Obkladačky Dots Marazzi alebo Rako Defile

Ahojte, máte niekto skúsenosti s obkladom Dots Marazzi najmä odtieň coffe s rice možno lime alebo rako defile tmavá s bledou? Neviem sa rozhodnúť, ktorá z nich je krajšia. Jedna je matná, druhá lesklá. Veľkosť kúpeľne máme 1,80 x 2,50. Som nerozhodná a rada by som počula názor na údržbu, prípadne videla fotky ako ste si to spravili. Ďakujem veľmi pekne ;-)
Odpovedať
1
2
@gabika1080 Bude v kúpeľni aj okno? Aký odtieň dverí plánujete?
Odpovedať
Okno tam nie je, lebo je to v byte :) Dvere aj nábytok plánujeme čokoládový s bielym leskom cca. alebo len biely by tam bol. :)
Odpovedať
na byte máme Dots v odtieni rice a čokoláda...
Odpovedať
Krásne, ďakujem moc. Inak ste s údržbou spokojná, dobre sa Vám to umýva? :)
Odpovedať
@gabika1080 ano bez problémov :-)
Odpovedať
A odporúčate mi dať aj viac hnedej? Neviem ako to presne skombinujem, ale chcela by som viac hnedej tak či sa tam nebude udržovať moc vodný kameň alebo špina. Ďakujem Vám veľmi pekne, moc ste mi pomohli :)
Odpovedať
@gabika1080 na tmavej je vidieť kameň na svetlej to tak nekričí. Ak máte malú kúpeľňu tmavej by som veľa nedávala zmenšuje priestor a ešte jedna rada, keď budete riešiť osvetlenie kúpeľne tak jedine studená biela,pretože pri teplej ten obklad vyzerá príšerne, úplne inak aký v skutočnosti je ;-)
Odpovedať
Určite chceme studenú farbu a to do celého bytu, lebo teplá mi nevyhovuje. Ďakujem za radu a informácie ;-)
Odpovedať
@gabika1080 aj je v kúpeľni okno, tak dosť záleží aj od svetovej strany a kedy svieti slnko a aký je výhľad z okna. Ak okno smeruje do záhrady, treba rátať s tým, že obklad sa zafarbí do zelena, ak okno smeruje na oranžový dom, treba rátať s tým, že obklad sa zafarbí do oranžova.... Ak je okno na sever, tak radšej tmavý obklad nedávať, len bledý. Do menšej kúpeľne by som doporučila tmavý obklad ani nedávať a čo najmenej vzorovaného obkladu. Záleží aj od kúpeľňového nábytku, ak nejaký bude...a tie dvere aký odtieň. Ak tmavé dvere, tak na tú stenu, kde sú dvere by som zvolila obklad v podobnom odtieni ako dvere, aby v malej kúpeľni tie dvere veľmi nerozbíjali priestor.
Odpovedať
@gabika1080 Ani sklobetónové tvárnice nechcete? My sme v byte mali a veľmi dobre nám presvetlilo kúpeľňu - mali sme byt orientovaný na juh. Ak budú čokoládové dvere, tak celú stenu kde sú dvere by som dala čokoládovú, aby tie dvere veľmi nekričali. So vzorovanými obkladmi by som zaobchádzala opatrne. Menej je niekedy viac. Vzorovaný obklad stačí ku umývadlu a dosť. Niečo na inšpiráciu www.benar.sk
Odpovedať
@gabika1080 Do bytu by som zvolila skôr lesklý obklad.
Odpovedať
@gabika1080 Ja tiež rozmýšľam nad Rako Defile. Moja kúpeľňa má rozmer cca 1,6x3,3. Dala som si urobiť vizualizáciu a vyšlo niečo také:
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ďakujem Vám veľmi pekne za rady a nápady :) Musím to nejak vymyslieť, lebo určite chcem tmavohnedú s bledou a vzorou moc nechcem iba niečo cez stred alebo uvidím. Vizualizácia sa mi veľmi páči tiež, ale ja by som chcela o niečo viac tmavej a hlavne podlahu chcem tmavú, lebo v celom byte budem mať bledú tak aspoň v kúpeľni by som chcela tmavú. Prerábame komplet celý byt tak už mám toho dosť :D
Odpovedať
@gabika1080 veľa sa dá urobiť aj s osvetlením pomocou LED pásikov. A zrkadlo veľmi pekne opticky zväčší priestor.
Odpovedať
@gabika1080 my mame v malej kupelke Dots aj s tou lime a hnedu podlahu... Nahodil som foto, pozri album: http://www.modrastrecha.sk/blog/pepe9...
Odpovedať
Wooow tak toto sa mi ozaj páči :) Veľmi ma láka tá žltá no uvidíme, ale toto ma ozaj zaujalo :) Ďakujem moc za fotky :) A evabb35 led pásiky budeme mať tiež a všetko sa dúfam dobre podarí :) Ďakujem ešte raz
Odpovedať
@gabika1080 my sme vyberali obklady do oboch kupelni naraz, ale najskor robili len velku kupelku a malu o rok neskor. Ked sme isli robit tu malu, znovu sme obehali vsetky kupelnove studiá, ze mozno vyberieme nieco iné (krajsie), ale aj po roku sme sa zhodli, ze nic krajsie sme nenasli (samozrejme v normalnych cenách - nie za 40 €/m2 a podobne), tak sme sa vratili k povodnemu vyberu :-D ...a nemas za co :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@gabika1080 my mame Rako defile, a sme zatial veeeelmi nadseni, byvame uz vyse polroka, udrzba je bez problemov, na tej tmavej dlazbe napr. nevidno kazdy vlas alebo uschnute kvapky vody, a je to take prijemne teple na pohlad. nebanujeme :-D zopar foto v mojom fotoblogu.
Odpovedať
@gabika1080 páči sa mi keď podlaha kúpeľne nie je jednofarebná. Niekde si urobia viacfarebné zóny, napríklad okolo umývadla iný odtieň ako okolo pračky, alebo v strede podlahy sa urobí tmavý štvorec a okolo neho svetlý pásik. Páči sa mi aj keď pásik zvislý napr. tmavý prechádza ešte aj celou podlahou. Takže vlastne vzor obkladu pokračuje ešte v dlažbe. Vizuálne to akoby zväčší kúpeľňu.
Odpovedať
nikdy som nepozeral cervene obklady,ale prave dots bol jediny,co by som bral :-) ..v jednom kup. studiu v pe
Odpovedať
@extrem238 Toto viem presne kde je :) a tam som to videla 1 krát a chcela som to :D heh ale nie v červenej :) @margarita Tá Vaša kúpeľňa sa mi tiež veľmi páči a teraz sa už vôbec neviem rozhodnúť heh. Ľahko sa Vám to umýva? Po sprchovaní to nezaschne a nie sú tam vidieť také kvapky náhodou? Lebo bojím sa matnej, ale zas sa mi to moc páči :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gabika1080 ja umyvam, len ked je to uz moc spinave :-D ze deti naspliechaju.... kvapky tam na dlazbe su vidiet jasne ze trochu, ale praveze je taka drsnejsia, ma strukturu a urcite to menej vidno ako na lesklej, co som videla u kamosky. zalezi aj od vody, v predoslom byvani farbila skor do hrdzava na sparovacke, tuto teraz tak cerveno...myslim, ze to Ti bude na vsetkom po case vidno, ked priebezne umyjem, nestihne sa usadit a je to ok. hod si eurom :-D ;-)
Odpovedať
@gabika1080 ahoj my mame rako defile a sme spokojni :)
Odpovedať
@curious_george a náhodou fotky z kúpeľne nemáte, lebo čím viac vzorov vidím ako to je rozložené tým lepšie :) ale netreba, ak o tu nemáte :) Ďakujem moc a už sa musím len rozhodnúť. Obe si dosť chválite tak dúfam moje rozhodnutie bude správne :)
Odpovedať
@gabika1080 nejaké fotky máme v albume, síce sú to fotky z tesne po dokončení, teda kúpeľna neuprataná, ale niečo tam vidieť :)
Odpovedať
skus pozriet u mna, zatial iba vizu ale uz sa pomalicky chystame aj k realizacii ;-)
Odpovedať
@gabika1080 čo sa týka rozloženia vzorov - doporučujem inšpirovať sa v showroomoch kúpeľňových štúdií - napr. Ptáček mal zaujímavo rozložené vzory. Takisto vizualizácie kúpeľní, ktoré navrhovali architekti sú inšpirujúce. Architekti ich mávajú na svojich stránkach medzi svojimi realizáciami.
Odpovedať
@islniecko1 veľmi pekné :) zaujali ma tam tie kocky ako to tam super vyzerá :)
Odpovedať
@gabika1080 niečo na inšpiráciu možno nájsť aj tu: http://www.koupelny-ptacek.cz/ http://www.kamark.cz/editor.php?kateg... http://www.kupelnova-galeria.sk/#!/ga...
Odpovedať
@evabb35 Ďakujem za ochotu :) ste zlatá :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?