Praktické rozmiestnenie

Dobrý deň, potreboval by som poradiť s rozmiestnením kúpelne. na priloženom obrázku je posledný návrh, ktorý zohľadňuje to, že v jednom čase možu kúpeľnu použiť až traja ľudia. chcel by som mať oddelený záchod. teraz ho máme spolu a nie je to ono. do sprchy budú sklenené dvere alebo záves. aby som nezabudol - práčku, sušičku a vaňu máme v druhej kúpeľni. budem rád za každý názor, postreh, pripomienku. vďaka.
Odpovedať
@igor20030 Ahoj. Neviem, ale podľa mňa je zbytočné riešiť tento priestor pre viac ako jedného človeka. Myslím to v tom zmysle, že sa netreba nad tým zamýšľať, nakoľko je veľmi malá pravdepodobnosť, že sa tam stretnú viacerí ľudia. Píšeš (snáď nevadí, že Ti tykám), že v druhej kúpeľni, čiže mi z toho vychádza, že je to asi rodinný dom, a tá druhá kúpelka je väčšia. Táto malá je niekde v blízkosti predsiene? Ja osobne by som bral tento priestor primárne ako WC, sprcha je len bonus, alebo v prípade návštevy. To WC by som asi dal bez dverí, prípadne nejaké posuvné harmonikové. Neviem ako máte riešený interiér, možno by to pomohlo, aspoň nejaký náznak interiéru.
Odpovedať
@pochabel ano, miestnost je pri predsieni. traja ludia naraz je extrem. v pripade navstevy su dvaja ludia v kupelke pomerne casti jav, preto to separovanie wc-cka. samostatne dvere by som robil nerad, lebo uz teraz je ich na chodbe dost. navyse druha kupelka je na poschodi a spalnu mame na prizemi. preto ta sprcha. tolko k doplneniu situacie.
Odpovedať
@igor20030 mas zaujimave navstevy, ked naraz potrebuju byt v kupelke :-). Dvere na wc by som nedavala. ale mozno by som otocila vstupne do kupelky, predsa len pri otvoreni by to nebol hned vyhlad na tron. a co takto otocit ten sprchac - - ak je to po celej pravej strane dat zarovno s wc (neviem co to mas v tom pravom hornom rohu a ci to teda ide) a umyvadlo na protilahlu stebu oprotii dveram, to by nevydalo?
Odpovedať
@igor20030 Aha. To je poschodový. Ja som bol na tom, že bungalov. ;-) No hej, to je trošku iné. Ale teraz ma napadalo, ja si osobne neviem predstaviť, ak bude niekto na WC zavretý a vojde niekto do sprchy. To bude ten na WC čakať až sa ten v sprche dosprchuje a potom až vylezie? Pýtam sa len z praktického hľadiska. OK, vrámci rodiny by sa to ešte ako tak dalo akceptovať, ale pri návšteve "cudzích", no neviem. Vieš, niekomu to môže vadiť, veď ak tam budú sklenené dvere. I keď pri tej 2-metrovej sprche, mohlo by to byť teoreticky v pohode. Ťažko povedať.Ale tak, nebude snáď problém sa dohodnúť alebo snáď tú chvíľku vydrží niekto než sa niekto dosprchuje a môže ísť na WC alebo pôjde na poschodie. Ale z vlastnej skúsenosti viem, že niekedy je to problém, bol som na návšteve a niekedy to vie celkom slušne "potrápiť", to WC spojené s kúpelkou.
Odpovedať
@igor20030 Nech na to pozerám akokoľvek, asi sa tým samostatným dverám z chodby na WC nevyhneš. Teda, aspoň z môjho pohľadu a priorít. To umývadlo by som možno vyhodil alebo aspoň zúžil na nejakých 50 cm a WC-misu by som dal chrbtom k umývadlu a do WC by som dal malé umývadlo (aby nebolo potrebné chodiť si opláchnuť ruky do takto vzniknutej samostatnej kúpelky). Niečo podobné sme mali v byte, v ktorom sme bývali. Bolo to také maličké umývadielko len na opláchnutie rúk a nijak zvlášť to nezavadzalo.
Odpovedať
Profilova fotka
@igor20030 skúste si mto nakresliť v mierke , teraz je iná mierka pre stavebné konštrukcie, iná pre zariaďovacie predmety, iná pre dvere. Vaňa 205 nie je sprcha, dvere do Wc sa nedávajú 80 cm umývadlo 80 cm je už luxus pre hotel, WC 130*90 je už samostatné WC. 1/3 plochy je komunikácia
Odpovedať
Profilova fotka
Máš ešte jednu kúpelku, tak podľa mňa nemusíš riešiť to, či sa sem zmestia 3 ľudia naraz..
Odpovedať
@cina1 jeden z navrhou mam aj taky aky navrhujes. v tom pripade je viacej miesta na umyvadlo, menej miesta na sprchac. otvaranie dveri zalezi od toho ci bude wc samostatne alebo nie.
Odpovedať
@pochabel pouvažujem ešte nad dverami z WC na chodbu. čo sa mi však nevidí, že hned oproti WC je kuchyňa. taktiež ak bude na chodbe dvoje dverí vedľa seba bolo by fajn ich opticky zamaskovať. napadá ma napr. použiť bezfalcové dvere.
Odpovedať
@jan45 skúsil som prekresliť viac k realite. sprchový kut plánujem so žlabom, čiže bude mať v podstate veľkosť 95 * 205. umývadlo klasickej šírky 50-60cm na doske. za umývadlom skrinka. samostný záchod rozmerov 130*85 je podľa mňa na spodnej hranici použiteľnosti. dvere v návrhu su zmenšene na 70cm šírku. získa sa tým trochu miesta.
Odpovedať
@sampur aj druhá kúpelka je v novodobom štýle, t.j. všetko spolu :-( . tým pádom jeden človek obsadí všetko = wc, umývadlo, sprchu. aspoň jednu kúpelku by som mal rád multifunkčnú.
Odpovedať
Profilova fotka
@igor20030 80 cm na umývadlo je málo, toľko je vo vlaku, ale tam si neumývate tvár ani zuby. WC140*85 je typologicky max. rozmer a dvere sa môžu otvárať dnu, ešte stále sú nakreslené 80 -ky. sprcha široká 90 pri dľžke 205 má rozmery "menšej " kúpelne, ak niekto stojí pred umývadlom do sprchy sa ďaľší nedostane, keby sprcha pokračovala v línii WC na konci by bol výklenok na umývadlo s predpísanou šírkou (115)a mohli by tam fungovať naraz traja.A dvere na WC stačia 60, okrem extrem body
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jan45 takto? to je rozmiestnenie, ktory dala aj @cina1
Odpovedať
Profilova fotka
@igor20030 vyznie to, že kopírujem, ale nemôžem čítať všetky príspevky. Ak to riešenie bolo predo mnou, mňa len poteší a klikol by som na súhlas. Ešte by som otočil dvere WC a stačia 60, na vozík je aj 70 málo, takže je to jedno.
Odpovedať
ďakujem všetkým za vyjadrené názory. pomohli ste mi pri rozhodovaní.
Odpovedať
Profilova fotka
@igor20030 tak to áno, keď sa na to takto pozriem, toto, čo si pridal ako posledné vyzerá povedal by som najlepšie, má to zmysel aj priestoru je tam tak akurát ;-) Ideš do toho?
Odpovedať
@sampur ano, idem do toho.
Odpovedať
Profilova fotka
@igor20030 toto ano! Rozhodol si sa dobre 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?