NIe je tekutá hydroizolácia pod kachličky zbytočná?

Profilova fotka
ahojte.vcera sme sa rozpravali s obkladacmi co na idu obkladat kupelku a robit dlazbu, ze miesta kam ide dlzba aj kachlicky by sme mali este natriet tekutou hydroizolaciu...kedze sa nejedna o maly kusok ale velike plochy na ktorych uz jednu hydroizlaciu mame a na nej poter sa mi zda byt zbytocne davat dasiu vrstvu vcelku drahej tekutej hydro/5 m2 stoji cca 25e/ ale co sa tyka kupelne - stien a sprchoveho kuta ste to niekto davali?alebo je to zbytocne?
Odpovedať
Profilova fotka
@andy03 ahoj dávali sme len pod obklad v sprchovom kúte a pri vani, len tam kde špliecha (tečie) voda priamo na obklad. Pod dlažbu sme dávali len v sprchovom kúte lebo tam nemáme vaničku.
Odpovedať
Profilova fotka
Hydroizolácia v kúpeľni spĺňa finkciu poistnú a zamedzuje prieniku vlhkosti do podkladu a následných problémov so vznikom plesní v škárach, príp. aj na stenách susediacich miestností. Rozhodne by som tento jav nepodceňoval, investícia do celého zariadenia kúpeľne sa ráta rádove v tisícoch eur, takže riskovať defekt na takejto investícii kvôli pár desiatkam eur je pre mňa neprimerané riziko. K spôsobu hydroizolácie v kúpeľniach som sa vyjadroval v diskusii o kúpeľniach bez kachličiek, skúste si to nájsť.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
25e je vela v kupelni, ktora stala par tisic a v dome, ktory stal par desiatok tisic? :-. Nuz co povedat?
Odpovedať
existuje jedna výborná tekutá lepenka..je to vlastne DEN BRAVEN, ale výrobca je SOAS..a cena je o 50% lacnejšia, my ju použivame už 5 rokov a žiaden problém.vedro 25 kg Ti vystaćí aj na 10 takých kúpelok, robili sme s tým bazény a za 5 rokov žiaden problém
Odpovedať
najlacnejšia hydroizolacia pod obkladačky je stavebne lepidlo tekute Duvilax volaju to iny vyrobcovia rôzne podlatoho kto vyraba lepidlo na obkladačky .Alebo aj penetracia proti vlhku sa dava hlavne do sprchovych kutov ktore su murovane alebo zo sadrokartonu.Proti pliesni šparovania sa predavaju šparovacie hmoti z prisadami proti pliesni ktore ked nebudete udržiavat vám aj tak splesniveju.Ak mate už jednu hydroizolaciu tak si myslim že dalšia penetracia proti vlhku je zbytočna a drahá,lebo lepidla na dlažby a obkladačky obsahuju pojiva ktoreby nemali prepustit vodu po zatvrdnuti.Ked sa kupelna pravidelne vetra tak nemá čo plesniviet.
Odpovedať
dávali sme na steny murovaneho sprchového kúta a na zem pod dlažbu tiež iba v sprchovom kute ...načo by si davala všade hadam nebudeš napúštať celú kupelnu vodou :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
dobre takže aky je postup tie hydroizolacie sa davaju na ytong priamo alebo alebo sa pred tym natiahne lepidlo prip aj sieť ?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Teraz som čítala o probléme plesní ,ktorá presakuje z kúpelni do izby ,kuk na to.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?