Poraďte rúru na zhoz prádla

Ahojte chcem vas poprosit o radu, planujeme v kupelni spravit zhoz pradla priamo do práčovne o poschodie nizsie. Mame uz spraveny v podlahe otvor v priemere cca 35 cm. Zhanam teraz nejaku antikorovu ruru, ktoru by som na ten zhoz pouzila. Stacila by kludne aj mierne kriva, alebo mierne poskodena rura, vsak na to zhadzovanie pradla staci :-) oblozena bude sadrokartonom. Dakujem za rady, Zuzana
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzujan Noooo, a kedže bude obložená sádrokartonom, neštačila by plastová? Tá sa dá kúpiť bežne v stavebninách.
Odpovedať
hej stacila, ale antikor dlhsie vydrzi, nebude sa v tej rure tak drzat prach ako na plastovej.....proste hygienickejsia je podla mna antikorova. Aj v original zhozoz pradla, pouzivaju vsetko antikorove......a napadlo ma, ze aj z bezpecnostneho hladiska, keby bol poziar tak sa mi asi do poschodia tak rychlo nedostane ohen:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzujan presne toto budeme riesit aj my.. mame uz spravenu dieru.. Presne, ze z coho bude zhoz pradla sme este nevymysleli..a tak ako pises, aj my to schovame do sadrokartonu.. :) .. este jednu vec mi napis.. ako to zabezpecite koli detom..?.. :) ..mas aj nejake fotky..?.. original zhoz stoji nenormalne peniaze..tak aj my spekulujeme ako to spravit..
Odpovedať
@kika214 mame tu dieru hned pri stene, takze tam bude opreta akze skrinka, ktora sa bude otvarat zvrchu, skrinka bude vysoka aj 1,2m taka vyssia, aby si to nevedeli zatial male deti same otvarat. Nemame to nakreslene, ale priblizne vieme co chceme. Mozno tam bude aj nieco na zabezpecenie otvarania, nejaky zamok, este fakt neviem.
Odpovedať
@zuzujan @kika214 ak vydržíte dal som naceniť 6m antik.ruru bratrancovy do firmy .Oni su velkoobchod s antikorou.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzujan no my tu dieru mame v rohu, a ja som mala predstavu tiez taku, ze to bude v skrini.. mozno by to vedel stolar tak vymysliet.. rozmyslali sme nad tym, ze by bol otvor zvrchu, ale asi by sa mi viac bude pacit ako klasika skrinka otvaranie z predu..prikladam obrazok, ze aky typ skrinky.. ale mozno sa plany zmenia :)
Odpovedať
Profilova fotka
@jozef74 dikes.. som zvadava..:)
Odpovedať
@jozef74 dakujem velmi pekne, jasne pockam
Odpovedať
@kika214 @zuzujan baby musíte počkať, až zajtra teraz som snim telefonoval
Odpovedať
@zuzujan @kika214 baby takže toto my prišlo 254mmx2mm-52€/m 323mmx2mm-64€/m 355x2mm-103€/m-dodanie 8až10 dni,ceny su bez dph takže +20%
Odpovedať
Profilova fotka
@jozef74 dik.. ak tak sa ti ozvem ;)
Odpovedať
@kika214 o.k
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
zhoz ??? novy slovny utvar ? mozno by bolo lepsie slovo " na zhadzovanie " :) DAla by som antikor, aj kvoli moznej korozii casom a tym poskodenie pradla, aky by tam bola nejaka možna hrdza a pod...... radsej ten antikor :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ja som použil rúru na klimatizáciu ktorá je obojstranne pozinkovaná a fičí to bez problémov, kúpeľnu mám na poschodí a práčovňu v pivnici, ešte musím dorobiť nejaké dvierka na prízemí, aby decká nehádzali prádlo na schodisko do pivnice :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Ahojte ako ste spokojny s rurou na zhadzovanie pradla? S priatelom zaciname stavat a rozmyslame nad tym ze si ju tam tiez dame. Dakujem za info
Odpovedať
aj nas dom caka tunel na pradlo. bude spajat dve kupelky hornu a spodnu, tunel bude v rohu. stavby veduci nam radil dieru 50cm priemer ale zda sa mi to vela, dame asi tak 40cm. materialovo este nevieme, dobre info som tu nasla:-) na poschodi planujeme dieru zakomponovat do nabytku, do skrinky a nad nou bude normalne dvojumyvadlo. na prizemi by som tunel chcela mat oblozeny drevom, drevenne oblozenie by koncilo tesne nad zemou aby sa dobre umyvalo, a tam dvierka alebo vyklapacka aby som sa k pradlu dostala. mozno nebude treba ruru davat do sadrokartonu ked chcem ten drevenny obklad? alebo radsej aj aj...no som sama zvedava ako to dopadne:-)
Odpovedať
v pohode na to stačí 25 cm kanalizačná rúra, alebo obdĺžniková šachta 20 x 40cm z laminovanej drevotriesky, vyskúšané.
Odpovedať
@andrea9999 a pradlo vam bude padat do pradelneho kosa?tak 40cm priemer staci a material aky je najlepsie zvolit?dakujem za rady :)
Odpovedať
@tatytaty no predstavujem si ze pradlo bude padat akoby do skrinky s dvierkami, otvorim dvierka a pradlo vyberiem. cele to chcem mat zabudovane, v oboch kupelkach. stavbyveduci o materialy este nic nehovoril, iba o tom priemere a tiez detskej poistke tak ked zistim viac podelim sa o info:-) zatial mame v projekte dieru v podlahe ktorej rozmer budem este upresnovat, a o dva mesiace tesne pred stavbou budeme riesit presnejsie.
Odpovedať
@andrea9999 super dakujem za info dobry napad s detskou poistkou tak budem cakat na info o materiali
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
Ako ste spokojni so zhozom po rokoch ? Planujem si to tiez spravit do domu, tak hladam skusenosti, inspiracie...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@andrea9999 ahoj, chceme dat zhod ale trapi ma ako to zabezpecit kvoli detom. Pises o detskej poistke, ako to vyzera a funguje?
Odpovedať
@zuzujan ahoj, riesime prave zabezpecenie dvierok zhodu pred detmi. Ako ste to vyriesili? Mate tam ten zamok alebo detsku poistku? Pridaj foto zabezpecenia ak sa da.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?