Podomietkový systém verzus sprchovací panel

Ahojte, takze vahame ci si dame do sprchy podomietkovy system,alebo sprchovaci panel, kedze moc nechceme preplacat tak odhadujem ze praca montaze sprchovacieho panelu bude lacnejsia ako podomietkoveho systemu ... pod pojmom sprchovaci panel myslim nieco taketo : http://www.e-obklady.sk/kolekcia/sprc... pod pojmom podomietkovy system za toto : http://www.perfecto.sk/sprchovy-set-c... Chcem sa spytat o kolko sa predrazi asi praca v pripade podomietkoveho systemu oproti panelu?? A potrebujem k PANELU aj nejake podomietkove telesa ?? Dakujem
Odpovedať
vodu treba priviesť aj pod panel akoby pre klasickú nástennú batériu a ten panel je vymeniteľný ľahko, rozviesť vývody pre podomietkový systém a namontovať ho nie je až taká tragédia, vyzerá to lepšie ale je to na celú životnosť kúpelne.
Odpovedať
@43jarko ale musim kupovat k nastannemu panelu aj podomietkove teleso ?? Ide mi ze chcem si zratat naklady na podomiekovu sprchu a o sprchovy panel ... ze co ma vyjde lacnejsie ...
Odpovedať
Pola mna potrebujes podomietkove teleso aj pod panel, podla obrazku tam nemas bateriu,len ovladace.
Odpovedať
Profilova fotka
@jeepers osobne som zvolil podomietkovy system a nelutujem. Tie panely vacsinou potrebuju velky prietok a tlak aby fungovali spolahlivo naplno.
Odpovedať
pod panel stačia iba vývody na ktoré sa pripoja hadice panela cez ventily alebo bez.
Odpovedať
Profilova fotka
@jeepers Určite by som radšej pouvažoval o podomietkovom systéme. Panel je kus plastu a kopou hadích ukrytých za kapotovaním. Funkčnosť pri lacnejších modeloch je katastrofálna a čo sa týka údržby, tak si predstavte na akej veľkej ploche a v akých záhyboch a útrobách toho totemu sa bude zachytávať vodný kameň. Osobne som roky predával kúpeľňové armatúry a kto si kúpil panel (hoci aj Hansgrohe za 3000e) nebol moc spokojný. Naopak podomietkové riešenie je elegantné bez zbytočností, ľahké na údržbu a cena+cena montáže zhruba rovnaká. Niekedy sa montážnik viac natrápi s osadením panelu, ako s rozvodmi pri podomietkovej sprche :) Navyše máte variabilitu rozmiestnenia ovládacích prvkov. Ešte k tomu podomietkovému telesu pri paneloch: väčšinou nieje potrebné a pripája sa to priamo na vývod (ventil - flexihadice), ale už som videl i modely, kde bolo potrebné teleso. Pri popise produktu to určite nájdeš, či je potrebné alebo nie..
Odpovedať
@janspanik presne ako keby si mi z duse vravel...:)...jednoznacne podomietkovy system....
Odpovedať
poradte mi, kúpiť podomietkový sprchový systém Grohe SET 5,alebo Grohe Euphoria Cube 27932,má niekto skúsenosť s touto značkou?
Odpovedať
Profilova fotka
Panel by som si nedala ani keby ho mám mať zadarmo. Pokiaľ ho človek nevyužíva min. 3x do týždna, zanesie sa kamenom a prestane fungovať. vymena panelu je dosť komplikovaná, pretože vela panelov potrebuje inú prípravu. Podomietkový systém je pekný, elegantný. A montáz vôbec nie je drahsia - to namontuje každý vodár alebo spustenie panelu by mal robiť iba autorizovaný technik aby nepadla záruka.
Odpovedať
Profilova fotka
@monika1237 kvalitatívne je to to isté, tam už iba záleži kde je lepsia cena a ktoré sa ti viac páči
Odpovedať
Profilova fotka
@monika1237 s GROHE nič nepokazíte. Spoľahlivá nemecká značka, ktorá sa špecializuje na výrobu armatúr, podom. modulov a doplnkov. Rozdiel medzi sériami je len v dizajne ovládacích prvkov. Z môjho pohľadu Grohe ako podomietkovy variant do sprch. kúru, určite odporúčam :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Dík, dám vedieť, keď to bude zrealizované ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@monika1237 Teraz aj my riešime čo dať?ako si sa nakoniec rozhodla?Prosím vás môže niekto porovnať údržbu nerezového respektíve chromu s bielym panelom?Ďakujem.
Odpovedať
Teraz beží prerábka, v sprche bude podomietkový systém značka Grohe, ale je to ešte len týždeň, tak ešte sú len vytiahnuté múry, kúpila som ten set, keď bude všetko hotové dám vedieť :-)
Odpovedať
Tiez nas vodar presvedcil na podomietkovy system, hoci my sme chceli panel s kopou masaznych trysiek, svetlom atď. Tak som rada, ze tu citam same kladne odporucania na podomietkovy system...moj postreh, dali sme si obrovsku sprchovaciu "ruzicu" na sprchovanie v stoji a zistili sme, ze funguje len, ked dame vodu naplno...tak sme zasa o nieco mudrejsi, ze menej je niekedy viac :o)
Odpovedať
za mna urcite podomietkovy na 100% mame panel Hansgrohe bol velmi drahy, my sme verni znacke uz roky a max. spokojnost. aj po 8 rokoch je stale bez problemov ale udrzba je jedna hruza. cistieva ho pani ktora upratuje no ja som pedant a ked sa do toho pustim sama, je to praca na dobre dve tri hodiny.
Odpovedať
@ada32 A akej je farby?Ďakujem.
Odpovedať
@marta2610 biely s matnym nerezom / ak myslis panel/ aha teraz som si vsimla na co si sa pytala vyssie. my sme zariadovali kupelnu este ked bol moderny matny nerez / resp. akoby hlinik/ v zivote som nic prisernejsie nezazila co sa tyka udrzby. neodporucam nikomu. ale aj na bielom sa ti vodny kamen drzi a vidiet ho ked je tam. potvora.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
ahojte. chcela by som podomietkový masažny system, avšak grohe je moc drahy. Našla som v značke Tres sprchu + masažne trysky za necelých 1000€. Vie mi niekto dat recenziu na tuto značku, poprípade masažny system pod omietku?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?