Popraskaná a mokrá škárovacia hmota v sprchovom kúte

Ahojte, s manželkou bývame v RD (novostavba) asi mesiac. Odvtedy pravidelne využívame sprchový kút. V piatok večer som si ale všimol, že škárovacia hmota v obklade dole pri nohách ostala po sprchovaní mokrá. Dnes je nedeľa a je to tam stále viacmenej rovnaké, viď fotky. Naposledy sme sprchový kút použili v piatok. Včera sme schválne použili vaňu v kúpeľni hore, aby som videl, či to nejak preschne. Rovnako tak som si všimol, že tá škárovacia hmota je v jednej rovine popraskaná a takisto silikón medzi dlažbou a obkladom ako keby ustúpil. Predpokladám, že kvôli tomu je tá škárovka aj mokrá, keďže cez tie pukliny ide dovnútra voda. Škárovacia hmota sa tam dávala Ceresit - tá, ktorá ide do kúpeľne (tuším tá CE 40). Pri preberaní to tam nebolo. Budem to reklamovať, ale chcel by som vedieť, čo si myslíte, že sa stalo. Nejak to po čase sadlo a popraskalo? Alebo môže byť problém inde, napr. slziaci sifón pod vaničkou a tá voda postupne stúpa nahor? Škárovacia hmota v tej istej rovine, ale mimo sprchového kúta (hneď vedľa sprchového kúta) je na pohľad suchá.
Odpovedať
Profilova fotka
je to čerstvá stavba, dosadáva a schne. Pretrite to transparentným silikónom a počkajte pol roka ako to dosadne, priebežne sledujte a doplňajte silikon, po čase ho treba odstrániť úplne a dať nanovo.
Odpovedať
@jozefbarna Z čoho sú priečky? Ako dlho sú hotové? Tipujem pórobetón, ktorý ešte nestihol poriadne preschnúť. CE40 nieje zlá špárovka, aj keď občas kolíše odtieň. Ešte sa mohlo stať, že špárovali skôr, než bolo dostatočne vyzreté lepidlo pod obkladom (nevieme hrúbku).
Odpovedať
@jan45 ok, ďakujem za info. Skúsime to takto. Pretrieme silikónom a uvidíme. Akurát bude treba asi opraviť aj tu škárovaciu hmotu, keďže je tam prasklina. V každom prípade k nám zavolám zajtra murára, ktorý nám tú kúpeľňu robil, nech sa na to pozrie
Odpovedať
@kejsix nie je to pórobetón, máme tam také tie červené duté tehly. Hotové sú už relatívne dlhšie. Presný dátum neviem, ale čo mám po ruke nejaké priebežné fotky zo stavby, tak v apríli tam už boli. Kúpeľňu nám robil murár niekedy na prelome júna a júla. Čo sa týka vyzretia lepidla, tak to neviem, ale pamätám si, že sa čakalo cca 2 týždne po nalepení obkladu, kým to zaškároval.
Odpovedať
@jozefbarna do tych skar sa to da trochu natlacit, pripadne vyskrabnut a znova zafugovat.. silikon doplnit
Odpovedať
Profilova fotka
@jozefbarna a je pod tym hydroizolacia ?
Odpovedať
@majkoj to neviem. Tajne dúfam, že áno. Vyhrabal som fotku ešte zo stavu, kedy tam nebol obklad (ešte pred tým, než sa vôbec začala robiť kúpeľňa). Ona sa dáva až keď sa robí kúpeľňa, alebo sa to dáva ešte v rámci "robenia priečky", ak sa môžem tak laicky spýtať? Či ju dával murár pri robení kúpeľne, tak to neviem. Ale spýtam sa ho.
Odpovedať
Profilova fotka
Sparovacku vyskrabat a dat nanovo je jej tam malo. Silikon vyrezat a tiez dat znovu.
Odpovedať
Profilova fotka
@jozefbarna dava sa pred obkladom. Inak moze navlhnut komplet stena za obkladom.
Odpovedať
@majkoj ok ďakujem. Manželka si spomenula, že to tam vraj dával, ale radšej sa ho spýtam.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?