Male umyvadielko do WC

Ahojte, kupili sme si do WC male umyvadielko Sapho TP040. Umyvadlo je ovalne, bude pri dverach (dvere su 60-ky) a tym nam vyhovuje viac ako obdlznikovite, ktore by zaberalo vacsiu plochu. Zistili sme vsak nemile prekvapenie, umyvadlu zo spodu chyba glazura, je nazltla a z jedneho boku je vygravirovane cislo produktu. Kontaktoval som vyrobcu, ci su tieto umyvadla bezne takto vyrabane alebo toto je nepodarok. Napisali mi, ze si vsetky takto standardne vyrabane. Rozmyslame, co dalej. Totiz pod umyvadlom bude len syfon, nic viac. Poznate nieco, cim by sa to dalo zakryt? Specifikacia umyvadla: https://www.svet-kupelne.sk/sapho-1/s... Rozmyslame aj, ci si nevyberieme nejake ine z tejto ponuky: http://www.marmy.sk/webshop/umyvadielka Tieto umyvadielka pravdepodobne musia byt na doske. Pripadne, nepoznate nejake iny taketo umyvadielko ovalneho tvaru? Aky je Vas nazor? Vopred vdaka za nazory, Igor.
Odpovedať
@igorf no a čo ti to zospodu vadí, bude to vidno? Inak ja mám takéto a nemyslím si, že to tvoje zaberie menej miesta:
Odpovedať
Profilova fotka
@igorf tiež máme 60dvere a takéto umývadielko (skrinku sme si dali urobiť) Vôbec nezavádzia a aj na umytie rúk je postačujúce.
Odpovedať
@igorf kazdy glazovany vyrobok ma miesto kde je bez glazury. Nemoze mat glazuru tam kde lezi pri vypalovani glazury v peci. Keby ju tam mal, tak by sa v tej peci pripiekol o podlozku. WC misa nema glazuru tam kde stoji na zemi, zavesne WC ju nemaju na tej strane kde su oprete o stenu, umyvadla nemaju glazuru bud tam, kde sa pripaja sifona, alebo na strane od steny. porcelanovy tanier aj porcelanova salka maju uzucky pruzok bez glazury na spodku dna z vonkajsej strany. Cast povechu bez glazury je technologicka nevyhnutnost. To, ze je crep (keramika) bez glazury nazltla je dane tym, ze si nekupoval umyvadlo z kosteneho porcelanu, ale klasicku sanitacnu keramiku, kde sa nepouziva najbelsi kaolin (ten je rezervovany pre najfajnovejsie porcelanove taniere, salky, misy....) ale zmes kaolinu a inych keramickych zemin. Pre teba je dolezite, ze glazura obsahuje odstatok bielych pigmentov a pohladovo je cele umyvadlo biele. Urcite nenajdes kompletne zaglazovane keramicke umyvadlo. Kazde, ktore kupis bude mat nejake miesto bez glazury. Mozes si vybrat liaty mramor, sklo, mastencove, zulove, mramorove... Proste vyrobky kde nie je potrebna glazura. Tie nebudu mat ani zlte viditelne crepy ani chybajucu glazuru A ten ciarovy kod je vypaleny na najnepadnejsom mieste. Neviem co by ti mohlo na tom vadit. Bola som sa spacialne kuknut u nas na umyvadlo, ani sediac na mise by som na miesto, kde je u vas ten ciarovy kod nedovidim. Aby som tam dovidela, musel by som zastrcit hlavu pod umyvadlo, co nerobievam ani ked ho pucujem zo spodnej strany alebo cistim sifon.
Odpovedať
@zita19 Tomuto rozumiem a plne chapem, keby nebolo zaglazurovane miesto sifonu - pojde tam sifonova krytka a zakryje to; a k tomu zadna cast umyvadla, ktora pojde k stene; tak to beriem. Ale aj okolie sifonu, tak to mi pride uz neprofesionalne spravene :(. Skoda, ze take nevyraba aj niekto zodpovednejsi. Vies, ked je clovek prave na tom WC a sedi, tak to podla mna vidno. @slnieckolu @fidorka7 Ake rozmery maju Vase umyvadla? Ovalne zabera menej plochy, lebo zo zaciatku nema ani 20 cm na hlabku od steny. My ho budeme mat 2 cm od steny, to je ten zasadny rozdiel. Mame WC s rozmermy 105 cm x 80 cm. A umyvadlo je pri vstupe do WC, ako som pisal vyssie. Nepoznate ine ovalne takehoto typu?
Odpovedať
@igorf schválne som ti to bola odmerať 22 x 40 cm
Odpovedať
@igorf tu ich najdes celkom dost http://www.kupelne-sanita.sk/predaj/u...
Odpovedať
@fidorka7 Dakujem za laskavost :) :) Mas rozmerov 2-he najmensie na trhu, co sa tyka obdlznikovitych - minimum, co som nasiel je 40 cm x 20 cm: http://www.marmy.sk/webshop/mini-40x2... Kolko mas sirku WC celkovo? @zita19 Pekne spisane, len ziadne ovalneho typu. Dal by som aj peniaze za nove, nie je problem, kedze vyberam na roky, len ovalny typ som nasiel len to Sapho TP040 :(.
Odpovedať
@igorf ale su tam, ja som ti aj linky pohadzala, ĺen mi zdochla konekcia, takze sa to neulozilo. Druhy krat sa mi to uz nechcelo prehladavat, Viem ze tam bloa Jika Tigo a este nejaky Laufen. Ale nasla som asi 5 ovalnych s hlbkou okolo 22 cm, otvorom na bateriu na strane
Odpovedať
Kolo robi tusim dake male ovalne...pohladam foto zajtra.
Odpovedať
@zita19 Ano, nasiel som, mali hlbku 22 cm, ale dlzku mali viac ako 40 cm. Hladam take, co by malo mat dlzku max. 40 cm (dlhsie nevojde pre dvere). Toto TP040, ktore uz mame zakupene, je 39 cm x 23 cm, pricom je to oval.Aj nieco take sa Ti podarilo najst? @skorecova Budem povdacny.
Odpovedať
A čo tam dať niečo take.
Odpovedať
@ruren Ake to ma rozmery? ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Podla mna by si nemal problem ani s obdlznikovym, ale myslim, ze to nie je teraz uz podstatne, osobne by som dal k tomu umyvadlu vyrobit nejaku skrinku, aj ked len malu, na uteraky male alebo nieco take, nebude ten spodok vidiet a splni to ucel
Odpovedať
@marchenzo Je to dobra idea, len ta skrinka by trochu zavadzala. Je to maly priestor, a mozno aj nohu bude mat clovek blizo neho - vid foto. Oproti navrhu sme zachod posunuli viac dolava, aby bol o par cm vacsi priestor.
Odpovedať
@igorf 45 x 25
Odpovedať
V takom malom priestore to urcite vidiet nebude. Vyska WC misy je cca 45 cm od podlahy, vyska sifonu cca 70 - 75 cm od podlahy, uroven oci cliveka sediaceho na mise urcite nebude menej ako 115 cm. Priloz si nieco vo wc - ku k stene v takej vyske a vzdialenosti aby si to videl realne.
Odpovedať
@igorf alebo ? https://www.siko.sk/kupelne/umyvadla-...
Odpovedať
@igorf https://www.siko.sk/produkty/ostatne/...
Odpovedať
novatop kolo 50x23 som nasla...velke?
Odpovedať
my máme malinké oválne ideal standard...má peknu glazúru......rozmer na dlžku 32cm
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?