Má význam zatvárať ventil na prívod vody do práčky?

Zdravim, ma nejaky vyznam zatvarat ventil na privod vody do pracky ? Ja som to doteraz robieval, skor tak zo zvyku. Vymenil som pracku, nova uz ma aj Aqua-stop hadicu. Dal som na nu susicku a k ventilu je teraz horsi pristup. Zatvarat, ci nechat stale otvorene ? Dik
Odpovedať
1
2
@jarosujo ja zatvaram, co keby nieco... ale umyvacku nie. To je tak, keby sa clovek chcel poistit vsade, tak by este aj ventily k umyvadlam mal zatvarat... tie hadicky tiez zvyknu prasknut :)
Odpovedať
ja zatvaram vzdy po skonceni prania. nezabije ma to :-D
Odpovedať
Nikdy ma to ani nenapadlo :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo zmysel to nema,pracka ma svoj vlastny napustaci ventil. ide skor o to ked potrebujes odmotnovat hadicu nemusis odstavit celu vodu a po druhe vo ventile je sitko ktore sa da obcas vycistit
Odpovedať
ja som zatvárala, ale prestala som - 2 krát sa mi stalo, že som zabudla ventil otvoriť a pralo sa na sucho - to bo inakší puch :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@ingrid1810 To je čo za hlúpu práčku, ktorá sa spustí bez toho, aby bol otvorený prívod vody? To sa Ti dá zapnúť aj s otvorenými dvierkami? :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo vies aku ma funkciu Aqua-stop hadica..???
Odpovedať
@mimms Nejak velmi som to nestudoval, ale pokial viem, je to hadica v hadici, cize keby aj ta vnutorna tiekla, nic sa nedeje. Plus tam este moze byt solenoid, ktory zavrie privod vody v pripade uniku.
Odpovedať
Profilova fotka
@ingrid1810 nevidel som pracku, ktora by spustila pranie bez vody...
Odpovedať
Ja som zatvaral pravidelne po doprani az mi jedneho dna zacala kvapkat voda z toho ventilu. V podstate na tom ventile je srob, ktory bol uvolneny tym, ze sa ventil stale otvaral a zatvaral. Tak len pre info, si to aspon raz za cas skontrolujte.
Odpovedať
Ja tiež nie.k umývačke sa nedostanem tak ľahko a práčku som nikdy,ani doma ešte čo si pamätám. ..
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo a mas v byte, dome aj flexi hadice...??? napr. k wc, alebo pod umyvadlom..???
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jarosujo toto pisu k aquastop: V prípade poškodenia vnútornej hadice je voda vonkajším plášťom privedená k ventilu, kde je umiestnená vložka zo špeciálnej hmoty rýchlo reagujúca na kontakt s vodou a tá mechanicky uzavrie prívod vody.
Odpovedať
@mimms Tam mam klasicke pancierovane hadice.
Odpovedať
@richard71 no neviem ako je to možné, ale stalo sa nám to, normálne som dala prať a neotvorila som ventil a cca po 20 minútach som šla do kúpelne a bol tam smrad ako keby horel motor, pračka je staršieho dáta má cca 12 rokov, ale toto sa mi stalo dávnejšie, mala som pocit ako keby sa špirála začala zahrievať, pračka je indesit plnená z hora.
Odpovedať
@jamk1 najradšej periem s otvorenými dvierkami :-D, so zásady ich nikdy nezatváram, medzitým ešte ručne plácham :-D
Odpovedať
@ingrid1810 Máš práčku Made in USSR???? Lebo ináč si to neviem vyvetliť...Či??? Predsa hladinový snímač kým nedá "povel" že je dosť vody práčka sa n e s p u s t í.... ;-)
Odpovedať
@ingrid1810 To nemôže nastať aj keby si chcela...Pretože ako som spomínal, hladinový snínač nemal info o stave hladiny / bol v stave žmýkania/ lebo kontakty ohrievajúceho telesa idú cez hladinový snímač a ak voda tam nie je, tak nezopne OT..Jednoduchá blokáda-či je to nová práčka alebo stará...Jedine Ti mohol zablokovať hladinový snímač/ znečistená hadička podtlaku/ a neprepol kontakt do kľudového stavu a tým pádom môže ísť aj ohrev...Ale bez vody to nie je možné aby zaplo OT... ;-)
Odpovedať
@richard71 Richard aj ventil na práčke sa môže upchať-cez sitko prejde nepatrná špina a ostane visieť membrána napúšťacieho ventilu a pomaly Ti bude natekať do práčky/ UMR / pomaly voda... UMR nezatváram ani ja, lebo sa mi nechce zohnúť sa a zatvoriť ho, ale na práčke zatváram.. :-D :-D :-D No ale keď idem preč dlhšiu dobu tak zatvorím centrálne vodu na stupačke... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ingrid1810 najradšej periem s otvorenými dvierkami emoticon, so zásady ich nikdy nezatváram, medzitým ešte ručne plácham emoticon sikovna to zienka :)
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 dik za info. otazne je realne vytopenie takymto sposobom. resp. za aky cas sa takto naplni pracka aby to pretieklo cez otvorene dvierka.. kedze pri dalsom spustenie pracky sa tato spinka dostane prec a ventil sa po prani opat uzavrie
Odpovedať
@technik007 neviem si to vysvetliť - technicky nie som v tom tak zdatná, ale stalo sa nám to - jedine žeby súdruhovia z Indesit urobili niekde chybu :-D
Odpovedať
Ja teda zatvaram ventil na pracke v jednom byte, pretoze mi vzdy pride na um, ako pred 22 rokmi prisla ku mne kamaratka na vikend a na druhe rano uz aj utekala 100 km domov. Mala otvoreny ventil a hoci sa pracka nepustila, praskla hadica. Vytopilo im pol domu. V druhom byte nezatvaram, lebo sa k nemu tazko dostanem. To iste pri umyvackach - nechce sa mi sa k ventilom zohybat. Toz tak si vyber ;-)
Odpovedať
@jarosujo Nezatvaram. Je tam aquastop. Ale raz rusim bol privod zatvoreny a zena pustila pracku /zabudla, ze je privod zatvoreny/ a pracka do chyby. V prvom momente ani jedneho z nas nenapadlo, pozriet privod vody, tak hned hladat manual a co znamena kod chyby. 20 min zabitych hladanim a nakoniec taka sprostost. :)
Odpovedať
@richard71 Richard, koľko vody natečie je otázne, pretože zavisí aká je veľká nečistota medzi membránou.. Totiž stalo sa že medzi menbránou bola časť sitka.. Vyťahovali sitko neopatrne a potom ho znova trošku s násilím dali na miesto a potom sa to dostalo medzi membránu a ostalo zaseknuté. Môžeš počítať, že týmto spôsobom sa naplní práčka, samozrejme závisí aj od tlaku tak za 4-5hod..a môže aj skôr ako aj neskôr... ;-( ;-( .Takže náhoda je blbec a môže sa stať hocikedy a hocikomu..Je to to isté ako máš systém splachovač na WC...Ak tam máš bordel hlavne keď vypínajú často vodu, alebo piesok a máš to...Ja kvôli tomu preventívne čistím splachovač pravidelne 1-2 mesiace. Pri UMR, práčke, WC mám snímač vlhkosti a ten mi nie raz zachránil veľa peňazí a nervov. Menili nám hl. ventil na stupačke a dotiahli ho tak hasákom že praskol zvršok..V noci som sa zobudil na poplach z WC...plno pary z teplej vody...tak v pyžame som "stíhal" s hasákom do pivnice zavrieť hl. ventil..Chvalabohu som presne vedel ktorý ventil to je a pracovníkov predtým ako menili u mňa ventil na stupačke som donútil aby ho rozbehali aj v pivnici v prípade núdze, čo sa mi aj vyplatilo... :-)
Odpovedať
Nejdem teda ani ja zatvarat, logicky mi to pride zbytocne. Z hladiska vytopenia by som potom mal zatvarat aj na umyvacke, wc a vsetkych bateriach, co je cca. 14 ventilov :-) Okrem toho, ventilu to tiez asi nerobi dobre, stale ho tocit hore dole. Ja som to skor zatvaral kvoli tomu, aby tlak vody netlacil stale do pracky. Ale to je tiez blbost, pracka je urcite na to stavana. Takze oddnes nezatvaram a ani neodpajam elektriku z pracky a susicky (nezapnu sa, ak elektrika vypadne a potom znova naskoci).
Odpovedať
@jarosujo Zase ventil je dobré z času na čas zavrieť a otvoriť... Hlavne na stupačkách...Lebo keď budeš potrebovať ho súrne / praskne hadica/ zavrieť a nedá sa...potom si spomenieš že je to dobrý nápad ho sem-tam zavrieť...Zase sa môže stať že aj ventil zavrieš a voda pôjde aj naďalej lebo sedlo je všelijaké, len nie také aby Ti to utesnilo, keď zavrieš vodu... :-) :-) ;-)
Odpovedať
nezatvaram. ani pracku, ani umyvacku, a po tom co som omylom vypla istic od mrazaku namiesto od rury, a na mesiac odisla, tak nevypinam ani istice :-D
Odpovedať
napriklad, ja ked odchadzam z bytu na dlhsie (vikend, dovolenka), tak privod vody do bytu na stupacke zatvaram. aj teplu aj studenu :-D
Odpovedať
ja som sa pýtala vodára na práčku kázal zatvárať vodu,tak zatváram,UMR mám zlý prístup nezatváram ale ako aj niektorí píšete mám tam aquastop,že netreba zatvárať,ale obe majú 2 roky.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?