Navrh kupelne rady

Profilova fotka
Dobry vecer, prosim rady ci postrehy ohladne rozmiestnenia kupelne? Pripajam dva navrhy. Bude 2-umyvadlo, vana sa na stenu so skrinou nezmesti, zostava tam uzky priechod cca 60cm. Vana po obmurovani bude mat cca 210-220cm. Nie som si uplne ista tou vanou pod oknom, vyliezat hore otvarat okno, murik medzi vanou a wc bude vysoky ako stena sprchoveho kutu. V druhom navrhu neviem ci ten vstup nebude stiesneny ak vana pojde do priestoru meter, tiez by sa potom asi dvere mali otvarat smerom k vani. Okna budu na sirku, od dlhych som upustila nakolko v bungalove ich ma vacsina zatienene. Dakujem
Odpovedať
Z týchto variantov skôr ten prvý. Máš peknú veľkú kúpeľňu. Za mňa škoda ju rozdeľovať múrikmi. Tiež mi je ľúto, že si sa vzdala okna na výšku. Ak ho chceš, pri tomto usporiadaní by sa mohlo dať. A určite sa dá vymyslieť aj lepšie.
Odpovedať
Profilova fotka
@zltalienka nechcem aby bolo z dveri vidiet rovno do sprchoveho kuta a vsetko natlacit na jednu stenu susediacu so spalnou. Sprchac 1m+10cm priecka+ 2,2m vaňa a na wc by tam zostalo 70cm. Dlhe okna su krasne ale je pravda ze na tej stene by bolo jedine, tiez stale zaluzie mat zatiahnute, alebo zatahovat ich stale. Tym ze je to bungalov tak neviem ci chcem aby mi tam niekto kyval kym sedim na wc 😄
Odpovedať
Profilova fotka
@zltalienka ale teda ja som tiez skor za prvy, vacsina zien za prvy a muzske osadenstvo ktore neumyva okna za druhy 🙂 v tom prvom by bolo miesto aj na to dlhe okno keby nahodou 🙂 ako mne sa to velmi paci ale prakticky...
Odpovedať
@san_sandra jasné. Keď nebude rekuperácia, okno sa bude otvárať často. Verzia 2 mi pripomína internátové sprchy
Odpovedať
@san_sandra za priečku na jednu stranu wc, na druhú sprcha. Ibaže by bolo potrebné trochu zväčšiť kúpeľňu, lebo 1m široká vaňa nevojde.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, druhy variant, zariadila by som to tak isto. Okno nad vanu daj take, aby si nan dociahla. Postav sa k vani, naciahni ruku a v tej vyske si daj klucku a teda okno. Ak mas nad 150cm, tak to pojde. Existuju aj systemy otvarania okna vo vyske pákou.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkito10 hej ale pri 1m vani ak mas mat klucku vo vyske 150cm tak okno je ovela nizsie a to bude zaprskane od vody, vo vani sa ja sprchujem. A aby som nemala rovno prsia v okne 😄 @zltalienka neda sa zvacsovat a ani nechcem, aj takto mi to pride uz dost velke.
Odpovedať
Profilova fotka
Sprchovat sa budes v svojej sprche, po kupeli sa sprchujes nastojaka? Tak okno s pákou.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkito10 sprchujem sa po sediacky vo vani. Sprchovy kut je pre muza. Za mna je sprchac zbytocnost.
Odpovedať
@san_sandra druhú kúpeľňu mať nebudete? Na nákresoch je vidieť za stenou kúpeľne druhú zrejme vaňu... tá je pre koho?
Odpovedať
Profilova fotka
@zltalienka budeme, ta je v spalni
Odpovedať
@san_sandra aha. A kto sa tam bude sprchovať, prípadne kúpať, keď sprchový kút pre manžela je v tejto kúpeľni a aj vaňa pre Teba je v tejto kúpeľni?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@san_sandra ešte taká možnosť by bola. Vaňa by mohla byť aj rohová, keď chceš čo najväčšiu. Okno už aké chcete.
Odpovedať
Mne sa páči variant 2, ale ruší ma ten múrik za umývadlami, ja by som dala 2 umývadla na zadnú stenu, tiež mi príde zbytočné tak pekný priestor deliť múrikmi v strede miestnosti + tá celá veľká časť pred WC je zbytočne nevyužitá na tom druhom návrhu.
Odpovedať
Profilova fotka
@zltalienka rohovu vanu v ziadnom pripade, nepaci sa mi to, zle sa udrziava. Taktiez sa takto zmensuje sprchac a voda bude spliechat von, dvere nebudu, bude walk in. Preto som trvala na sprchaci z kazdej strany aspon 1,80m. A kto sa bude sprchovat v tej druhej spalnovej? No po radovankach sa mi nechce nahej lietat po chodbe a striehnut ci tam nie su deti, ich kamarati a pod. 😉 @katrinka8 tam je sprchovy kut 🙂
Odpovedať
tak toto pouzijem ako vysvetlenie, ked sa bude niekto pytat, naco su komu dve kupelne, pobavilo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobrý deň, poradili by ste nám rozloženie v kúpeľni. Uvažujeme len nad vaňou, umývadlom, wc, nejakými skrinkami. Sprchový kút nie. Je to ale podkrovná miestnosť s balkónom aj oknom s rozmermi 404cm x 200cm. Jedna stena dole pri dverách je spoločná s izbou, tak by som nechcela dávať umývadlo kvôli hluku. Ďakujem za návrhy.
Odpovedať
@monka258 na tu stenu spodnu by som dal skrinky, ked teda je spolocna aby nebolo pocut. Nalavo hned pri vchode do kupelne by som dal umyvadlo, nech to je hned pri sebe a pri to vanu a oproti kde mas zakreslenu vanu, tam by slo wc.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?