Odvetranie kupelne a kuchyne

Pekny den vam prajem. Mam jednu otazku. Mozem odvetrat kupelnu prostrednictvom ventilatora ktory odvediem cez strop na neobyvanu velku povalu? Ta povala je cca 10x12 a v najvyssom bode ma cca 4 metre. Nechcem to tahat cez fasadu bojim sa ze casom bude spinava. To iste chcem urobit aj s digestorom v kuchyni Dakujem
Odpovedať
@stefan352 Rúry tam vedené môžu byť, ale musia byť poriadne zateplené. A vývod musí byť nad strechu, nemôžete vodnú paru vypustiť na povalu. To by vám zachvíľu zhnilo. Nezabudnite na jímku kondenzátu.
Odpovedať
@stefan352 ak je strecha s parozabranou alebo uzavreta plechova, tak potom budes pod nu len vhanat vlhky vzduch, co teda nie je spravne lebo sa ti bude kondenzovat vlhkost. Ked uz, tak vyviest az nad krytinu. Toto riesenie by bolo vhodne akurat tak pre staru skridlovu strechu cez ktoru v kuse prefukuje
Odpovedať
Strecha je plechova. nepomoze mi ani okno 50x50 ktore je na takom vyklenku a je stale otvorene?
Odpovedať
@stefan352 Vlhký teplý vzduch príde na povalu, kde sa ochladí ešte skôr, než ju opustí. Na krove môže voda skondenzovať. Možno keby bol výfuk blízko toho okienka - to by šlo. Ale načo si zbytočne kvôli tomu ochladzovať povalu a mať väčšie straty tepla stropom?
Odpovedať
@stefan352 ja by som nespekulovala a vyviedla to na fasadu. Lebo podla mna je mensie zlo trosku spinava fasada ako nahnity krov. Fasada sa da aj umyt, dnesne fasadne farby uplne v pohode s wapkou umyjes. Este aj stary brizolit s wapkou umyjes.
Odpovedať
Odvetranie kupelne mi na fasade nevadi skor ta kuchyna a mastnota toho sa bojim. Tak kupelna pojde na fasadu urcite no a ten digestor asi na strechu.
Odpovedať
@stefan352 digestor potom radsej vyviest cez strechu nad plechovu krytinu, ked uz teda musi byt. A mastnota z digestora sa ti aj tak vychyta na tukovom filtri v digestore a ten zvysok v potrubi. Mam vyvedeny uz niekolko rokov na fasadu a teda nepoznat tam nic. A to je v rohu na balkone tesne pod stropom. Zato ked som kukla po case do vzduchovodu, nechapala som :-p
Odpovedať
@stefan352 do digestora dajte kovový filter proti mastnote, ak nechcete mať mastnú fasádu. Taktiež je možné dať digestor cirkulačný a vetrať oknom - pri veľkom nápore pachov a tepla z varenia je to dokonca rýchlejšie odvetrané. Von dať odťah len z kúpeľne. Nezabudnite na spätnú klapku, aby vám do rúry neťahal studený vzduch.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@blacksr ako sa tie rury zatepluju mozte poradit? pripadne aj nejske foto pre predstavu. dakujem. chceli by sme ruru viest horizontslne vyspadovanu k odkvapu.
Odpovedať
@stavitelka8888 Napr. sklenou vlnou, pur penou...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?