Malá kúpeľna

Ahojtee.. potrebujem poradiť... ideme prerábať kúpeľňu, ktorej rozmery sú 160x 160 +-... budeme rušiť umakart čiže kusok sa zmenší.. POtrebujem vedieť, či je reálne do takej kúpelne dať vaňu, umývadlo, práčku a nejakú mini skrinku... pripadne mi posielajte fotky, ako to mate vy urobene :)
Odpovedať
Profilova fotka
1.6m * 1.6m ... to je menej ako rozpažím neviem si to predstaviť, ty áno? či myslíš nejakú mini vaňu 50x50cm, či???? ja len sprchovací kút mám asi 90x90 a vedľa neho by ešte vošla práčka a koniec a ty píšeš o vani, wtf?
Odpovedať
Profilova fotka
vaňa je v pohode najmenšia 1050 x 700mm... potom je aj 1200 x 700 mm ešte aj umývadlá ...ak by bola aj práčka z tých menších...by sa dalo..
Odpovedať
Profilova fotka
no to nie je vaňa, ale vanička
Odpovedať
Profilova fotka
hoď sem pôdorys domu/bytu na to som zvedavá
Odpovedať
Bez podorysu sa tazko radi, ale ak budes mat napr imea umyvadlo so skrinkou 60x40cm, vanu 75x160, pracku 60x45cm, tak by sa to mozno dalo nejako nakombinovat, dolezite je vediet kde a ake mas dvere, pripadne okno.
Odpovedať
Profilova fotka
@miskarobko @sarabi Čo sú to tu za otázky...? Aká "malá kúpeľňa"? Veď 160 x 160 cm je normálna štandardná paneláková kúpeľňa v rámci tzv. bytového jadra. Inak resp. lepšie, ako to vymysleli projektanti pred 40-imi rokmi sa to v danej veľkosti ani vyriešiť nedá. Netreba špekulovať a daj vaňu, tam, kde bola a práčku takisto. A ak je to ten typ kúpeľne s otočným umývadlom, tak inak, ako s otočným umývadlom nad vaňu to takisto nevyriešiš. Stále sa vyrábajú a predávajú. 160 x 160 jednoducho nenafúkneš - ale nie je to ani žiadna tragédia. Cca 2 milióny ľudí v tejto krajine sa dennodenne umýva a sprchuje presne v takýchto... 8-)
Odpovedať
@leonardom @miskarobko presne tak. Ak je to klasika, tak vaňa ide oproti dverám na celú šírku steny a z jednej strany umývadlo a z druhej práčka. Podľa toho ako sú dvere a aké široké, tak v prípade, že tam dáš zhora plnenú práčku tak ku nej by mohla vojsť aj nejaká vyššia, úzka skrinka.
Odpovedať
Pekne to tam zmestíš ako to bolo pôvodne. My sme však volili sprchový kút /100x80cm / namiesto vane a sprchový panel a deti ešte radšej chodia do kúpelne ako predtým :-D . Kukni do môjho albumu ja mám rozmer 180*160 .Miestnosť som rozrátal tak aby mi vyšli 3x60cm obklady. Na to umývanie to stačí a deti aj tak pobehujú so zubnými kefkami po byte :-p
Odpovedať
@miskarobko Tiež sme vymenili vaňu za sprchový kút. Jedna skrinka bola s umývadlom, ďalšia - zrkadlová skrinka bola nad umývadlom a ešte jedna skrinka bola nad pračkou.
Odpovedať
Ahojte, tiez mame rovnaku kupelnu - 1,6 x 1,6 a zvazujeme nad jej rekostrukciou. Potesila by som sa nejakym fotkam ako ste ju riesili u vas doma. Vanu by som chcela zachovat, pracka tam ostava tiez. Dakujem za inspiracie :-)
Odpovedať
ahojte, ak sa vam chce, pozrite moj album :-) Tiez sme vymenili vanu za murovany sprchovy kut/100x90/ Je velky,priestranny, co sa tyka kupania deti - mame vecsiu vanicku, ktoru vzdy pri kupani vyberieme a supneme do kuta, mala sa kupe v nej. My s muzom sme vanu vobec nevyuzivali, kupali sme sa tak 1x do roka, inak sa len sprchujeme. Kutom sme ziskali opticky väcsiu kupelnu, sme velmi radi :-) Vana tam len zaberala miesto.
Odpovedať
@zuzka_puska dakujem za reakciu, mate to velmi pekne. My sme ale take kupacie typy a vanu dost vyuzivame aj teraz... Ale asi to este prehodnotime :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@miskarobko @atothova nasa 152 x 170 http://www.modrastrecha.sk/blog/viver... http://www.modrastrecha.sk/blog/viver... z nejakej stranky stiahnute
Odpovedať
Profilova fotka
my sme to tak kedysi mali a uplne v pohode :)
Odpovedať
My máme mini panelákovú kúpeľňu. Fotky mám v albume. Tiež sme rušili umakart. Máme aj vaňu aj práčku, bývame dvaja a dá sa.
Odpovedať
@atothova myslim ze dalo by sa to super vymysliet aj s vanou. V tom pripade by som asi dala vstavanu pracku do kuchyne do linky,alebo jednoducho pod umyvadlo schovat. Aby vosla aj vana pekne.
Odpovedať
Profilova fotka
aj v malej kupelni sa da umyt :)
Odpovedať
máme 1,6x1,7 - klasika panelakova kupelňa. Máme vaňu, umývadlo (kľudne by mohlo byť aj so skrinkou a máme aj práčku. Sme traja a bezproblémov.
Odpovedať
Profilova fotka
aj ja mam malu kupelnu, teraz riesim ako tam vsetko napchat aby sa to tam zmestilo
Odpovedať
Profilova fotka
neviem ako by moja draha prezila v malej kupelni :D
Odpovedať
Ďakujem za všetky reakcie. Ospravedlnujem sa, že odpisujem až teraz. Nakoniec sme posunuli kusok toaletu a tým pádom sme mohli zväčšiť kúpeľňu. :) fotky pridám keď budeme mať hotové :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Prosim vas mame kupelku z umakartu,ideme day prec vanu a dat tam novu.kupelka je na sirku 160 a vana tiez cize to bude na tesno a ten pan co to bude robit sa boji aby ta kupelka teda steny nepadli.ked Tam dame moze sa stat ze umakart praskne alebo mi moze jedna stena umakartu padnut? Alebo mozem tu vanu nejako obrusit na jednej strane a tym zmensit dlzku vane?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?