Použitie dlažby namiesto obkladu

Ahojte potrebujeme poradiť aké máte skúsenosti s použitým dlažby namiesto obkladu?? ..hlavne čo sa týka údržby..... Zaujala nás dlažba od firmy Rako - Trend hnedo-šedá farba v kombinácii so sv. béžovou, ktoré by sme chceli použiť aj na steny (namiesto toho obkladu)...čo na to poviete?? Môže byť?? :)
Odpovedať
Profilova fotka
Jedna vec je,ze sa to paci,druha,ze je treba ratat s tym kolko si obkladac bude pytat navyse,zo sadr.obkladmi sa totiz lepsie pracuje,ci uz rezanie,vykruzovanie,brusenie.Udrzba takmer identicka,ak to nieje neaky gres.Obkladal som uz kde cim.
Odpovedať
Profilova fotka
Bez problemu.
Odpovedať
aj my mame Rako trend, 60x60 na zemi a 30x60 na stenach
Odpovedať
@dreamerka a ako ste s nou spokojný?? nie je ziaden problem s udrzbou??
Odpovedať
ziadny problem som nespozorovala
Odpovedať
Profilova fotka
@lucia0410 Pokiaľ ide o keramickú dlažbu (hlina+glazúra), tak absolútne žiaden problém. Dlažbu môžete použiť na podlahu, stenu, dokonca i na strop ;) Pri tvrdších materiáloch (kameň, grs, a pod. sa použitie podlaha/stena vôbec nerieši...
Odpovedať
To je teraz trend dávať gress na steny,tam sú dôležité 3 veci a to ,vybrať dobrého obkladača,ktorý má skusenosti aj s gressom,lebo gress má presné a dosť ostré hrany,ak obklad nepoloží na jednotku,tak Vás čaká katastrofa.Na gress sa oplatí dať do rohov joly hrany,nie lišty,joly hrany sú síce drahé (aj chrom.lišty sú drahe) ,ale vyzerá to TOP a luxusne.,Použiť kvalitné flex lepidlo ,najlepšie Murexin flex,alebo Ceresit C12,upozornite obkladača,aby gletoval-natieral aj plochu obkladu,to je veľmi dôležité a steny,aby neboli omietnuté nejakou moc vápenatou omietkou,lebo gres,to je váha.
Odpovedať
@lucia0410 Môže byť-osobne radšej riešim dlažbu gres všade.Je s tým viac roboty ale je to odolnejší kvalitnejší materiál ako črep
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?