Plesen na kupenych obkladackach (a nimi oblozene steny)

Ahojte, v jednom velkom kupelnovom obchode v Bratislave sme kupili obkladacky Rako. Zasielku som prevzal, krabice boli take divne, pokrutene, ale nevenoval som tomu ziadnu pozornost. Na druhy den rano prisiel obkladac. Bohuzial na dvoch stenach boli iba 3 kruhove vyrezy, rozmery stien boli nasobkom dlzky a sirky obkladu, takze robota mu isla od ruky a oblozil 2 steny v malej panelakovej kupelni. Potom prisiel na treti den, aby zacal obkladat komplikovanejsie steny. A tu zistil, ze obklady su plesnive. Prikladam fotky... Pri obkladani prvych dvoch stien si to nevsimol, takze snad pouzil akurat tie najmenej plesnive a v tom pritmi nevidel male mnozstvo plesne (novostavba bez elektriky, iba jedna LED lampa). V obchode mi ponukli, ze mi donesu novy obklad v rozsahu povodne objednaneho mnozstva, plus nejaka financna kompenzacia. Uz teraz je moja strata par stoviek eur, a to nehovorim o tom, keby som dal strhnut cely obklad a urobit vsetko nanovo. Predpokladam, ze by trebalo spravit na tych dvoch stenach aj novu hydroizolaciu (len samotny material ma stal 80 eur/ 2 steny), mozno pri strhavani obkladu by sa poskodili omietky a trebalo by vyrovnavat, dalsie peniaze a cas. Takze moja dilema: strtnut pre istotu cely stary obklad, keby tam niekde nahodou bolo zakonzervovane vacsie mnozstvo plesne? A tym prist o, tipujem, 300 - 500 eur. Alebo nechat obklad na stene, niecim to mozno vystriekat a modlit sa, aby za par tyzdnov - mesiacov nevyrazila plesen spod obkladu? Co by ste robili vy?
Odpovedať
Urcite by som dala strhnut vsetko a urobit nanovo. 500 Eur je nic oproti zdravotnym problemom, ktore plesen sposobuje. Nikdy by si nemal istotu, ze nemas plesen v dome.
Odpovedať
Ja by som tiez strhala. Nezavlec si taku pliagu do novostavby..
Odpovedať
Profilova fotka
@soki obkladačky boli na daždi, na ich kvalitu to nemá žiadny vplyv. Čo myslíte, odkiaľ sa vzala pleseň v zabalených sterilných obkladačkách? Priletela vzduchom,, ešte budete veľakrát čistiť od plesne špáry. Obkladačky namočiť, utrieť, čo ste chodili okolo reklamácie už to malo byť obložene.
Odpovedať
Profilova fotka
Treba to umyť a poobkladať. Nič tomu nieje .
Odpovedať
@bovary @barcelonafc neprehanate trochu? Clovek aby podpalil dom, ked mu splesnivie jablko v kosiku...
Odpovedať
@gashtaan no keby to aspon umyl so savom kym sa davali na stenu... Prehanaj ty... skor nepochopim ako moze obkladac obkladat potme..
Odpovedať
@jan45 @mesarosanton problem je ten, ze tie obkladacky s plesnou su uz nalepene (bez umytia). Ostatne, ktore este neboli oblozene, som vratil a cakam, kym mi dovezu nove. Takze plesen je zakonzervovana v obklade. @barcelonaf @bovary presne o to mi ide, o zdravie...
Odpovedať
@soki Ako moze plesen prezit bez pristupu vzduchu niekde zalepena v lepidle ci pod sparovackou? Vyschne to na prach a neries, zabudni. Maximalne vydezinfikuj casti ktore su pristupne a udrzuj kupelnu v suchu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?