Polystyrenove lozko na vanu, namiesto murovania?

Pouzival to niekto? mate skusenosti? mohlo by to dost usetrit cas.. https://www.siko.sk/kupelne/vane-a-va...
Odpovedať
Bál by som sa na to obklad lepiť..
Odpovedať
@dedo758 preco? ved na polystyren sa bezne lepi obklad..samozrejme sa to predtym natiahne kleberom a sietkou... https://www.youtube.com/watch?v=wTbkh... Vlastne ked nad tym uvazujem, to iste sa da dosiahnut tym ze naspdok sa nahadze styrodur, taktiez pobokoch a medzi sa nastrieka purpena... ja napriklad moc neverim tomu 3cm ytongu:)
Odpovedať
Osádzal som pred dvomi rokmi na chalupe plechovú vaňu. Šikminu som zastriekal penou, len kvôli ochladzovaniu, zvyšok som podmuroval, obložil. V lete začala vaňa vŕzgať a v strede pri vrchu ju milimetrík-dva prehlo. pozrel som pod vaňu a lepidlo je spod vane odtrhnuté. Hold, asi tepelná roztiažnosť plechu. Obklad na obmurovke drží. Ak by mi to spravilo na polystyréne, asi by to dopadlo horšie. Ale akrylátové asi nie sú také roztiažne.Ono, polystyrén má nejakú pružnosť. Šmiknúť sa vo vani a len sa pri tom posadiť na zadok už mi príde veľká záťaž na ten polystyrén, nie to ešte balansovať ponad okraj a chytať sa hocičoho, čo príde pod ruku...
Odpovedať
@radoslavc 3cm ytong na vanu to kde si videl v cine za kopcami
Odpovedať
@dedo758 idem davat akrylatovu vanu.. @majsterdreva no majstri mudrovali, ze sa dava 3cm:), cudoval som sa...ked vsak pozeram to video tak je tam 5cm hrubka..
Odpovedať
Tiež som dával 5 cm. Pri stene som zarezával na lem vane, na druhej strane vyšlo akurát...
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc kym to ty vyklikas na internete tak mas vanu vymurovanu ;),,, to je to najmenej asi na stavbe,, zbytocnost
Odpovedať
@jblaze a ty mozes zatial farmu pozerat:)
Odpovedať
Univerzalne lozko.... Neuverim, ze to okopiruje kazdu vanu. Brala by som to pri plechovej vani ako tepelnu izolaciu, aj to iba take, co presne okopirije vanu a iba ako tepelna izolacia proti ochladzovaniu vody. Vana plna vody vazi kolko? 200 kil? Menej, viac? Unesie ju to? Vanu bud na nozicky alebo podmurovat.
Odpovedať
@zita19 tie lozka maju otvor na nohy, isto by som to tam bez noh nedaval...
Odpovedať
@radoslavc tak to potom ano, aspon ta studena voda z vane nevyzenie uz po pol hodine ;-)
Odpovedať
5 cm ytong dookola, zpredu 10cm a viem si spravit dole niku pre nohy aj pre estetiku. Skôr by som preferoval túto možnost za 1/4 ceny toho polystyrenu. Aj ked co sa tyka statiky, bezpochyb unesie vanu polystyren aj strednej tvrdosti. ( ak stupim na xps polystyrenovu tabulu, a to mam 109 kg, skoro nezostane otlacene miesto po topanke.. vana je trochu vacsia plocha takze sa tlak rozlozí)
Odpovedať
Článok sa načítava...
A co takto vanu s krycim panelom? Vyzera to jednoliato, aj cenovo to bude asi najlacnejsie a este sa aj da lahko dostat ku sifonu, keby nahodou nieco.
Odpovedať
Rozmyslam ze co je lepsie urobit skor, ci oblozit kupelnu a potom osadit vanu (co vacsina ludi robi), ale ma to mnoho nevyhod...alebo opacne? Taktiez uvazujem ako najlepsie uchytit to polystyrenove lozko o steny a podlahu, vo videu davaju kleber....asi by bola vhodnejsia purpena...alebo oboje?
Odpovedať
Uz sme s tym robili a ziadny problem. Isiel na to normalny obklad. V Merkury to maju lacnejsie a aj na obluky. Na vysku si to skratis ako potrebujes.
Odpovedať
@ricmond79 a mali ste uz steny oblozene pred pokladkou vane alebo az po pokladke sa obkladalo?
Odpovedať
@radoslavc Najprv osadime vanu a az potom obklad dokladame k vani
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?