Nejaký nápad? Rozmery kúpeľne len 170x240

Ahojte, potrebujeme poradiť rozloženie kúpeľne, chceme tam mať čisto iba Vaňu, sprchový kút a umývadlo (Šírka 170, dĺžka 240). Má niekto podobne rozmerovo riešenú kúpeľňu? Pridávam fotku no, lenže na obrázku to vyzerá dosť veľké, ale reálne ta miestnosť je dosť maličká, keď si predstavím, a čo všetko tam chcem mať.Budem vďačný za každú fotku či návrh.
Odpovedať
@dusonav my mame nieco podobne s tym rozdielom ze dvere mame na tej dlhsej strane plus sachtu. Mame vanu 70x170 a sprchovy 90x90. Myslim ze druhy navrh je najpriestrannejsi. Okno je v akej vyske? Zmesti sa ti tam este zrkadlo?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, pod oknom je zasuvka?
Odpovedať
@lenkito10 áno je lebo povodne to bola špajza
Odpovedať
@wivik áno zrkadlo sa tam zmestí, nemáš reálnu fotku kúpelne? ked tak aspom do správy poslat dakujem
Odpovedať
@dusonav za mna najlepsia tretia varianta. Maximalne vyuziva dany priestor, je to neookukane a hlavne to nevyzera ako z nudze cnost
Odpovedať
@zita19 tiež si myslím že by sa to dalo podobne spravit napriklad ako je toto
Odpovedať
@dusonav este toto bude jedina kupelna? Mate male deti? Lebo ked su alebo budu male deti tak by som isla do varianty kde k vani je dobry pristup. Ked uz nie ste v takej zivotnej faze tak ten posledny obrazok vyzera super. Aj ked ja by som to tak nechcela lebo po sprchovani by som mala vacsiu plochu na pratanie :-) Fotku poslem do spravy
Odpovedať
@dusonav ten stredný návrh mi príde najrozumnejší, ale asi aj vaňa aj sprchový bude dosť malinký, neviem či to nie je na škodu tam nasilu pchať aj vaňu aj sprchový
Odpovedať
daj tam vacsiu rohovu vanu v tej sa da i pohodlne sprchovat aj kupat... takto to bude mega preplnene...
Odpovedať
@roberttos vobec nebudu male. Sprchovy 90x90 je pohodlny rozmer a vana 170x70 je tiez uplne vpohode. Vana sa da vybrat aj hlbsia len potom kvoli odpadu moze vyjst vysoko. No a stale na tu dlzku ostava 20 cm co uplne staci na obklad aj obmurovanie vane.
Odpovedať
@wivik mne sa to zdá natalačené môj názor
Odpovedať
bud vynechat vanu, alebo sprchovat sa vo vani :D - inak to bude megantlacene. V byte mam kupelnu 150x150cm, je tam vana, pracka, umyvadlo, miesto este pre jedneho cloveka :-D Z osobnej skusenosti: velku rohovu vanu v dome sme vobec nepouzivali, aj znami takto dopadli Ked som byval v inom dome, male dieta som kupal vo velkom sprchovom kute vo vanicke.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@roberttos natlacene to tam trosku bude ale nie je to nerealizovatelne. Som ta pochopila ze sa zmesti len mala vana a maly sprchovy. My sme chceli tiez aj aj a dokazali sme to napasovat do malej bytovej kupelne. Nemame v tej kupelni vela miesta ale mame priestranny sprchovy aj vanu. Viac casu stravim v sprche ako tancovanim pred nou. :-) a to je pre mna dolezitejsie ked sa viem pohodlne osprchovat. My sa napriklad neradi sprchujeme vo vani. Ked je v hotely len vana tak si to sprchovanie neviem uzit a sa v nej len krutim a neviem sa umiestnit. Preto uplne chapem ze chce aj aj.
Odpovedať
@dusonav Mame presne rovnaky rozmer kupelní, ale mame ich 2 a v jednej je len vana a v druhej len sprchovy kut. V tvojom pripade keby to bol vacsi priestor, tak je to ok, ale sprchovat sa da aj vo vani. Dajte si ju co najsirsiu, asymetricku so sprchovou zonou, pripadne protismykovu (napr. antislip) a bude tam dostatok priestoru. Ak vsak trvate na vani aj sprchovom kute, ja by som si vybrala potom druhy variant. Trojka variant vyzera fajn, ale bala by som sa ze to bude posobit stiesnene.
Odpovedať
@kreola tiez si myslim, ja by som tam nedavala aj jedno aj druhe. Zbytocne by to bolo natlacene, radsej ako si ty napisala vanu a vec vybavena. Viacej miesta bude to aj lepsie posobit :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Vaňu pod okno, sprcha tak ako je v návrhu 2, umývadlo medzi tým. Nad umývadlom zrkadlo potiahnuté aj cez vaňu, ktoré opticky zväčší a presvetlí miestnosť.
Odpovedať
@kikaku aj tak moze ale medzi vanu a sprchu sa mu zmesti mensia umyvadlova skrinka ako keby ju dal pod okno ako v druhom variante. Ako pises tiez by som sa zamerala na to opticky zvacsit kupelnu.
Odpovedať
Profilova fotka
@wivik ano, ale načo je komu veľká skrinka v malej kúpeľni? Vyjde tam v pohode 60, možno aj 80ka a po celej dĺžke zrkadla môže byť polička. Ale aj variant 2 je fajn, dalo by sa tam urobit nieco podobné, neviem ako vysoko je ale to okno. Ideálne by som dala vaňu pod okno so sprchovou stienkou a umývadlo niekam na tej ľavej stene, keby to bola moja kúpeľňa :-D
Odpovedať
@kikaku prepac ale tu si dovolim trosku nesuhlasit :-). Myslim ze je jedno ci je kupelna velka alebo mala, vacsia skrinka sa vzdy zide. A v malej kupelni treba vyuzit kazdy cm. V tvojom variante vychadza medzi vanou a sprchou 80 cm ale este tam nema obklady co nejaky cm zoberu z priestoru. V mojom variante vedla vane je 100 cm tak by sa tam mohla zmestit 90 cm skrinka. U mna by jednoznacne vyhrala vacsia skrinka :-) . Teraz mam v kupelni pri umyvadle aj nad vanou policky a najradsej by som ich zrusila. Len tam na vsetky veci sada prach. Ale to uz samozrejme ako komu vyhovuje viac.
Odpovedať
Profilova fotka
@wivik tak to už záleží od používateľa 😊 V mojom prípade sú spodné skrinky takmer prázdne, mám tam max. náhradné uteráky, skôr využívam priestor nad umývadlom, buď poličku alebo zrkadlovú skrinku, kde mám všetko (odličovanie, kefky, fén a pod.). Keby som to mala brať z môjho pohľadu, priestor nad umývadlom využijem viac ak mám umývadlo na ľavej stene, v prípade že bude osadené pod oknom tak tam toho miesta moc nemám.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
@dusonav trosku som sa s tym priestorom pohrala a asi najviac sa mi pozdava ked je umyvadlo pri dverach. Vtedy sprchovy aj vana mozu byt vacsie. Ale to uz zavisi k comu viac inklinujete.
Odpovedať
Profilova fotka
Rozhodne najblizsie k dveram umyvadlo, aby ak bude mokra podlaha po kupani a niekto si len pojde umyt zuby nemusel prejst cez to mokre ( ak sa dokladne nevytre podlaha).
Odpovedať
@wivik zas taku námahu ste si s tým robit nemusela ale dakujem :) je to ozaj malinky priestor, budem musiet čosi vymysliet alebo prípadne zrušim sprchový a nehám len vaňu, kedže druhá kúpelňa v manželskéj izbe bude len zo sprchovým..ked to bude raz zrealizované prídam sem fotku ako sa sa nakoniec rozhodli :)
Odpovedať
som velky fanusik, pre mnohych zbytocnej, kombinacie vana+sprcha, ale v tomto priestore by som sa tej sprchy vzdal aj ja. obzvlast ak je este jedna kupelna so sprchou.
Odpovedať
Profilova fotka
@dusonav podľa mňa to budete mať úplne v pohode a tá druhá varianta je z nich najrozumnejšia a najpraktickejšia, plus aj využitý priestor .)
Odpovedať
Profilova fotka
Pre mňa osobne tretia verzie určite nie. U nás sa využíva hlavne sprcha a v takomto rozložení by to znamenalo večne zašpliechaná aj vaňa, takže dvojitá práca pri čistení... :-/
Odpovedať
Tu tretiu moznost jedine, ze si to budes zakazdym upratovat sam 😃😃😃 asi by ma slak trafil, uplne najhorsie riesenie. Takze bud c2, alebo ako pises dajte iba vanu, ked sprchac bude v spalni
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?