Murovaný sprchový kút v Arcon 9

Mate niekto skusenost so zakladnym vymodelovanim priestoru v tomtom programe? Ide mi najme o to ze v danom programe neviem nastavit roznu vysku stien (murovany sprchovy kut nieje az po strop), umiestnit pult na umyvadlo, pripadne murovane policky v urcitej vyske od podlahy. Program rozlisuje len veliciny typu: vyska stropu, vyska izby, vyska poschodia. Alebo sa tieto prvky len modeluju samostatne ako objekt a potom len vsadzaju do priestoru? Pokusam sa vytvorit si vlastnu vizualizaciu kupelne a WC. Do Arcon 9 sa da naimportovat obklad od RAKO (Defile) cez Tiler, preto tento program.
Odpovedať
@alpha ahoj moc dávno som s týmto programom robil a to máš stiahnuté s internetu? pokial hej a nemáš orig. licenciu tak mne sa zdá, že ti nepôjde cez ten tiler vložiť dlažbu do arconu. to šlo len v originály .
Odpovedať
@raz0r1911 Tam som sa este ani nedostal. Len som chcel na zaciatok vymodelovat steny a pod. Ako vyrazne komplexnejsi ArchiCAD som precitol za tyzden a bez problemov som si tam vymodeloval cely byt do najmensich detailov. Ale Arcon 9, tak to je ina kava.... Inak zaujimavy nick 'raz0r1911', ciastocne sa hodi k teme ;)
Odpovedať
@alpha skušal si ViSoft je jednoduchejší . Ja so trochu robil v tom arcone ale je to dosť zlozitý program a este to bolo cca 8rokov dozadu a mozno to bola aj starsia verzia Arconu . A dakujem :-)
Odpovedať
@raz0r1911 Praveze skusal a prave on ma donutil hladat nieco ine. Je pravda ze som mu nevenoval az tolko casu ako Arconu... Ovladanie malo tiez velmi daleko od intuitivna. Skusim ho este raz. Viem ze sa tam dali tiez impotovat obklady od roznych vyrobcov, ale tusim nie od RAKO.
Odpovedať
ono v originalnom programe sa da spraviť fotka a vložiť do Visoftu ale aj Rako by tam malo biť mne sa zda že sme ho tam mali.
Odpovedať
Konecne som pochopil ako v Arcon 9 vymodelovat murovany sprchovy kut, policku a pult na umyvadlo :-) Pre murovany sprchovy kut treba zvolit: "Spodni pruvlak" ikona hned pod ikonou "Konstrukce sten", ide o konstrukciu objektu podobneho stene (t.j. umiestneny na podlahe), ale tu mame okrem sirky a dlzy k dispozicii moznost upravit aj vysku "steny", ktora tento krat nebude az po strop. Pre modelovanie policky resp. umyvadloveho pultu treba zvolit: "Konstrukce podesty" dve ikony nad ikonou "Vlozeny objektu", potom treba vybrat podskupinu "Definice podesty" pre volny navrh rozmerov policky alebo umyvadloveho pultu. Taktiez je mozne zvolit vysku od podlahy.
Odpovedať
Inak sa v Arcon 9 celkom da. Uz mam komplet navrh kupelne a zachodu, aj s konkretnou sanitou od poprednych znaciek (akurat som musel Duravit nahradit pre (ilustrraciu) Laufenom). Mat tak este licenciu aby som mohol do Arcon 9 napojit makro na obkladanie Tiler 2.2 alebo nejake ine zfunkcnovadlo :-D
Odpovedať
Profilova fotka
no, da sa aj tak, ale robi sa to novym podlazim v aktualnom podlazi. Tam si nastavis vysku novej miestnosti a bude ti robit pekne priecky s vyskou trebars 2100 v mniestnosti vysokej 2500. keby si chcel napriklad priecku, do ktorej potom spravis niku (trebars na policku v sprche), tak to do prievlaku nespravis. Do priecky ano... :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?