Murovaný sprchový kút v paneláku

Profilova fotka
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či niekto z Vás má skúsenosti s murovaným sprchovým kútom v paneláku. Chceli by sme starý sprchový s vaničkou prerobiť na murovaný, ale zatiaľ som to u nikoho v paneláku nevidela. Je to náročné na realizáciu?!
Odpovedať
Ak mate dost miesta, tak s tym nebude ziaden problem, predpokladam, ze budete stavat jednu, max dve bocne steny.
Odpovedať
Ahoj ja som robil sprchovy kút 100x100 a iny ako murovany son nikdy nechcel
Odpovedať
da sa urobit murovany kut v panelaku, nemal by s tym byt problem. hrubka betonu medzi jednotlivymi podlaziami by mala byt cca 40 cm, takze kanalizacia sa da zasekat. treba len sikovneho vodara, aby to vedel vyspadovat a pripojit do stupacky pod urovnou vasej podlahy @mary1611
Odpovedať
Ja som si dal urobit murovany sprchovy kut v klasickom panelaku 3-izb. Ma rozmery 90x180 a som velmi spokojny. Vstupny schodik ma cca 30cm, kvoli spadovaniu to muselo byt cele dvihnute. Vlastne kupelna je kocka v rozmeroch 1.8x1.8. V prvej casti je umyvadlo a pod nim skrinka a druhu cast uz rozdeluje YTONG (oblozeny obkladom) a teda tento zvysok tvori sprchovy kut.
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem za reakcie, mame teraz klasicky sprchovy kut s vanickou, len zacina robit problemy (praskol a pod.) takze to chceme takto poriesit, uz len niekoho dobreho najst kto to urobi.
Odpovedať
Profilova fotka
@sudo19 vyzera to super! a mate aj nejaku sklenenu stenu, resp. dvere?
Odpovedať
@mary1611 Dakujem, Nie, ziadne dvere nie su. V podstate ten deliaci mur ma 110cm a teda vstup ma 70cm, plne otvoreny. Bal som sa ci nebude voda spliechat von, ale vobec. Este ani jeden krat sa mi nestalo, ze by bola voda mimo sprchovej plochy. Bezne voda na podlahe siaha asi len do polovice sprchoveho kuta od baterie. Udrzba uplne easy, tak cca kazdy druhy tyzden vylejem vodu s troskou sava na podlahu a prejdem to mopom. Necham posobit nejaku pol hodinu a potom splachnem. Uz je tomu 7 mesiacov a stale vyzera ako novy :) Navyse podla mna taketo dielo vychadza aj financne menej ako sprchovy kut s vanickou.
Odpovedať
Nejde mi editovat prispevok, ale chcel som este doplnit, ze schodik, respektive vstup do sprchove kuta je rieseny tak, ze uz zo strany sprchoveho kuta je ten schodik este o asi 3 cm vyvýšený.
Odpovedať
Profilova fotka
@sudo19 dakujem za informacie, pomohli k predstave ako by sme to mohli urobili! :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
@sudo19 ahoj mozem poprosit nazov tej hnedej dlazby alebo obkla ...vopred dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?