Môžeme zasekať závesné wc do obvodového múru?

Profilova fotka
chcem sa opýtať či možeme zasekat zavesne wc do obvodoveho múru? bojime sa aby to ešte pred zateplenim nemrzlo, ale keby sme tam dali polystyren zvonkajšej strany nemalo by či áno? nijako inak nám to do práčovne nevychádza preto prosim o radu. :-| ak aj viete kolko by ho bolo treba cm zasekť? mury mame dosť hrube..
Odpovedať
Profilova fotka
najlepšie zavesiť na stenu a potom obmurovať, vznikne aj taká odkladacie polička, nesekať do steny
Odpovedať
my sme ho vmurovali do priečky,,lenže to nebol vonkajši obvodovy múr,a zadna stena siaha do miestnosti ktora sa využiva iba ako skad,,čiže nevznikla žiadna polička,
Odpovedať
Profilova fotka
@angie1301 , my sme o to taktiež velmi uvažovali, ale nás od toho odhovorili. Mame 30 cm hrube mury a tvrdili nám z firmy, že by to fakt mohol byť problém s namrzaním pred zateplením. Dlho som sa s tým nevedela zmieriť, ale potom som pristala na riešenie obmurovania v priestore. Nechcela som si spôsobovať ďalšie zbytočne problémy. Možno keby sme mali tie mury hrubšie tak od svojho zameru neodstupim, ale takto som sa fakt bala.
Odpovedať
Profilova fotka
môžete, hľbka záleží od typu, ktorý použijete, najtenšie sú okolo 10 cm.Ke´d už budete v dome bývať a kúriť , teplota v obvodovej stene neklesne po bod mrazu.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 dakujem som sa trochu upokojila :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzkarybka no ale my potrebujeme v tejto miestnosti využit kazdy cm :-) tak musime uvažovať :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@elisss54 noo tak my mame 40 cm mur a plánujeme ešte pred zateplenim tam dat zvonkajsej strany tabulu polystyrenu tam kde bude ta nadržka, plus priatel vymyslel ze este vnutri by ju oblozil znova 2kou polystyrenom tak dufam, že to bude dobréééééééééééé :-( :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@angie1301 Ten polystyrén určite pomože aj trochu odhlučneniu pri napúšťaní vody. No zasekávať ho je iná zábava....ktorú nezávidím...radšej by som ho určite daval do predu a potom keď by mala stena vyzerať rovná radšej domurovať po strop... ale keď málo miesta, tak nedá sa svietiť...treba sekať. Ps: rodičia, svokrovci majú 30-ky mury z kvadru...2-3-4 cm malty v spojoch a nenamrza im stena nikde v dome... ;-) Preto isto sa nemusíte báť.
Odpovedať
Profilova fotka
@ojmajster no to zábava bude ale nastastie nie moja :-D ale nie :-D ešte aby toho nebolo málo to wc je pod oknom ! :-D takže na výber moc nieje......a neviem co povieš ale ja si myslim ze závesne wcko mi zaberie menej miesta v priestroe aspon opricky ako klasika
Odpovedať
Profilova fotka
Presne tak ako píšeš angie to riešil známi. A funguje mu správne.
Odpovedať
@jan45 premrzat nemusi, ale moze sa tam zacat objavovat kondenzacia a plesne pokail to nebude dostatocne zateplene vcas. @angie1301 zavisi z akeho materialu mate stenu a aku hrubku. Napriklad keramicke tehly by nemali byt vylozene viac ako 1/6 hrubky steny. Cize aj ked by ste mali 440 stenu tak max. vylozenie bez prekladu je 73 mm. Odporucal by som aby ste tam osadili aj preklad. Ale ked pisete ze bude pod oknom, tak v akej vyske bude paraper toho okna nad zavesnym systemom ?
Odpovedať
Profilova fotka
@engineerr už sme radsej kupili klasiku. nebudeme to zbytočne komplikovať :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?