Okruhliaková kamenná mozaika v sprchovom kúte

Uvažujem nad kamennou mozaikou do sprchovacieho kúta. Mám rada ten pocit, keď mi kamienky jemne masírujú chodidlá. Uvítam fotky, ak to má niekto doma a osobnú skúsenosť s údržbou. Myslím si, že by to nemalo byť nič extra.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzkamargit prijemne to moze byt, ale v sprche velmi neprakticke myslim
Odpovedať
@richard71 preco myslis?
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzkamargit myslim ze sa tam bude drzat vlhkost, vodny kamen, spina.. urcite na udrzbu narocnejsie ako bezna vanicka.. Ked uz tak velmi chce stat na kamienkoch daj si odrezat preglejku cca 40x40cm alebo podla potreby na nu nalep kamienky a daj do sprchy.. uvidis ako sa ti to bude pacit. vies to vybrat, vysusis, poumyvat a pripadne lahko zlikvidovat ak sa to neosvedci... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Raz sme cosi take robili v Uk. Vyzeralo to uzasne. Za rok mi pani volala ze to mam prist vyhodit a dat kachlicky. Ten prijemmy pocit na chodidlach sa zmenil na obrazujuci a neprijemny a spina a vodny kamen tiez urobili svoje... ono je to pekne na obrazkoch no je to absolutne neprakticke. Nic horsie neni.
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 dobrý nápad, ale nie preglejku ale cetrisovú dosku a aj tak to bude vážiť 15,0 k g
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 ano jasne da sa pouzit cokolvek vodeodolne.. tu preglejku som navrhol, lebo si myslim ze ta zivotnost preglejky bude aj tak postacujuca... nakonic to pojde prec zo sprchaca
Odpovedať
Podľa mňa nepraktické, medzi kamienkami sa bude držať vodný kameň a špina a neviem si predstaviť ako sa to bude dať poriadne umyť.
Odpovedať
ajajaj chlapi nepotesili ste ma :-| , ale stale cakam na niekoho s osobnou skusenostou ;-) medzi kamenmi je normalne skarovacka, ako medzi dlazdicami. Ja si to teda este premyslim, ale mate pravdu, ze trosku viac vlhkosti sa tam bude drzat.
Odpovedať
@zuzkamargit A čo tak pred sprchovaním si tam nasýpať za vedro štrku, pre dobrý pocit. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren najlepsie do ponoziek aspon sa nerozsypu
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzkamargit mali sme kamienky a teraz do domu uz ich nedame. narocne na udrzbu, stale sa v nich drzala vlhkost a po case zacali aj pod nohami prekazat :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzkamargit na Vašu obhajobu, nie je to zlá myšlienka, len navrhujete zložité riešenie. Sú dlažby, ktoré majú podobný dizajn, pri sprchovaní zostáva pod nohami vrstvička vody a spôsobuje pocit tepla.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
vzhľadovo super, to áno, videl som viaceré také obrázky, len kameňom úrazu je ozaj tá údržba, tá starostlivosť o to, človek keď do toho ide tak podľa mňa ešte nemá celkom jasnú predstavu, čo ho čaká, najmä nie po pár rokoch
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzkamargit hej .len medzi dlazbou mas 2-5mm skarovacky a tu by bolo podstatne viac
Odpovedať
ked chces mat pomasirovane chodidla pri sprchovani, kup si masaznu protismykovu podlozku do sprchaca. Ked ta omrzi alebo sa zaspiny, tak ju vyhodis a nebude ta mrziet, ze ta stala 20€ a aj dlazba bude cista. Inac masirovat chodidla na kamienkoch sa da aj inde ako v sprchaci, pri umyvani zubov to funguje rovnako, len je to suchy proces a a taku podlozku noie je problem vyrobit., A este ucinnejsia je velka fazula s hrachom v plochom vrecusku
Odpovedať
Tusim @trademan tu daval fotky par dni dozadu ze take robi. Dufam.dobre som napisal nick
Odpovedať
Profilova fotka
My máme v sprchovom kúte tiež kamienkovú dlažbu, síce nie okruhliaky, ale také oblejšie, ale ja by som veru nemenila, je to veľmi príjemné na tom stáť a čo sa týka údržby, áno, určite sa tam viac drží voda, ale ja to normálne raz za týžden vrámci upratovania kúpelne polejem teplou octovou vodou a vydrhnem klasickým ryžákom, všetko usadené zíde pekne dole. Je to samozrejme zašpárované. Máme tieto kamienky: https://img.dilego.pl/p/1/573/1504603...
Odpovedať
@zuzkamargit mam to vo WC a aktualne manzelka sparuje kupelnu. Do sprchaca som dal dlazbu a obklad. Pre istotu. Chcel som to aj do sprchaca a jeho zadnu stenu, ale moc neverim tomu klebru, ze by udrzal bezporovy prirodny kamen...
Odpovedať
@zuzkamargit robime to bezne, skuste sa pozriet na barwolf mosaic pm 0005 ako inspiraciuo
Odpovedať
@chmelo202 mali ste dat impregnaciu ako uvadza vyrobca
Odpovedať
@eduardgein ja som mal rovnako tie kamene na sietke, ale nie celkom pasovali do seba. Takze kamene sa otrhali zo sietky a lepili sa pekne po jednom. Impregnacia nepomoze. Na vrch idem davat tenku vrstvu epoxidu.
Odpovedať
@megdesign pred skarovanim este?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@zuzkamargit mame to doma v sprchovom kute cca 8 rokov a bez problemov. Samozrejme, ze treba udrzovat, ale ako kazdu kupelnu. Dokladne sme cistili tie spary max. 2x za 8 rokov (mama si tam zvykne odkladat kvetinace a presadzat)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?