Navrh kupelne-co by ste zmenili?

Dobry den, rad by som si precital nazory skusenejsich na moj navrh 2 kupelni, ktore planujem na spodnom (mensia so sprchovym kutom) a vrchnom (vacsia s vanou) podlazi domu. Co by ste zmenili?
Odpovedať
1
2
Rad by som poprosil o radu najma od @durim, @atlaska, @blacksr :) dakujem pekne.
Odpovedať
Este dodam, rozmery miestnosti: - spodna kupelna: cca 2,7m x 1,8m - vrchna kupelna: cca 2,8m x 2,5m
Odpovedať
Plus co sa tyka vane, je tam planovana typicka jednoducha sklenena zastena, kedze program nic take neponukal, naznacil som to tymto nie velmi sikovnymm sposobom :) dakujem za porozumenie.
Odpovedať
Ozivujem temu, nejake rady?
Odpovedať
Profilova fotka
@marecek1402 ak sa môžem tiež zapojiť na obrázku vyzerajú dosť malinko tie kúpeľne a myslím že tie návrhy sú fajn a nevedela by som tam asi nič pomeniť. Ale predsa len nerozmýšľal si že by si dal práčku do tej hornej kúpelky ktorú máš väčšiu?
Odpovedať
@lydusia dakujem za reakciu. Ano, kupelne nie su velke. Nad tou prackou vo vrchnej kupelni som rozmyslal, ale manzelka zvazila, ze je jednoduchsie chodit s mokrym pradlom z dolnej kupelne vesat von ako po schodoch z hornej kupelne. No a ked to pozehli, deti a ja si veci vynesieme hore uz kazdy sam, takze preto sme to dali takto.Dufam, ze to dava zmysel :)
Odpovedať
v spodnej, kde je sprchový kút by som nemenila nič, prípadne by som dala poličku nad pračku a v hornej kúpeľni s vaňou, taktiež by som sústredila poličku nad seba, hneď vedľa dverí a tým pádom by mi pri okne vzniklo viacej miesta.
Odpovedať
Profilova fotka
v tej hornej by som pouvazoval nad posunutim umyvadla viac k dveram a zbavil by som sa jednej skrinky, ak to teda vasa predstava dovoluje
Odpovedať
@cecinar44 dakujem za reakciu.a naco by si vyuzila to miesto pod oknom?
Odpovedať
@marecek1402 kose na spinave pradlo mate kde vymyslene? alebo to je to vedla pracky? a susicku zjavne neuvazujete, alebo casom ano?
Odpovedať
@lenka_21 toto prosim :)
Odpovedať
@zuzka60 ano kos je planovany vedla pracky, susicku neuvazujeme zatial, mozno casom, no mali by sme na to uz teraz mysliet. dakujem za tip :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@marecek1402 miesto by som využila buď na zavesenie uterákov, župana, alebo ešte ma napadlo, dať vanu pod okno a sprchový kút samostatne (buď vedľa vane, ak by tam vošiel, alebo vedľa wc).
Odpovedať
@cecinar44 dakujem, no toto je tiez tema pre nas, ze ci tam nedat este jeden sprchovy kut, ale zdalo sa nam to zbytocne, ked je uz dole.
Odpovedať
@marecek1402 tak chapem vas navrh ;) A teraz moj, so susickou :) Vymenit umyvadlo s prackou, t.j. praciu "sustavu "dat do toho rohu pod oknom. Otocenie dvierkami ku sprche. Mozete uvazovat nad 2 sposobmi, bud susicku na pracku, co sa bezne robi, vtedy vam vedla vyjde este priestorna "pricapnutie" skrinky, kde dole je kos na pradlo, hore policky so vsetkym kupelnovym neporiadkom od praskov na pranie az po natacky, strojceky, nahradne mydla a pasty....... Druhy variant, vedla seba pracku so susickou, hore vznikne krasna plocha, nad to zavesnu skrinku na tie somarinky, sirka 120 je dostatocna, zmesti sa tam dost. Pripadne zadvihnut pracku a susicku o taky podstavec cca 30 cm...supliky na pradlo, prasok.. Ako, pozeram sirku kupelne, zostane krasny priestor aj na umyvadlo, nemusi byt natlacene moc do rohu a je hned pri dverach, cize to co je najviac vyuzivane je najnlizsie k dveram. Co ty na to ?
Odpovedať
@zuzka60 dakujem, ale neviem si predstavit ako by isla susicka na pracku ked tam je to okno a keby idu vedla seba pod okno, tak zase tam nevyjde skrinka nad to kvoli oknu. ci zle si vysvetlujem ako si to myslela?
Odpovedať
@marecek1402 môj názor, je lepšie mať sprchový kút samostatne, ako vo vani. Nebudú v nej prekážky, bude sa lepšie čistiť a bude lepšie pohodlie :) a sprch. kút by som dala len takú sklenú zástenu a vyspádovavnú podlahu (žiadna vanička)
Odpovedať
@marecek1402 to este nikto nezamuroval ? Zartujem, prehliadla som to ;) Hm, no to je dost pritazujuca okolnost....a jaka mudra som sa robila... tak skusim porozmyslat, mozno sa ozvem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@marecek1402 Zdravím. Pôvodne som vám chcel navrhnúť dosku na celú šírku steny kde je umývadlo. No pri štandardnej práčke a sušičke by vám zostalo iba 30 cm medzi sprchovacím kútom a doskou. Čo je veľmi málo. Takto ako to máte, to má logiku a bude to určite fungovať. Vstup do sprchy dajte iba zo strany od dverí. Smerom k umývadlu to nemá zmysel. Tak budú môcť byť väčšie. A zároveň sa vám celé tá strana uvoľní a môžete tam dať skrinku podľa potreby. Jediné čo by som asi trochu pozmenil, je že by som so sušičkou počítal už teraz a ten pult, či obostavbu spravil širokú tak 125cm. Ešte stále vám zostane 1,55m a to by malo stačiť na umývadlo a skrinku. Takto sa vám tam zatiaľ bohato zmestí kôš na prádlo a neskôr to nebudete musieť riešiť. Nezabudnúť na dve zásuvky, prívod vody a odpad. Kôš potom môžete vymeniť za nižší a širší a dať ho pod umývadlo. Ja osobne by som však dal zrkadlo čo najväčšie, možno aj na celú šírku tej steny. A to z viacerých dôvodov. Stojí to skutočne pár doslovne korún, ak to kúpite priamo u sklenára, neuveriteľne to presvetlí a zväčší tú kúpeľňu a ako hovoria dnešní mladí, je to cool. A taktiež nie je problém, aby do neho sklenár vyrezal otvor na tú nástennú skrinku. A ešte taká drobnosť, nezabudnite na vešiaky na župany a osušky vedľa rebríka. K veľkej kúpeľni. Tento návrh tiež vôbec nie je zlý. Tu by som však tú dosku v tomto návrhu dal. Na ňu dal dve samostatné umývadlá. Získali by ste tak tak obrovský odkladací priestor a možnosť mať toľko "šuflíkov" v skrinkách pod ňou, že by ste nepotrebovali miesto na veci do kúpeľne v inej skrini. Dĺžku 2,8m mnohí nemajú ani na kuchynskú linku. Tento variant má tú nevýhodu s vaňou so zástenou čo tu už bolo spomínané. Riešením by bolo dať batériu na ľavú stenu a tak by sa dala zástena sklápať smerom k čelu vane. Tým pádom by bol prístup po celej dĺžke vane. Ostatné je OK. Priestor na wc je luxusne veľký. Nezabudol by som inštalovať bidetovú spršku, či už vpravo alebo vľavo. Fajn vec. Alebo to celé spraviť úplne inak. K tomu sa ale ešte vrátim.
Odpovedať
Profilova fotka
Prečo uvažuješ nad normálnou vaňou? Rohová nepripadá do úvahy?
Odpovedať
@durim dakujeme velmi pekne za hlbkovu analyzu :) so vsetkymi navrhmi suhlasim, vsetko co ste napisali mi dava zmysel aj v jednej aj v druhej kupelni a tak nejako som si to aj ja predstavoval. To zrkadlo je velmi dobry napad. Este raz dakujem. Co ste mysleli tym, spravit to cele uplne inak?
Odpovedať
@peterpak nie som fanusik rohovej vane
Odpovedať
@marecek1402 to ti verím že nie si, môj muž chcel veľmi rohovú vaňu do kúpelne ale hneď som ho s tým nápadom zrušila. Pokiaľ sa nám zmestí normálna, tak bude normálna. Tá rohová by príde zbytočne len veľká a pritom plocha na kúpanie je malá
Odpovedať
Profilova fotka
@marecek1402 možno je to trošku škoda ;-)
Odpovedať
@hanuscha rohova je cisto len o dizajne. Najlepsi je aj tak sprchovy kut:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@karcika8 to je vec vkusu a nazoru. Su ludia ktori maju radi vo vani ten relax a ten si clovek v sprchovom teda naozaj nedopraje :-)
Odpovedať
Profilova fotka
nič by som nemenil
Odpovedať
Profilova fotka
jedna rada z vlastnej skúsenosti, nedávať umývadlo na stenu, za ktorou je spálňa, ten kto vstáva skôr budí spáča
Odpovedať
@marecek1402 v malej kupelke by som dala pracku a susicku na seba a dala spravit u stolara nejaky nabytok aj so vstavanym umyvadlom aby si vyuzil ten kut pod oknom a vedla pracky vysoku skrinku vrch na uteraky a spodok vyklopny ako kos na spinave pradlo. Na vrchnej by som iba doporucila vymenit otvaranie dveri. Nech nevidis wcko hned ako vojdes. Inak pekny navrh..
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj @marecek1402 .... Ja by som malú kupelku asi celú prehadzala :) sprchovy kút by som dala tam kde je okno - aj môj moji rodičia to tak majú a nevidím v tom nejaký problém - väčšinou je okno na ventilacku otvorené a keď sa niekto ide sprchovať len si okno zatvorí a po sprche otvorí ... Lepšie sa aspoň odvetra odtiaľ vlhkosť a keď nebudeš mať sprchac po strop aj cela kúpeľňa sa prevetra ... Tým pádom ti zostane miesto vedľa sprchacu na práčku a možno časom susicku na ňu ako sa to teraz dáva ... Nebude zavádzať okno ... A umývadlo by som dala miesto práčky a vyjde ti skriňa pod aj nad umývadlo ... A na ňu zrkadlo alebo len veľké zrkadlo :) takže tak to je len môj názor :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?