Práčky Bosch - skúsenosti

Ahojte, kto mate doma pracku bosch kupenu max 5 rokov dozadu- stretli ste sa s takymi nedostatkami ako je: neuplne odcerpanie pracieho prasku zo zasobnika , alebo "cestovanie" pracky pri odstredovani? (Prala som na 1400 otacok ale aj tak di myslim ze by to nemala robit). Mame novu pracku( zuzeny typ) ,prala som len 2x. Zaroven sa mi zda akoby pouzivala na oko malo vody pri prani- pradlo neplaa tak ako u inej bosch co maju doma nasi. Neviem ci su to aj vase postrehy a je to bezne ale radsej sa opytam. Zapojene mame asi vsetko spravne lebo nevypusuje na displeji ziadnu chybu. Vdaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirka1611 Máme už 7 ročnú Bosch zúžený model na 4 kg prádla (ešte model bez displeja, ale už ten nasledujúci v podstate zhodný s našou ho mal - konkrétne číslo modelu vám pozriem doma). Každopádne odstredenie používame na nižšie otáčky a napriek tomu ak je plný bubon vie byť hlučnejšia a má vôľu akoby trochu cestovať (v skutočnosti však nikam neodíde :-D ), ale myslím že je to trochu konštrukčná vlastnosť nakoľko ten zúžený dizajn úplne neoklameš. Čo sa týka zásobníka Váš problém sme nemali, teraz síce už moja polovička perie s gelom priamo v práčke, ale aviváž stále zo zásobníka (raz za čas ho treba vyčistiť). Čo sa týka málo vody, to môže súvisieť že s jej vlastnosťami, podstatné je či vyprie a vyžmýka dobre, alebo vychádza mokré a neopraté prádlo. Inak za nás s práčkou Bosch dobrá skúsenosť a volil by som túto značku znova (resp. Siemens - to sú tie isté práčky len iný dizajn)
Odpovedať
My mame doma 6rocnu Bosch-ku ale zvrchu plnenu a zatial ani raz ziadny problem s davkovanim prasku, ci nejaka oprava. Teraz sme si kupili spredu plnenu zas len Bosch-ku 1400 otackovu ale nie zuzeny typ a ta nam teda netancovala, boli sme prekvapeni, ze sa ani nepohla a ide tichucko.. Po odskusani sme na nu polozili susicku, tak teraz uz tancovat sancu nema duplom.. a tu povodnu pouzivam na koberceky, monterky, papuce...Takze za nas zatial spokojnost.
Odpovedať
mam tiez boschku, plnenu z predu, najvyssi model z tych uzkych. je super, ticha, ani neviem ci zmyka. ani necestuje :-D . sama si vyvazi pradlo a aj sama davkuje vodu. naco bude pradlo plavat v 20 l vody ak moze vyprat v 10? zasobnik na avivaz a prasok je vzdy dokonale cisty, len ho vysusim. mate pracku v rovine? skuste na nu polozit vodovahu.
Odpovedať
Ja mam Siemens, tiez uzku. Ale urcite necestuje a taktiez zasobnik je vzdy prazdny, ale pradlo nikdy neplava...Mamu som presvedcila tiez na uzku Boschku, je maximalne spokojna. Akurát je trosku hlucnejsia ako moja, ale inak to iste.
Odpovedať
ahojte, prosim vas, co myslite tym "uzky" model? hladam tiez bosch pracku, spredu plnenu, ale vsetky som zatial nasla len 60 cm siroke... existuju spredu plnene pracky aj uzsie, ako 60 cm? uprednostnili by sme prave bosch, preto ma to zaujalo. dakujem :)
Odpovedať
Práčky sa delia na Horné plnenie,dolné plnenie ľudovo povedané televízorové pokiaľ je len trochu možnosť a jasné je na ňu miesto je táto lepšia,že vraj lepšie perú?Ja tiež obzerám novú práčku,ale asi počkám po novom roku lebo teraz začne iný blázninec.Kuk na Heureka.sk 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
pracky maju horne plnenie, alebo spredu - ako pise marta2610 televizorove. Tie spredu plnene maju lepsie vlastnosti, su stabilnejsie a tichsie, suvisi to s tym, ze bubon je ulozeny na 1 pante miesto 2, ako je to pri zhora plnenych (tam to musi byt na 2 pantoch kvoli tomu, ako je umiestneny otvor bubna). A aj ked to tak nevyzera, to zavesenie na 1 pant ma lepsie vlastnosti, urcite sa to da najst niekde vo fyzike. A aj tie spredu plnene su siroke aj uzke - ale nie pri pohlade na tu stranu, kde je otvor do bubna, tam je to standard 60 cm, ale na hlbku - su 60, aj 40.
Odpovedať
No prave, potrebovali by sme spredu plnenu pracku, ktora ma sirku (teda tu stranu pri pohlade spredu, nie hlbku) mensiu ako 60 cm. Zatial som taku nenasla :( hlbka nam vyhovuje 40 aj 60, len tu sirku asi menej ako 60 cm nenajdem...
Odpovedať
Profilova fotka
najdes, len parametre uz budu horsie, napr. Candy AQUA 1000 alebo Candy AQUA 1100
Odpovedať
Vyzera to, ze Candy pracku ani zadarmo :D http://ekonomika.sme.sk/c/5430266/pra...
Odpovedať
@bodka1305 Ja tiežpozerám práčku,ale s horným plnením a poviem ti bude to ťažký oriešok,moja dcéra má LG bubliková či tak nejak a veľmi si ju chváli,ale s horným plnením to je asi problém jedine čo som videla Miele.ale dať za ňu cca 950 E!?,ja na tvojom mieste by som vzala meter a išla do TPD,alebo Nay,Datart.Ono čo som čítala recenzie na práčky na Heureka.sk tragédia čo píšu tam?!Ja mám Aeg electrolux cca 3-4 roky perie dobre,ale začala mi navrchu pri bubne je tam guma plesnivieť hrôza,dnes som to nastriekala zmizlo to. ;-( .
Odpovedať
@marta2610 po prani utriete vrch a nechate dvierka otvorene? Potom by sa nemali tvorit plesne v pracke na gume pri dvierkach...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@bodka1305 ved ja nehovorim, ze Candy je dobra pracka, len ze je uzka :-)
Odpovedať
@margarita ano, dakujem za typ, aspon viem, ze existuje aj uzsia, ako 60 cm pracka... naozaj zalezi typ od typu, nie vzdy plati, ze toto je dobra znacka, a tato je zla, napr. svokra ma Candy pracku niekolko rokov a je s nou spokojna, ziadne poruchy... ja vsak s Candy nepocitam :)
Odpovedať
@vlado35 Práčku mám stále otvorenú,v tej istej kúpelni mám 3- tiu práčku,všetky boli z vrchu plnené,ale táto posledná:nádobka na prach a aviváž je umiestnená v práčke tesne nad bubnom. ono akoby sa to opieralo a nie je to dobré :-(
Odpovedať
@marta2610 ma ten model vyberatelnu nadobku na prach/avivaz? ako v tomto videu (cas 2:50) http://www.youtube.com/watch?v=0_DKBN... ...po prani je potrebne poutierat, nechat otvorene, aby este zbytok vyschol....prinajhorsom tu nadobku nedat naspat po prani, a takto pri otvorenych dvierkach by nemalo plesniviet.
Odpovedať
@vlado35 Ďakujem,presne takú mám s tým,že som to dávala do umývačky,logiku to dáva ono je to mokré na mokrom,takže ako píšeš , ked nebudem prať nebude to v práčke vyskúšam či to pomôže ked nie kúpim novú.
Odpovedať
@marta2610 ono to plesnivie vo vlhkom prostredi...ale nie pri prani. Ak sa to po prani pravidelne utiera, potom nechavaju otvorene dvierka, tak by to nemalo preco plesniviet. To ti plesnivie ta guma od nadrzi spojena s plastom pracky, co je pod nadobkou na prach? Nie o tej nadobke piseme, ze?
Odpovedať
@vlado35 Ano tá guma,najviac pod tou vyberateľnou nádobkou je to akoby tam natesno,ako som písala ja som to dosť často umývala v UMR a zrazu po čase pleseň. ;-(Takže ponaučenie po opraní vybrať!Ja mám naozaj stále otvorenú práčku,deti už sú veľké.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?