Murovaný sprchovy kút so sedenim

Ahojte, do nového domu plánujeme s mužom murovaný sprchovy kut, kde chceme ešte časť obmurovat, aby tam bolo také miesto na sedenie. Radšej prikladam nejaké foto z netu, aby bolo jasné, ako to myslím. A teraz otázka: máte reálne niekto takyto kút? Ak áno, ako hodnotíte s odstupom času toto rozhodnutie? Dali by ste si ho znovu? A ešte poprosim, ak ho niekto má, aky je veľký ten kút a aká je asi vysoká a široká tá sedacia časť? Ďakujem za váš čas😊
Odpovedať
Profilova fotka
@siska1313 podla mna super vec, ak mate priestor... este by to chcelo nejake pevne madlo a na stare kolena clovek ako keby nasiel :)
Odpovedať
@siska1313 Ja to tiež zvažujem, lebo mi to v sprche chýba, ale ja mám sprchu navrhnutú na 1000x2000 čiže tam sa to stratí. Sedák postačuje od 35cm (taký na pol zadku) ak to má byť na umývanie, no na "relax v daždi" už uvažuj s hlbším, tvarovaným, pohodlnejším. Ak je problém s priestorom dá sa domontovať sklopné sedátko :-)
Odpovedať
@richard71 presne, ako vravis😊
Odpovedať
@slavoslav fiha, taký veľký asi nebude, ale hádam vojde😊 to sklopne sedatko nie je zly napad, v kraji núdze, ale asi to tak dobre nevyzerá...vďaka za nejaký rozmer, idem kuk do projektu, koľko máme miesta😊
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 Dobre uvažuješ... :-) Pred 14-timi rokmi, keď som kupoval chalupu, tak pôvodní majitelia mali namontované madlo aj kúpelni v sprchovacom kúte a tak isto vo WC pri mise. Vtedy som to chcel odmontovať, lebo sa mi to absolútne nepáčilo a pokladal som to za zbytočné. Čas plynul, dnes mám 63 rokov, problém s bedrovým kĺbom a som vďačný tomu, kto mal taký dobrý nápad a namontoval tam tie madlá. :-)
Odpovedať
@siska1313 ani tie sklopné nie sú až tak zlé a pri nich nehrozí že sa stanú po čase skladiskom fľaštičiek šampónov a podobne, čo pri murovanom hrozí :-) https://www.google.sk/search?q=sedatk...
Odpovedať
@slavoslav nooooo, najskôr som si povedala, že moje nervyyyy/, ale keď je to namontovane priamo už v sprchovom kúte, nie je to vôbec také hrozné...vďaka za inšpiráciu👍premerala som v projekte, vyzerá to, že máme na kút priestor 1,3x0,8....to by mohlo vojsť, či?
Odpovedať
@siska1313 no minimálny únosný sprcháč je 80x80cm ale ja mám 100x100 a do menšieho by som nešiel. Čiže na tvojom mieste by som asi začal uvažovať o sklopnom sedaku :-)
Odpovedať
@slavoslav a keby sa inak prehodila kúpeľňa? Má 3,3x2,2
Odpovedať
@siska1313 samozrejme ak chceš sprcháč na želanie s murovaným sadením tak si k nemu prispôsob kúpelňu, to nech ťa neobmedzuje. Nevidím rozmery (okno od steny) ale skusil by som prehodiť vaňa->sprcha ->wc->vana napríklad.
Odpovedať
Ako sa v takomto pripade riesi kurenie do toho murovaneho sedatka? Spravit z porfixu, hore vytiahnut z podlahovky vodu a zaliat poterom a na to dlazdice?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?