Najmaksie uteraky

Kde sa daju kupit absolutne najmaksie uteraky? Take jemne, nie tie s tvrdymi vlaknami.
Odpovedať
Staci ich susit v susicke pradla a vsetky uteraky budu makke.
Odpovedať
uteraky nemaju tvrde vlakna,to robi susenie,ak ich das von aj tie najmaksie stvrdnu,fakt len susit v susicke,vlastna skusenost
Odpovedať
skus tie rýchloschnúce... napr. http://www.hudysport.sk/outdoor_utera...
Odpovedať
@arkadius111 pripajam sa k nazoru, ze postacuje susicka :) avivaz a susicka zjemnia uz aj "stvrdnute" uteraky :) a aj tie najmaksie po case susenia bez susicky stvrdnu...
Odpovedať
@kikuleenka Ja som nedavno kupovala take drahsie uteraky a predajca ma upozornil na zakaz pouzivania avivaze, pretoze potom sa vraj kvoli nej uvolnuju z uterakov vlakna.
Odpovedať
@zarrinka presne tak a vlakna sa nicia a stracaju savost. Navyse su uteraky plne chemie a avivaz do susicky vobec nepatri.
Odpovedať
Profilova fotka
@arkadius111 @kikuleenka Súhlasím s @zarrinka, aviváž sa na uteráky používať nemá, po čase totiž o.i. "zasmradnú". Súhlasím aj so sušičkou, ale nie každý má možnosť ju mať. V starom byte som na ňu nemala priestor, teraz ju nedám za nič...Ak môžem odporučiť firmu tak je to https://www.grenoo.sk/. Ja ich kupujem v jednej malej predajničke u nás a uteráky sú úžasné...
Odpovedať
@zarrinka toto je ten problem ze clovek moze kupit aj neviem ake drahe makke uteraky ale co z toho, ked potom na ne pouzije avivaz??! :(
Odpovedať
@natalka13 neviem aku susicku mas ty, u mojej aj vyrobca uvadza, ze avivaz je mozne pouzivat podla odporucani jej vyrobcu, t.j. ziadne obmedzenia zo strany susicky @martin106 @ajka_k @zarrinka vsetky, aj 10 rocne uteraky, mam uplne makke, tak neviem, o com pisete...ja s tym problem nemam ziaden.
Odpovedať
Jj jedine sušička. ..
Odpovedať
@kikuleenka zaleptavaju sa filtre, prehrieva sa kompresor, znizuje sa tym ucinnost susicky. Ale kto chce nech avivaz pouziva, kopa chemie pricom ju vobec netreba. do susicky su urcene papieriky,nie tekuta avivaz.
Odpovedať
@natalka13 nerozumiem ti asi, ja do susicky avivaz nedavam, avivaz davam na pradlo v pracke a je to v sulade s odporucanim vyrobcu susicky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
tusim som prva, ktora ma rada aj take tvrde, save uteraky :) takze v tomto neporadim mna by zas zaujimalo, kde sa daju kupit kvalitne uteraky a kuchynske utierky, ktore vydrzia x prani... dakujem
Odpovedať
@kikuleenka snažia sa ti povedať že aviváž nie je nutnosť. Tak ako tu v tejto diskusii nepoužívajú baby aviváž, tak ani ja vo svojom okolí nepoznám nikoho kto by ju používal. Dôvodov je viacero: - niekto má citlivú pokožku - je ťažko odburateľná, čističky odpadových vôd si s tým neporadia, tak ako voľakedy si nevedeli rady s pracími práškami keď ešte obsahovali fosfáty - mali mále deti, tak prestali používať aviváž a už sa k nej nevrátili - niekto to nekupuje zasa kvôli finančnej situácii, považuje to za mrhanie peňazí - pri niektorých textíliach výrobcovia zakazujú používať aviváž - taktiež pre alergikov sa neodporúča používať aviváž - niektorý používajú na zmäkčenie starý dobrý ocot
Odpovedať
ja mám rada zase tvrdšie uteráky :-) nie úplne, ale aj kvoli krásnej vôni dávam trošku škrobu ;-)
Odpovedať
@kikuleenka aku ma susicku? Lebo pradlo s avivazou sa fakt nema davat do susicky. Zanasa ju to a navyse fakt utierat mokre telo takou chemiou? Naco? @pralinka86 niesi sama, aj ja mam rada tvrde uteraky, hlavne dobre save a to zo susicky teda niesu, vyhovuju mi hrube hunate naj su priamo z USA, to su fakr mega osusky.
Odpovedať
@atlaska tu najvyssiu AEG radu. V navode to presne stoji tak, ze avivaz mozte pouzivat podla navodu vyrobcu. Je mi jasne, ze to nie je ekologicke atd. atd., no kazdy mame nejaku tu "uchylku" - u mna je vonave pradlo nevyhnutnostou a zatial jediny prasok, co mi vonia je Ariel uz neviem ktory, tak pri nom avivaz nepouzivam ani ja, susicka makkost zabezpeci dostatocne. Ale pri inych praskoch jednoducho musim vonu riesit (mama pravala bez avivaze a s malo praskom, pradlo nam nikdy nevonalo a ja som ostatnym detom vo vonavych veciach zavidela, tak si proste riesim deficit z detstva...) @stastnyjim aj ja pouzivam aj ocot na zmakcenie vody, aj dieta mam a periem mu zvlast, napriek tomu, ze nie je alergik (prave z dovodu zbytocnej chemie, ale tou je aj prasok, ci? Uz som som skusala aj mydlove orechy kvoli malej, ale prd vyprali). Islo mi skor o tvrdenia, ktore sa nezakladali na pravde...nemam rada, ked ludia zovseobecnuju nieco, co plati iba u nich. S tvojimi tvrdeniami plne suhlasim.
Odpovedať
@pralinka86 Mam tiez rada tvrde uteraky, susene na priamom slnku. Dobre ako peeling a este ma aj dobija energia zo slnka :-)
Odpovedať
@arkadius111 Tie čo obsahujú bambus, sú jemnejšie. Sú tam s rôznym percentuálnym zložením. http://www.praktiktextil.sk/UTERAKY-O... @igigi Fú, malý syntetický uteráčik (40x80) za 15 €. =-)
Odpovedať
@arkadius111 http://hobby.blesk.cz/clanek/hobby-hr...
Odpovedať
@kikuleenka tak samozrejme aj prášok, ale čo sa týka ekológie, tak sú už bez fosfátov, ktoré boli zákazané pred mnohými rokmi, taktiež sú už koncentrované, čiže stačí menšia dávka a preto sú aj v menších obaloch. A takisto už je široká ponuka eko prostriedkov na trhu, napríklad ma napadli 2 český výrobcovia eko prostriedkov Feel Eco a Qalt Rakovník. Čiže aj veľký hráči ako Henkel (Persil, Silan, Pur, Somat...) alebo Procter & Gamble (Ariel, Bonux, Tide, Lenor, Jar...) sa musia prispôsobovať aby nestrácali spotrebiteľov, ktorý hľadajú čo najmenej chémie. Napríklad od tohto roku je Somat úplne bez fosfátov. O tých mydlových orechoch som čítal test, ale nemali žiadnu účinnosť prania, resp. takú ako keby sa pralo v čistej vode na 40´C.
Odpovedať
ja mam uteraky aj zupany vossen a sme spokojni - mame ich dlho, su maekkunke , uzasne saju...
Odpovedať
@edita56 zle si hľadala, napr. v decathlone majú za 10€ 110*175cm, čo sa mi moc malý nezdá... Treba skúsiť, na kempovanie ideálny. Rýchlo vyschne, je jemný výborne saje.
Odpovedať
@dai tiez nad nimi uvazujem alebo este niekto z praxe poradte znacku kvalitnejsich uterakov,lebo fakt je,ze tie lacnejsie sa mi neosvedcili a ja casto periem
Odpovedať
Uteraky smirglovateju z kombinacie vyzrazaneho vodneho kamena z prania a avivaze. Samozrejme k tomu pomaha aj nizka teplote pri prani. Treba ich prat na vyssich teplotach, aspon raz za cas. Nepouzivat avivaz, lebo obaluje vlakna a znizuje ich savost a vyzrazany vodny kamen odstranovat bud vyvarkou v octe alebo pouzivat ocot miesto avivaze pri kazdom prani. Aj lacny uterak z beznej strojovej bavlny pri spravnom osetrovani ostava hebky, savy a nezatuchnuty. Ani uterak z rucne zbieranej (dlhovlaknovej) bavlny neostane hebky, ked sa s nim nebude pekne zaobchadzat. Vplyv susicky posudit neviem, nemam. Ale uteraky mam hebke, save a nezatuchnute. Aj tie najobycajnejsie, aj stare komunisticke aj nejake premiove z akcie v Tescu. @maria123 moje uplne najlepsie osusky su z Lidla. Ale maju rozne gramaze (hrubku a hustotu materialu), treba si ustriehnut tie s vysokou gramazou. @igigi tie outdorove mikrovlaknove su famozne. Neverila som kym som neoskusala. Mam v plane kupit, len musim najst primerane velky format.
Odpovedať
@igigi Ja som nič nehľadala a ani nehľadám. Len som klikla na tvoj odkaz. Ja osobne by som sa do syntetiky neutierala.
Odpovedať
Profilova fotka
....sušička, alebo prať v mäkkej vode
Odpovedať
@pralinka86 ja kupujem utierky hrubé kvalitne v KIK, nemajú ich vždy, ale mávajú... Aj pekne moderne vzory... :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?