Namontovanie závesného wc

ahojte, potrebovala by som zistiť. Máme doma geberit namontovaný a v stene mám teraz vlastne väčšiu a menšiu rúru alebo ako by som to nazvala a dve také tyčky. ( lajicky povedané. ) Máme už kúpený záchod a viem, že ten sa nasunie na tie tyčky ale čo ďalej? Potrebujeme ešte niečo na správne namontovanie? Niekto mi povedal, že už len šróby a matky na uchytenie a iní zase, že nejakú gumu ešte. Ale chceli by sme to teda namontovať ale prosím Vás čo teda všetko ešte máme kúpiť a kde sa to dá kúpiť? V niektorých obchodoch keď chcem niečo ku geberitu tak mi povedia, že to nemajú lebo geberity nepredávajú. Ďakujem pekne. Ospravedlňujem sa, že pre niekoho to asi je blbosť ale radšej sa opýtam teraz ako keby sme to zle namontovali.
Odpovedať
Uz si to presne nepamatam, ale vsetko by ste mali mat. Treba napojit vodu a odpad, na to su tam pribalene "rurky", ktore treba na mieru skratit aby sadli. Nezabudnut namazat tym mazlakom vodarskym alebo indulonou. Dotiahnut matky a je. Skoro by aom zabudol, medzi zachod a obklad sa dava taka pena na tlmenie hluku, potom sa zreze podla obrysu misy a dookola zasilikonuje. Ziadna veda.
Odpovedať
@aliss2 Keď zo steny trčia dve tyčky, sú to skrutky, ktorými sa prichytí misa na stenu. Dĺžka sa nastaví podľa misy tak, aby po zaskrutkovaní matkiek netrčali skrutky zbytočne pod misou a dali sa na ne nasunúť plastové krytky, ktoré sú súčasťou balenia. Súčasťou balenia je takisto tenšia biela rúrka na prívod vody z nádržky do misy a druhá čierna rúrka, na odvod vody z misy. Na bielej rúrke je čierna gumená manžeta zvonku, na čiernej je manžeta zvnútra. Skrátiť rúrky namieru je celkom jednoduché - nastrčíte rúrky na misu, zarovnou keramikou preložíte napr. latu a na rúrky urobíte čiarku, potom rúrky dáte z misy dolu, strčíte ich do závesnej konštrukcie a popri stene urobíte ďalšiu čiarku. Rozdiel čiarok bude napr. 2 cm... tieto 2 cm potom odrežete z konca rúrok. Medzi misu a stenu ide, ako písal kriloter, penová podložka, ktorá nie je súčasťou balenia, ale kupuje sa väčšinou s misou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?