kupelne.. Urcite by som ho dala na tu stranu, kde su dvere, aby nebol pohlad hned na WC, ked vchadzas.. Mozno len vymenit vanu pod okno a WC a pracka k dveram.. Este lepsie by bolo, ak by sa dalo hybat dverami - neda sa?
Odpovedať
Profilova fotka
Fu no pôsobí to na mňa tak zvláštne. Asi sa to nedá pomenovať inak ako to nazvali ostatní, že je to také rozhádzané alebo také nesúrodé. Všade niečo trčí a nepáči sa mi to, že sprchový kút a vaňa sú tak blízko seba, bude to tam vyzerať také natlačené v tom jedno rohu. V tomto druhom návrhu sa mi zase veľmi nepáči, že je záchod oproti umývadlo, respektíve tak z boku, to podľa mňa nebude robiť dobrotu. Skúste to ešte nejako inak.
Odpovedať
Profilova fotka
Este taky navrh ma napadol, co som pozberal z internetu tipy a rady, ale uz mi dochadza fantazia... :)
Odpovedať
Profilova fotka
No to vyzerá podľa mňa lepšie. Možno sa niekomu nebude pozdávať, že je hneď práčka oproti dverám, že niekto vbehne do kúpeľne a zbadá ju ako prvú ale osobne si myslím, že radšej nech zbadá práčku ako mňa ako si tak povediac "trónim" lebo v tom návrhu pred tým bol vlastne záchod oproti dverám, čo je podľa mňa najhorší variant.
Odpovedať
Profilova fotka
@brnkinka No ved to :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@brano_seman mne sa tento posledný návrh páči asi najviac. Ešte by som tam spravila pod umývadlá taký pult na ktorom budú položené a pod tým môže byť schovaná aj pračka, aby nestála samostatne. Kľudne by som to dala od kraja miestnosti až po tie umývadlá.
Odpovedať
Profilova fotka
Tento posledny navhr je za mna asi najlepsi. Vsetko tam ma svoje miesto. To s tym sprchovym kutom a vanou ti dobre poradili, takto to vyzera ovela lepsie. Vsade bude dost miesta. Neviem ci teda mate alebo budete mat pracku plnenu zhora alebo spredu ale ak spredu tak je dobre, ze je tam pred tym dost miesta a celkovo bude ta kupelna vyzerat lepsie
Odpovedať
@brano_seman Ten hajzel v kupelni to je Top, alebo kul? alebo jak to dnes volate? To už nemaš miesto na samostatny zachod? Prajem ti prijemny pobyt vo vani po srani.
Odpovedať
Profilova fotka
Posledny navrh je podla mna najlepsi. V ostatnych ten zachod tak povediac trcal a bol tam ako keby od macochy. V tomto to aspon vyzera, ze ma vsetko svoje miesto, nie su tam hluche miesta a tak na pohlad to posobi prijemne..
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren Bude aj samostatny :) takze asi tak...
Odpovedať
ten posledny navrh je presne to, co by som si predstavovala aj ja v tvojom priestore. akurat, ze tu na pracku by som tam spravila nejake riesenie, aby nebola uplne samostatne polozena. ako som pisala vyssie, zabuduj ju pod jednu dosku ci skrinku s umyvadlami. a ci bude pracka z tejto strany umyvadiel, alebo z druhej, je uz v podstate jedno. akurat len pozor potom na tie zrkadla, vyjdu ti medzi umyvadlo a okno? p.s. wc do kupelne patri pravez hygienickych dovodov, aj navzdory tomu, co tu vypisuju ostatni. v nasich koncinach je samostatne wc skor o tom, ze ludia chodili na wc dlho von na latrinu a ked sa wc posuvalo uz do domu, tak sa pren vytvorila samostatna miestnost. v inych krajinach wc patri do kupelne, kedze je to prakticke z viacerych hladisk. najma z hladiska naslednej hygieny po pouziti wc (co sa u nas ale, bohuzial, az tak castonevyskytuje). ak v dome moze byt aj dalsie samostatne wc, o to lepsie.
Odpovedať

Odpovedať
@kkl82 presne na takéto riešenie som myslela. Je to veľmi pekné a praktické :)
Odpovedať
Profilova fotka
hej ten posledný návrh je super a keď si spojíte tú práčku s umývadlom ako je to na tých obrázkov tak sa vám tam možno ešte nejaká skrinka vedľa toho zmestí. na nejaké čistiace prostriedky alebo tak. v kúpeľni nie je odkladacieho miesta nikdy dosť. ešte aj tak budeš musieť dorábať nejaké poličky na stenu uvidíš :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@kkl82 he he dik za tip.. ale presne toho sa este obavam ze to zrkadlo nevyjde popod to okno.. no budeme to musiet si to nejako prisposobit.. lebo aj mne wsa paci taketo riesenie...
Odpovedať
Profilova fotka
@kkl82 este si neviem predstavit, kde by si dala kos na spinave pradlo v takomto prevedeni...
Odpovedať
Profilova fotka
@kkl82 vymenil som pracku s umyvadlami a vyzera to takisto teraz fajne.. ;)
Odpovedať
@brano_seman mozes tam pridat jednu skrinku s vyklopnymi dvierkami a do nej strcit kos na pradlo. je viac moznosti, ako to spravit. bud sa mozu vyklapat cele dvierka alebo sa moze vklapat en ich vrchna cast. moze to byt dokonca kombinovane s vysuvom, takze ked je cast prat, staci potiahnut a otvorit.
Odpovedať
Profilova fotka
@kkl82 Tak som si to presiel teraz a zrkadlo pri takomto navrhu by bolo dost nizko kvoli oknu. Prehodil som vanu za umyvadla a je to vyriesene. Co by si na to Katka povedala teraz? Je tak v pohode priestor aj na velke zrkadlo, lahky pristup k uterakom ci uz zo sprchovacieho kuta, alebo umyvadla ako aj lahky pristup vypranych veci von z kupelne.. Akurat ze je vana oproti dveram, co mne by osobne az tak nevadilo..
Odpovedať
@brano_seman myslim, ze v pohode. akurat vymen pracku s umyvadlami. do kupelne si mnohokrat pojdes len umyt ruky a obchadzat pracku je v tom pripade zbytocne. a pani manzelka tak bude mat miesto aj na robenie kopiek pred prackou ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kkl82 Mozno tu vanu este rozmyslam rohovu (neviem ci je to dobry napad) no a dalsou vecou je, ze k oknu by som chcel mat pristup, preto aj to prehodenie umyvadiel :) mna uz nic ine nenapada...
Odpovedať
Profilova fotka
@kkl82 super obrazky, presne toto planujem aj ja, schovat pracku pod dosku s umyvadlom. Ta vezia s dvierkami co schovaju pracku moze byt pekna, no obavam sa ze je to neprakticke. Ja dost casto nechavam pracku otvorenu aby sa vetrala.
Odpovedať
@miyajima jasne, ved to je uz na kazdeho rozhodnuti, ci da dvierka alebo nie. pohladovo je to krajsie s dvierkami, ale bez dvierok urcite praktickejsie. ja by som tiez dvierka nedavala, ale musim. pracka sa mi do kupelky nehodi, nemala tam byt. a ked uz je, musim ju schovat za velke presklene dvere aj spolu so susickou.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?