Má niekto bezobkladovú kúpeľňu už dlhší čas?

Bezobkladova kupelna je bez použitia obkladačiek,použiva sa vodeodolna farba,ktora je umyvatelna a je v roznych farbach alebo sa da namiešat,jednoduchšie a lacnejšie riešenie.Chcela by som vediet,či niekto mate už aspom 2 roky a čo s tym robia čistiace prostriedky a vodny kamen.Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
poznám dom, kde sú dve kúpelne, dláždené, bez obkladu, funguje to, myslím, že som na to nalomil aj príbuzných. Vnútorné omietky nie sú vystavené takému namáhaniu ako fasádne, takže životnosť by nemal byť problém. Nečistím to osobne, ale viem, že dávajú prednosť chémii pred mechanickou prácou.
Odpovedať
Profilova fotka
Úplne bez obkladu to nejde .Treba min v mieste sprchového kúta,vane a na soklíky.Farba sa dá po pár rokoch premaľovať.Ak to sem tam umyjete osušíte tak s tým nie sú problémy.Je to podobná farba ,chémia ,aká sa používa pri vonkajších fasádnych omietkach.Takže môže x krát opršať a dá sa umyť očistiť aj po nejakom čase.Fasádu umývam raz za rok.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame len sprchovy kut vyobkladany a okolo umyvadla...si myslim ze toto je uz starodavny prezitok obkladat cele kupelky odvrchu dole..a absolutne nemame ziaden problem ani s plasnou ani s nicim
Odpovedať
Ja mam v starom byte iba vymalovanu kupelnu aj wc a bez problemov. Steny som natrela umyvatelnou, takou broskynkovou farbou pred siedmimi rokmi a dodnes su neposkodene. Ked zbadam spinu alebo skvrnu, pretriem to normalne handrou namocenou vo vode so silnym chlorovym saponatom, ktory pouzivam na podlahy a fungujem dalej. Mam s tym menej udrzby ako s obkladom...
Odpovedať
Profilova fotka
My mame zatial uplne bezobkladovu :-) Ale to len koli tomu, ze sme kupili byt, kde bol umakart, na ktory naniesli byvali majitelia nejaky nastrek... bol taky flakaty, modrocierny, a kedze nam nevvydali korunky na prerabku, tak to svokor natrel tusim nejakou bielou latexovou farbou, ale neviem presne, nechcem zavadzat...Za vanou sa tam uz nieco "chyta", za umyvadlom je to ok...Ale mame to tak presne jeden rok, tak neviem...Dokonca aj fixinelou ked cistim vanu a umyvadlo, a prebehnem aj po stene (ked sa mi smykne ruka, co je stale :-D ) tak to stale drzi...ALE ked si farbim vlasy, a frkne to na stenu, tak to tam ostane, a nejde vycistit...Pravdaze, ked budeme prerabat, chcem si to dat tiez len natriet, a pri vani a umyvadle nejako vymysliet par obkladaciek...Musi to tam byt, podla mna, ale na ostatne steny nedam urcite. paci sa mi to taketo"vymalovane" posobi to na mna cisto, a akoby to zvacsuje nasu mini kupelnicku...urcite to nejako vyspekuluj, A este, zabudla som, musis si davat pozor na obtieranie veci na stenu...Neviem, ci chapes...Mam tam kos na pradlo, a na nom pruteny kosik, a ako to stale davam hore dole, a posuvam popri stene, tak som to troska osuchala...ale urcite by sa to dalo natret, atd. Ale my to neriesime, kedze chceme o rok prerabat. A tiez si myslim, ze menej obkladu vyznie urcite krajsie...Ale vsetko je vec vkusu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?